Regjeringen uten respekt for opposisjonenAftenposten skrev dette for noen dager siden:
Statsministeren og Regjeringen har altfor lett for å avfeie debatter de ikke liker som tøvete, sier Kr.F.-leder Dagfinn Høybråten
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1195833.ece


Romerikets blad skrev dette for noen dager siden: Stortingsrepresentant Borghild Tenden (V) stilte spørsmål om Posten i Stortingets spørretime i går
http://www.rb.no/lokale_nyheter/article1901539.ece


I under Gerhardsen regime var svaret på alt: Noen har snakket sammen, nå ser det ut til å blitt mye verre.
Jeg respekterer at det er en flertallsregjering i dette landet, men å nekte å svare på spørsmål fra folkevalgte eller la styre og stell bli vedtatt bak lukkede dører er et hån mot demokratiet.
Uansett om man er til høyre eller venstre i norsk politikk burde dette være noe man kan respektere.
Et ordentlig demokrati dreier seg om åpenhet om beslutningene som taes og at befolkningen får tilgang til den informasjonen de har krav på.
At Arbeiderpartiet driver denne formen for politikk var vi forbredt på siden de har gjort dette til en tradisjon i årevis, men SV og Senterpartiet som sier nei til EU med begrunnelsen fare for folkestyre burde settes i skammekroken. Hvordan kan de si nei til EU med den begrunnelsen når de bidrar til lukking av de demokratiske prosessene  i Norge. 

8 kommentarer

Mathias Reither

15.01.2006 kl.22:34

I utgangspunktet er jo ikke dette særlig bra. Men når det gjelder bordbønn er jeg enig da det var Kristin Clemet som sendte ut et rundskriv, og ingen vil regjering vil ta på seg skylden for et vedtak den forregående regjering har vedtatt eller utarbeidet, så hvis noen av disse sakene er negativ kamapanje, så er det denne det. Peonget, er jo, opposisjonen har rett dersom målet ikke er å lage negativ debatt om et tema, som dette med bordbønn definitivt var, men ikke nødvendigvis dette med barneoppdragelse da det viser forskjell i verdier, men jeg mener uansett at det er tull å diskutere om barn skal gå i barnehage eller ei helt generelt. Hvor mye kan jo diskuteres? Fra når og til når kan også disktuteres. Men at barnehagen er viktig del av barneoppdragelsen, er definitivt riktig. Men Djupedal kunne jo bare sagt det slik fra Stortingets talerstol, og ferdig med saken. Israle-boykotten er jo noe som burde diskuteres definitivit, da jeg ikke tror at alle i AP ihvertfall er for boykott. Virkningen av boykott kan diskuteres. Vi boykottet Sør-Afrika, og det var suksess. Vi boykottet Iran i sikkert 10-12 år, det var en fiasko. Så derfor burde det jo diskuteres og utredes nærmere. Den viktigste grunnen mot, er at USA blir litt "vonbroten" for å si det slik.

Conad

15.01.2006 kl.22:45

Flertallsregjering eller ikke, det er i Stortinget avgjørelsene tas. At regjeringa har flertall betyr bare at de kan få gjennom sine vedtak (hvis de klarer å stå samlet da) - det fritar dem ikke fra å ta Stortingsrepresentantene på alvor.At Arbeiderpartiet er arrogante når de sitter i med flertaller er vi vant til, og Mathias - vi har diskutert barnehager i en annen tråd her, og at du klarer å si nå at "det er tull å diskutere om barn skal gå i barnehage eller ei" viser vel at arrogansen ikke stopper i regjeringskontorene. Innse det, alle er ikke enige med deg eller Det norske Arbeiderparti!

Kvinne i Kamp

16.01.2006 kl.10:56

Trond, Trond !!! hehe... Jeg fikk det til. Jeg skjønte det nå. Endelig... (trengte litt søvn)Er i dette sekund øverst på listen på imperfektum.net :-)Takk for tipset! Vet ikke om mine skriverier er så fantastisk mye bedre enn mye annet, som du har fortalt meg om. Well. Det er i hovedsak for megselv jeg skriver. (og litt for alle dere skjønne menn, hehe)Ha en god dag!Klem fra meg.En Kvinne i kamp

Martin

16.01.2006 kl.12:25

Til Mathias: " Den viktigste grunnen mot, er at USA blir litt "vonbroten" for å si det slik." - dette viser hvor lite du faktisk har satt deg inn i saken.

Martin

16.01.2006 kl.12:26

Og forresten..til Trond: Ja det er jo rent hyklersk at SV bruker den begrunnelsen i EU-spørsmålet når de selv innskrenker mulighetene til folk.

Mathias Reither

16.01.2006 kl.15:31

Martin! Leste du ikke innlegget om Jonas Gahr Støre i avisene.

Martin

16.01.2006 kl.23:52

Til Mathias: Nei, hva handlet dèt om da?Uansett, Mathias. Den største årsaken til at boikott av Israel ikke er riktig, må da være fordi det gir et ensidig syn av konflikten. Og attpåtil mister Norge sin mulighet som fredsmekler. Hva er poenget med å egge opp til enda mer hat og splid med boikott når man heller kan prøve å skape fred gjennom dialog?

Mathias Reither

17.01.2006 kl.01:52

Av etterpåklokskap, så er grunnen for å ikke boykotte Israel akkurat det at Norge ble truet av USA, dersom dette var regjeringens offisielle politikk. Ikke omvendt, det var ikke derfor det i det hele tatt ble diskutert. Men jeg har egentlig ikke noe sterke meninger om det, men jeg personlig boykotter Israel, selv om jeg har gjort det i flere år. Ingen får meg til å spise Jaffa-appelsiner. Egentlig begynner dette å ligne snøen som falt i fjor, jeg tror at uttalelsen til Kristin Halvorsen har fått virkning, uansett hva hun har sagt etterpå, og det er for seint å gjøre noe med det. Det kunne fått samme virkning i opposisjon, men ikke samme ramaskrik fra høyresiden.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits