Feilslått alkoholpolitikk

Hadde det vært opp til Avholdsbevegelsen i dette landet hadde vært totalforbud mot alkohol. Med dagen skulle lovverk vi nesten tro at dette var tilfelle. Prisnivået på alkohol har etter hvert har blitt så høyt at det er billigere å røyke seg stein på cannabis en det er å ta et noen halvlitere på byen. Man viser til salget på over disk her i landet når man skal vise til hvor mye folk drikker. Færre utsalg vil gi mer tilgjengelighet heter det. Jo da en gang i tiden var det sikkert sant, men jeg tror ikke helt avholdsbevegelsen vet at samfunnet har forandret seg. Folk reiser langt mer i dag en de gjorde tidligere og legger seg til andre vaner.
Dagens alkoholpolitikk har ikke bidratt til annet enn at smuglerne og hjemmebrennere tjener enorme summer. Rettere sagt kan man si at dagens alkoholpolitikk ført til mer kriminalitet. Det er som forbundstiden i USA der mafiaen bygde seg stor og sterk i likhet med vold, kriminalitet og korrupsjon. En EU undersøkelse fra Sverige kukoholnne vise til at gått over halvparten av alkoholen som ble solgt enten var hjemmebrent eller smuglersprit. Dette er mange tapte kroner for statskassen som kunne ha blitt brukt enten til holdningskampanjer og diverse ungdomsarbeid. Det er verdt å se på Frankrike der gode kampanjer har ført til at vinforbruket de siste førti årene har gått kraftig ned.
? Alkoholavgiftene bør derfor i dag halveres og vinmonopolet bør oppheves. Det er ingen grunn til at alkohol skal selges over disk i statelige utsalg.
? Skjengebevilgninger bør derfor bli lettere og få, men også lettere og miste for å luke bort alle useriøse i bransjen.
? Arbeidet blant ungdom som holdningskampanjer og bedre tilbud av fritidsklubber bør styrkes.
? Det er på tide å slutte å lytte til den konservative avholdsbevegelsen som er livredd for og innrømmer at de har tatt feil

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits