Himmelstrommeren

 

Ole Bull var det man kan kalle en av historiens første virkelige popstjerner. Ikke bare kunne han spille, men han viste også hvordan an skulle markedsføre seg for et publikum. Han betalte jenter for å dåne foran scenen og klarte å skape forventninger om seg selv lenge før han ankom et sted. Når han eiste til Usa hade han god ti i forveien lansert sin egen parfyme der pluss er rekke andre artikler med hans navn på. Dette var lenge før Hollywood og noen annen form for kjendis industri kom igang. Han var verden over, men prisen var høy både for familie og han selv.

Fortalt med dramatikk og innlevelse får vi innblikk i historien til denne bautaen i Norsk historie på både godt og vondt.

 

Når jeg sitter å ser på denne filmen får jeg følelsen av at dette kunne vært et perfekt manus å sende til Hollywood. Det er en dokumentar, men jeg får allikevel følelse at ettee r en kombinasjon av dokumentar, hyllest og en litt spillefilm. Den virker pompøs og vakker, men jeg føler at den aldri går helt ui dybden selv om fakta som kommer frem er gode nok.

Misforstå ikke, for dette er på langt nær en dårlig film og en underholderne fortelling. Men som en kinofilm og dokumentar føler jeg at den faller litt igjennom.

 

Regissør Aslak Aarhus viser at han kan levere et godt håndverk, men da bør han lære seg to ting. Ikke ha en slik overdreven entusiasme og lag heller en ekte film om vedkommende.

Dette er en helt grei dokumentar på sitt jevne.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

38, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits