Har Sv blitt antisemitter??

Debatten rundt Sv sitt boikottutspill har ikke bare vakt sinne i opposisjon og regjeringskammerater, men også alt som kryper og går av såkalte Israel venner rundt omkring. Bilder av Kristin Halvorsen med Hitlerbart, bilder av Svere sammen med kjente nazister og det stadige bruket av ordet antisemitt.
Nå er jeg selv imot boikotten av Israel av mange grunner som jeg har skrevet om her tidligere, men ordbruken om SV mener jeg nå er i ferd med å ta fullstendig av.
Siden bruken av Antisemittisme missbrukes ganske lett søkte jeg på ordet på www.caplex.no og fant dette svaret.

antisemittisme, jødefiendtlighet. Uttrykket ble tatt i bruk i 1879 av tyskeren Wilhelm Marr, og fikk i tiårene som fulgte og i det 20. århundre stor utbredelse i politiske og intellektuelle kretser i Europa som betegnelse for rasistisk eller politisk basert jødefiendtlighet til forskjell fra det tradisjonelle folkelige religiøst og sosio-økonomisk baserte jødehatet. Ordet i seg selv er misvisende, ettersom semitter er personer som taler et semittisk språk og tilhører de semittiske kulturgrupper. Det mest utbredte semittiske språk i dag er arabisk.  → jødeforfølgelser, → rasisme.

Jeg klarer ikke se hvordan noe av dette kan beskrive SV sin politikk sin politikk ovenfor Israel eller deres politikk generelt Det som jeg også finner meget pussig at de personer som oftest kommer med disse fremstiligende er blant de som har kritiserer både SV; Venstre og andre for å ødelegge Norsk kultur, med å sleppe innvandrere inn.  Ikke mye logikk og hente der i gåren.

Jeg kommer aldri til å stemme SV å heller ei på noen av de andre regjeringspartiene og jeg stor motstander mot boikott av Israel. Men enslik form for debatt teknikk er ikke annet en ekkel vulgærretorikk som ikke hører hjemme i noen politisk debatt.
Hadde aldri tenkt at jeg skulle forsvare SV på noen måte, men rett skal være rett.

6 kommentarer

Martin

14.01.2006 kl.22:14

Stemmer det.Det går for langt hvis man skal stemple et rasist-stempel på SV. Dèt blir usaklig, uansett hvor fristende det kan være for enkelte.Jeg selv synes deres boikott-kampanje er patetisk og den kan fyre opp under hat mot jøder og mot staten Israel. Akkurat som FRPs negative syn til innvandring kan føre til rasisme. Men det er ikke det samme som å si at FRP er rasister eller at SV er anti-semitter.

Bjørn Th

14.01.2006 kl.22:33

At SVs boikott av Israel er grunnlagt ene og alene på antisemittsime høres ut som et science fiction plot:)

Erik Strand

15.01.2006 kl.20:22

Merkelappen antisemittisme misbrukes flittig. Beskyldningene mot den amerikanske politikeren Lyndon LaRouche er et godt, dvs dårlig, eksempel på det.Hvor var de som slenger beskyldninger mot SV da enkelte skoler innførte forbud mot jødiske symboler. Et par rektorer hadde fortjent æresmedlemsskap i Antisemittisk Senter.

Trond

15.01.2006 kl.20:51

Dete r da ikke forbud mot jødiske smbloer i den norske skole??

Erik Strand

16.01.2006 kl.21:07

Jeg skrev ikke om den norske skole, men om enkelte (få) skoler som jeg ikke husker navnet på. Jeg søkte litt på nettet for å se om jeg husket riktig, og fant dette debattinnlegget av Høybråten: http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=4961 . Han skriver ikke om forbud, slik jeg gjorde (på bakgrunn av det jeg synes jeg husker fra nyhetene), men om hva elever blir bedt om av rektor. At rektor ber elevene om noe, er uansett omtrent like sterkt som om det hadde stått pålegg fra rektor.

Martin

16.01.2006 kl.23:59

Til Erik Strand: Hvis det virkelig er sant, er det forkastelig. Ingen skal få nektes å gå med sine religiøse symboler.Antisemittismen må også taes på alvor.Man trenger ikke å være høyre-ekstremist for å ha den i seg.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits