Hvor er venstresiden nå

http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/03/26/427183.html

 

Store menneskemengder prostesterte i helgen mot Kina i Taiwan sine gater. Venstresiden i Norge har alltid vært meget store i kjeften når andre land overhodet involverer seg utenfor sine grenser. Hvor er de nå Taiwan står i fare?? Her burde man kalle en spade for en spade, men nei da. I 1996 gjorde arbeiderpartiregjeringen sitt ytterste for å hindre at demonstranter mor den kinesiske presidenten kom han for øye. Venstres hus ble stormet av terrorpolitiet og folk ble lagt i jern. Til og med en budistmunk ble tatt av politiet. Reagerte de da?? Nei da overhodet ikke. Skal man være for menneskerettigheter gjelder det å ta alle slags brudd, ikke bare dem man finner ideologiske korrekte.

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/03/15/247486.html

 

Sjekk ut denne. Dette er en av Sv ledende politikere. Hvert eneste år foreslår han diktatoren Castro til nobels fredspris. Dette gir dem utrolig lite troverdighet forhold til å snakke om menneskerettigheter og kritisere Buch. Det verste med dette er at denne karen kan risikere å bli statsråd etter valget. Er du inntresert i menneskerettigheter bør du tenke deg om to ganger når det gjelder han.

9 kommentarer

Maria

22.07.2005 kl.17:34

Tror det har vært presisert ganske mange ganger at Hallgeir Langelands uttalelser om tildelelse av fredspris til Fidel Castro har kommet på et privat grunnlag, og ikke er et synspunkt som deles av SV. Men du har tydeligvis ikke fått dette med deg. SV ville aldri gått inn for dette, og alle SV-politikere og sympatisører som jeg kjenner tar avstand fra både diktatur (Castro-regimet inkludert) og disse uttalelsene. Og så en ting til: Lær deg rettskriving..Frustrerende å lese en artikkel med så mange skrivefeil.

Trond

22.07.2005 kl.17:41

Vel jeg postet feil utkast, i tillegg sliter jeg en del med ordblindhet, men nok om det. Burde ikke da partiet ta oppgjør medpersonen?? Han har kommet med dette forslaget en rekke ganger uten at det ser ut til å ha vært et problem for partiet. Selvfølgelig det finnes SVere som ta avstand fra dette i likhet med at det finnes Høyre folk som tar avstand fra Bush. Men jeg er overasket over hvor mange jeg har møtt av disse personene som er positive til dette. Venstresiden i morsk politikk er veldig fort ute med å kritisere enhver person som kan tenke seg å støtte Bush, men sine egne spøkelser ser det ikke ut til å ønske å gjøre noe med.

Maria

22.07.2005 kl.19:58

Hvorfor skal venstrefolk (sosialister..regner med det er de du snakker om) ta et "oppgjør" med Castro og andre feilslåtte forsøk på sosialistiske stater? Castros "sosialisme" har ingenting med den sosialismen SV står for. Blir ikke dette litt som å si at alle fra Pakistan må gå offentlig ut å ta avstand fra biltyveri når en pakistaner har stjålet en bil? Og hva Langeland angår; Når Langeland kommer med dette utspillet på sine egne, private vegne, hvorfor skal partiet da gå offentlig ut å ta et oppgjør med noe som er hans private meninger? Jeg skjønner hvor du kommer fra, og hva du vil fram til, men jeg synes logikken din er alt annet ENN logisk. Det har forøvrig vært SV-politikere ute i mediene og sagt at SV tar avstand fra Langelands utsagn. I hvert fall har det vært det her i Rogaland som Langeland holder til.Beklager forøvrig kritikken min mot rettskrivingen din. Burde tenkt meg bedre om.

Trond

25.07.2005 kl.16:46

Langeland sitter i partiet ledelse. Han blir uansett om han støtter Castro eller ikke fortsatt vist tillit ved blandt annet at han blir renominert til stortinget. Han foreslåt dette som stortingsrepresentant, da mener jeg faktisk at det bør stilles krav. Jeg har ikke krevd at alle sosialister skal ta avstand fra ham. Det finnes faktisk flere sosialister som støtter ham.For et parti som ønsker å være med i en regjering der det i tillegg ryktes om denne personen skal være sktuell til en av statsrådpostene finner jeg ikke dette urimlig.Når det jelde runskyldingen om rettskrivingen min et det greit. Alle kan gjøre feil.

Maria

04.08.2005 kl.19:50

Hva sier du til Venstres listetopp som idag gikk ut å proklamerte at han var enig med Frp på 306 (eller 316..husker ikke helt) punker, og at han heller ville samarbeide med Frp? Samme som Hallgeir Langeland-saken i SV etter min mening, og det eneste Venstre sa om dette er at det får "stå for hans egen regning" slik som SV gjorde med Langeland...Man skal ikke kaste stein i glasshus, er det ikke et ordtak som er sånn, Trond?

Trond

05.08.2005 kl.15:48

Skulle ha likt å vite hvem listetopp det er. Siden jeg ikke kjenner til saken kanskje duburde ha lagt ut en link til den. Men det er en forskjell å si at man er enig med FRP på enkelte standpunkt og det å støtte en kommunistisk diktator.

Trond

05.08.2005 kl.15:59

Har lest artikkelen nå og jes ser faktisk en klar forskjell.Langeland har blitt renominert som førstekandidat til stortinget gang på gang selv om han har kommet med disse utallesene. Det kan jeg garantere at Hallstein Bast aldri i historien kommer til å bli etter denne fadesen. Men jeg tipper nok dre i SV koser dere over dette.

Maria

05.08.2005 kl.20:16

Nå kommer du med antakelser.."Dere i SV."..Hvordan kan du vite at jeg er en av "dere i SV"? Jeg er kritisk til alt jeg ser og leser, OG jeg elsker og provosere, fordi det er gøy med diskusjoner. Da argumenterer jeg selvsagt FOR det motsatte av det min diskusjonsmotstander mener. Det er dermed ikke sagt at jeg ikke ville gjort det samme hvis du hadde skrevet et innlegg der du forherlighet Langeland. Ja,mine meninger er godt plantet på venstresiden hvor de blir for evig og alltid, men jeg er ikke medlem av noe bestemt parti, selv om jeg selvfølgelig sympatiserer mer med enkelte partier enn andre. Heller ikke dermed sagt at jeg glorifiserer og nikker bekreftende til ALT de mener, sier og gjør, noe det virker som du gjør når det gjelder Venstre.Og du skal ikke være så sikker på at Hallstein Bast ikke blir renominert. Han var heller ikke enig med Frp i "enkelte standpunkt", han var enig i over treHUNDRE. Jeg vil også benytte sjangsen til å kommentere ordet "kommunistisk" brukt som skjellsord sånn som du bruker det her. En diktator er en diktator uansett eller hva? Var det ikke en av medlemmene i ditt parti som sa noe liknende en gang...?

Trond

08.08.2005 kl.15:55

Jeg kan aldrti være sikker 100 prosent. Men utspillet han kom med kom som en bombe på de fleste i partiet. Jeg godtar ikke alt som kommer fra partiet jeg heller. Som jeg har sagt tidligere er dette min personlige blogg og ikke et redskap for partiet.En diktator er en diktator uansett, kunne ikke vært mer enig. I dette tilfellet er det en kmmunistisk diktator det er snakk om så jeg ser ingen grunn til å gå tilbake på det. Vis ikke du da kan vise meg en kommunistis paradis som ikke har endt opp som et diktur.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits