Lou Reed & John Cale - Hello It's Me

 

Historien om samarbeidet mellom Lou Reed og John Cale er egentlig litt trist. To usedvanlige talentfulle personer som når de klarer å holde ut med hverandre skaper magi, men der sterke personligheter stort sett setter en stopper. Noe av det samme man har sett i både The Beatles og Pink Floyd for å nevne noen.  

Begge tilhørte den legendariske gruppen The velvet underground. Gruppen som aldri solgte mye, men som har inspirert utallige band i ettertid. Samarbeidet skar seg ganske kraftig noe som endte med at de ikke snakket sammen på mange år. Når Andy Warhol døde så klarte de å legge gamle konflikter til side og samarbeide om platen songs for drella som var en hyllest like mye som et oppgjør med Andy Warhol. Denne sangen syntes jeg er den vakreste på det albumet. Teksten er utrolig sår og ekte.

Etter dette samarbeidet klarte de å reise på turne med The velvet undergound. Det som skulle endt i en ny plate endte opp i en ny konflikt så var det hele over. Uansett dette er magien de klarte å skape sammen når de ikke gikk i tottene på hverandre. Lytt til hele albumet og dere vil skjønne hva jeg mener. 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

41, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits