La Pen gir innvandringen skylden

La Pen gir innvandringen skylden


La pen gir innvandringen skylden

Den Franske politikeren og ultranasjonalisten La Pen er igjen på banen med fargerike utspill. Etter å ha spredd hat mot innvandrere av ulik art i årevis, har han etter de siste ukenes hendelser fått enda mer vind i seilene og ikke uten grunn. Det økte opprøret i flere franske byer er etter La Pen sin mening skyld i masseinnvandringen til Frankrike. At Frankrike har drevet en elendig integreringspolitikk, utstrakt diskriminering av innvandrere og at han selv har spredt rasistisk hat propaganda i årevis har selvfølgelig ikke noe av skylden.
Hendelsene i Frankrike er alt for enkelt å forklare med slike utalleser som La Pen kommer med, men man trenger ikke å reise langt utenfor Frankrike for å finne lignende analyser.
Hans gode kollega i Østerikke har også kommet med lignende slike utalleser til stadighet, noe som viser at Østerrike ikke helt har lært av sin egen historie.
I Norge er Fr.p på banen med de lignende analyser. For noen valgkamper siden klarte en FR.P politikker ( husker ikke navnet i farten ) å komme medd den særdeles smarte uttalelsen, at hadde man stoppet innvandringen så hadde det blitt slutt på rasismen. Minner meg litt om de homofobe menneskene som mener at de homofile selv har skylden i at de blir diskriminert, fordi de lever ut sin legning.
Diskriminering, klasseskille og økt rasisme ser ut til å bli mer og mer stuerent, men nå i helt andre former.  Situasjonen fra 30 årene kan snart være her igjen hvis det ikke blir gjort noen radikale endringer. Det hjelper ikke å skrike og helle mer bensin på bålet hver gang en slik hendelse skjer. Det som må til er en aktiv inntregreingspolitikk, ikke slik FR.P og Demokratene kommer med nemlig en assimilerings politikk. Det kreves en aktiv innsats i arbeidslivet som gjør at innvandrer ungdom som faktisk tar sin utdannelse for brukt den til noe. Det finnes i dag flere tilfeller der mennesker med Pakistansk bakgrunn uansett sine norsk kunnskaper eller utdanningsnivå ikke får seg en jobb.
La Pen sine uttaleser og uttaleser fra lignende politikere her i landet og ellers bør bli svart med løsninger og kreativ dialog. Hvis ikke vil kløften bli enda dypere enn den allerede er. 

10 kommentarer

Martin

15.11.2005 kl.10:41

Med all respekt, det er da ikke riktig for deg å sammenligne Le Pens parti DNF og FRP. DNF er jo nasjonalsosialister ( nazister ) og det er tydeligvis ikke FRP, av veldig mange grunner,men en grunn er jo at de støtter Israel. Å sammenligne nazister med FRP er feil på alle mulige måter - slik som dessverre også SOS Rasisme har vært barnslige nok til å gjøre. Da sier man faktisk at hver fjerde nordmann er nazist. Heil Nazi-Norge! ( og ja det var en spøk )Uansett, skjønner hva du mener. Man må ikke se på innvandrere, uansett om det er pakistaner eller svenske, som fiende men venn. Integreringen må settes i fokus. Og det er derfor jeg har respekt for FRP. For de vil at innvandrere skal tilpasse seg oss istedenfor det omvendte. Og de skjønner også at så lenge man har integreringsproblemer - slik som man har i både Sverige, Norge, Spania, Danmark, Tyskland, og andre steder - da spesielt Frankrike- så MÅ man stramme inn. Det er da bare ren fornuft spør du meg. Men nazismen hører ikke noe sted hjemme, uansett hvor gale det blir.

Trond

15.11.2005 kl.13:17

Jeg har ikke sagt at FRP er nasizter så overhodet. Men jeg har sammenlignet at lignende tankegods og analyser eksisterer i begge leire. Problemet til FRp er ikke at man ønsker intefrering, men hvordab de i perioder utasller seg for å skape den. Dialog er ikke deres største styrke og det er kun på denne mååten dette kan gjøres.I frankrike har de vært klar over de sosiale problemnemene bland denne gruppen i åresvis uten å ha lkøftet en finger. Gir dette frp rett?? Neppe for de selv har ikke noe som helst anderledes politkk som vil fungere på dette området.

Martin

15.11.2005 kl.15:47

Hva mener du må til for å kunne skape et godt samhold mellom f.eks nordmenn og innvandrere fra østen da?Hva er bra integrering i dine øyne?

Trond

16.11.2005 kl.19:59

Skal gi mer utfyllende svar i et innlegg her som jeg er i ferd med å produsere, så hvis du har tålmodighet. Vil bare gjøre det skikkelig når jeg først gjør det. å respekt for deg og temaet syntes jeg det krever en lenger innlegg enn en kommentar her. Enig??

Martin

16.11.2005 kl.23:35

Enig =)

Wizious

09.12.2005 kl.12:16

"Det som må til er en aktiv inntregreingspolitikk"______Det som må til er en fullstendig stans i innvandringen til vi får kontroll over integreringen. Integrering nytter ikke sålenge det er en stadig strøm av innvandrere som ankommer Europa/Norge. Dessuten har LePen et poeng i at uten innvandring ville vi ikke hatt alle de problemene som følger med dårlig integrering. Fullstendig stans i innvandring, samt en strategi med "krav og belønning" ovenfor minoriteter til integreringen har kommet i rute igjen er veien å gå. Først når problemene er over, kan vi igjen åpne for mer innvandring.

Burger

18.05.2006 kl.14:59

Tjatjo.... Har mistet litt troen på den statlige propagandaen i det siste. Vet ikke helt hva jeg mener, eller hva politikerene våre vil, men jeg tror ikke at de har mine interesser i tankene, det er bare å innse at verden nok ikke blir ett bedre sted, uansett hvor mye vi jatter med. Istedenfor tror jeg kritisk uavhengig tenkning kan være på sin plass - vet bare ikke helt hvor jeg skal starte. Selvfølgelig skal vi hate Le Pen, og selvfølgelig skal vi hate jøder i Israel samtidig som det er uhørt å ikke elske dem i Norge, og islam er selvfølgelig roten til alt som er possitivt i denne verden, og når ting går galt i midtøsten er det bare de onde vestlige imperialistene med fuckings USA i spissen som har skylda... At least so they say. Har mistet troen på hele greia. At det kan være ett smart karrieremove å mobbe politikere som ikke har statens gunst (LePen og Carl I Hagen) kan helt sikkert være ett bra karrieremove for oss som jobber i staten, men jeg klarer ikke helt å gjøre det med stor overbevisning lenger. Tror nesten jeg ønsker LePen og kompiser lykke til jeg! Vet ikke helt hvorfor, men det blir sikkert bra. Jeg stoler helt klart på "nazister" framfor de politisk korrekte.

Trond

18.05.2006 kl.17:01

Ja du må ha det fåt Burger. Sats heller på nasizme en de såkalte politisk korekkte. 6 millioner jøder kan ikke ta feil.

Julianne

10.01.2008 kl.09:33

Jeg er hundre prosent enig med deg Trond!Flott blogg inlegg, og din kritikk mot FrP er super!

Trond

10.01.2008 kl.11:08

Jo tusen hjertelig takk for det.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits