Vis din støtte til demokrati i Hviterussland!Torsdag 16. februar kl. 16.00 avholdes ny solidaritetsaksjon for demokrati i Hviterussland.  
Møt opp på Eidsvolls plass utenfor Stortinget torsdag 16. februar kl 16.00. I Bergen ved den blå steinen klokken 17.00.

Dagens appeller blir ved Aliaksandr Bialiatski, leder for den hviterussiske menneskerettighetsorganisasjonen Viasna, og Eivind Petersson, nestleder i LNU (Landsrådet for Norges barne-og ungdomsorganisasjoner). Bialiatski har nylig blitt tildelt Sakharovs frihetspris for 2006 av Den norske Helsingforskomité og vil dele av sin mangeårige erfaring fra en tøff kamp for menneskerettigheter og demokrati i Hviterussland. Petersson, dagens andre appellant, har nylig vært i Hviterussland der han har fulgt en summarisk rettssak mot LNUs hviterussiske søsterorganisasjon, som ble tvangsoppløst av høyesterett den 6. februar.

Hviterussland er Europas siste diktatur, og president Aleksander Lukasjenko Europas siste diktator. Opposisjonen i landet undertrykkes systematisk, og regimet står ikke tilbake for å fengsle motstandere, kontrollere alle medier og nekte ungdom å reise ut av landet.

Vi fortsetter nedtellingen til presidentvalget den 19. mars i Hviterussland. Møt opp og marker din støtte til de demokratiske kreftene i Hviterussland!

For mer info se www.belarus16.org

6 kommentarer

Martin

15.02.2006 kl.17:15

Vi sees imorgen, Trond!

Susy

15.02.2006 kl.20:09

Det er litt rart...At i ord så er vi så sterke...Vi mener og synser og roper på barrikadene,,...Jeg håper at folk stiller opp her, iallefall NÅ, når det har vært så fokus....Vi snakker også høyt om de "stygge" amerikanerne som bare bryr seg når de selv har peronlige interesser...Hva med OSS?Stiller vi på slike arrangement, til et naboland?Jeg håper det. Fortell fortell hvordan det blir!Har skjønt at du Trond og Martin har handling bak ordene...Slutt aldri med det :)S

Trond

15.02.2006 kl.20:47

Ord hare ingen mening hvis de ikke følges opp av handling.En gal handling er en gal handling uansett hvilke folkeslag eller relgion som utfører den.Dette er det prinnsippet jeg lever etter.

Trond

15.02.2006 kl.20:47

Ord hare ingen mening hvis de ikke følges opp av handling.En gal handling er en gal handling uansett hvilke folkeslag eller relgion som utfører den.Dette er det prinnsippet jeg lever etter.

Martin

16.02.2006 kl.18:07

..Jaja..vi får håpe det blir flere neste gang, Trond =)

Trond

16.02.2006 kl.20:39

Ja dete r pusigg at venstresiden ikke møtte opp. Men siden det ikke var en hat-usa kampanje så prioriterte de det vel ikke.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits