Hvor er Israel vennene nå??


Nettavisen skriver: De to israelske militærnekterne risikerer fengselsstraff hvis de sendes til hjemlandet. Nå går de til sak mot Norge
Ja hvor der den såkalte solidariteten med dem i Israel som ikke er enig med okkupasjonspolitikken, har ikke disse krav på noe som helst vern??
Nettavisen skriver videre: Jeg er motstander av vold og av okkupasjonen. Jeg vil ikke delta i den militære okkupasjonen på Vestbredden, sier Sergej Tsjernjahovski (19)
Faktisk er ikke disse karene de eneste. I Israel er det en egen forening som heter refusistene som faktisk nekter å delta i militæropprasjoner i de okkuperte områdene. I dag blir disse fengslet uten at verdenssamfunnet eller såkalte Israelvenner ser ut til å bry seg en døyt.
Oppfordrer hermed det norske folk til å kjempe for at disse personene fortsatt får være i Norge, noe annet ville være et brudd på fundamentale humanistiske prinsipper.

http://pub.tv2.no/nettavisen/verden/article582212.ece

4 kommentarer

Mathias

14.03.2006 kl.14:34

Jeg kjenner en israeler i Bergen som ikke hadde avstjent verneplikten fordi han bodde deler av barndommen i Italia, og når han kom tilbake til Israel, ble han arrastert fordi han ikke hadde avstjent verneplikten og samtidig var han også norsk statsborger. Israels politikk på området virker litt merkelig må jeg innrømme.

Trond

14.03.2006 kl.16:23

Ogd et at Norge støtter opp om den er eda verre. Noe for ditt parti som sitter i regjering å gjøre noe med.

Elisabeth

14.03.2006 kl.17:09

Flott at du skriver om dette Trond! For noen år siden snakket jeg med en israeler som tenkte på lignende vis som Sergej. Han sa rett ut at israelerne oppførte seg overfor palestinerne på samme måte som tyskerne hadde oppført seg mot jødene under 2.verdenskrig. Dette synes han var trist. Han hadde selv jobbet sammen med palestinere som var ok folk. Samtidig savnet han en vilje hos motparten til å komme isralerne litt imøte. Han tenkte da på Hamas og Yassir Arafat (som han hevdet sa en ting det ene øyeblikket og noe annet det andre øyeblikket).

Trond

14.03.2006 kl.18:04

Takk Elisabeth. Selvfølgelig det finnes dritt på begge sider. Uansett tror jeg det er viktig å vise tril motkreftene på begge sider. Det finns mange nyanser i det hele.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits