Israel vs Palestina

Israel VS PalestinaIsrael vs Palestina

Se på dissse bildene og spør deg selv. Hvem har rett til å gjøre hva??
Kan en handling forsvares ut fra relgiøse tekster??
Kan vold og drap bli legalisert hvis den retteferdige part utfører dem??
Eller er en brudd på menneskerettigheter et brudd på menneskerettigheter og terror er terror uansett om det er Palestinere eller Israelere som utfører dem??

17 kommentarer

z

16.02.2006 kl.11:17

Folk som tar side i den konflikten er idioter. Det er virkelig idiotisk hvordan mange kristne støtter Israel uansett hva de gjør og det er dumt at mange på venstresiden bare sympatiserer med palestinerne sånn uten videre.Det hele er en dum sak og verken Israel eller Palestina burde aldri ha eksistert til å begynne med.

Martin

16.02.2006 kl.11:53

Til z: Harde ord du kommer med får en si.Jeg mener at det er selvsagt en forferdelig sak, men at både Palestina og Israel burde eksistere, med helt klare grenser, og med demokratiske spilleregler. Selv om jeg står opp for Israel av og til, er det fordi jeg ser det veldig ensidige synet mange har om dem- og det synes jeg er skremmende. Men jeg mener at man skal støtte BEGGE sider, ved å støtte de kreftene som faktisk ønsker fred. Det finnes både israelske ekstremister, og palestinske ekstremister og jeg ser ikke noe poeng i å støtte noen som mener at den andre parten bare er en gjeng med tullinger. Virker det som fredselskende? På ingen måte.

Barrabas

16.02.2006 kl.13:27

Helt ærlig nå, den suppa der nede har gått på TVen siden jeg før jeg ble født en gang på sytti-tallet. Samme dritten hver gang, noen har sprengt seg i luften, rakkett angrep mot barnehage, diskriminering pga etnisk tilhørighet, voldtekter, tortur etc.Samme hvor grusomt det er det som vises, så er det merkelig nok ALLTID noen som forsvarer ugjerningene, og alltid noen som jubler over at ugjernigene har blitt begått. Så for å få bedre frem det absurde i den dritten som foregår i Israel/Palestina konflikten, som er kraftig religiøst motivert må vite(!), så skal jeg innta den idiotiske holdningen hvor jeg feirer hvert nytt overgrep, rakkett angrep, voldtekt etc med jubel, begeistring, hånlatter og enhver annen sinnstemning som skulle falle meg inn.Jeg har alltid noen å feire sammen med, det har vi slått fast, og hvilken rolle spiller det egentlig om det er en araber eller jøde som må bøte med livet for å holde min glede ved like? Hvis det kan more andre så kan jeg like gjerne le med dem.

z

16.02.2006 kl.13:42

Det ligger mye fornuft i det du sier, men jeg mener fremdeles det jeg har sagt. Det er ganske idiotisk å ta side i denne konflikten. Begge sider har for mye blod på hendene til at det er noen god grunn til å sympatisere med noen av dem. Hvis det skal bli slutt på konflikten må alle involverte stoppes, ikke bare en.Hvordan saken skal løses vet jeg ikke, men det hjelper neppe med alle de kristne som støtter Israel blindt. Og jeg trenger neppe å nevne alle venstrevridde tullingene med palestinaskjerf.

Elev ved herre skole!

28.02.2006 kl.10:30

Under den 2.verdenskrig ble jødene forfulgt og drept for fote. Vi andre i verden syntes så synd på de at vi ga dem sin egen stat! Men den var ikke stor nok, så de måtte ha mer og begynte å gå inn i Palestina og drept tusenvis av mennesker!De burde tenke seg om lite gran! De forsvarer seg med at det er deres hellige land og at de er guds folk. Det er jo bare helt idiotisk etter min mening.Israel har atomvåpen, men hva vis Palestina hadde fått atomvåpen, hva tror du hadde skjedd da!?Men man kan ikke forsvare hva Palestina har gjort, ved å sende selvmords bombere mot Israel. Men Israel ber vel om det når de ikke tenker med hodet men med bibelen!!!

Trond

28.02.2006 kl.14:24

hei Elev ved herre skole!Kjempefint at du vild elta i denne debatten. Men å bombandere kommenteren din nesten tretti ganger gjør meg faktisk bare meget irritert. Skjerp deg.

Bardha

28.10.2008 kl.21:46

Det er vesten sin skyld, de ville ikke ha jødene her i europa, så de sendte dem av gårde til "Palestina" som en unnskyldning, men hvorfor må enda flere uskyldige mennesker bli straffer for noe Hitler gjorde? både jøder og arbere ønsker fred tydligvis, men regjeringene forsetter å okkupere! Det er helt patetisk hvordan verden kan stå å se dette skje, men selfølglig Amerika støtter dem, og hvilken land i verden holder flere jøder enn Israel? Yess det er Amerika! Israel er en stor militør makt, våpner og teknologi, hva har palestinere? ikke noe annet enn selvmordbombeaksjoner! Så trist, men det er nettop det, viss de ikke gjør det, forsetter Israel å oppkupere dem! de gjør det fordi det er ingen andre valg! verden snakker om demokrati, når begge folkene ønsker fred så skjer det ikke? Det handler om makt og penger! Viss både arbaberne og jødene hadde levd etter Toraen og Koranen hadde det faktisk vært et meget fredlig sted, ingen av disse hellige bøkene tillater slikt; men først å fremst så er vi mennesker og vi må absulutt ødelegge hverandre typisk. Jeg støtter Palestina først og fremst, men jeg støtter også de Jødene som har opplevd noe vondt i denne saken og som ønsker fred! Jeg støtter ikke okkupasjonen!!!!!!!!!!!!!

Lille Ulv

10.01.2009 kl.22:16

Først! Reportere farger oss mottakere av nyheter. De bestemmer for hvem vi skal høre på. Har vi hørt noe fra Israel sin side denne gangen??!?!?Denne konflikten har jo vart lenge før 2. verdens krig. Jøder har vel vert som sigøynere, reist rundt om kring uten å egentlig å ha noen bestemt land?. Men FN gjorde noe dumt! Var det dårlig samvittighet eller håp om fred eller ønske om å gi Araberene arbeidskraft (altså muligheten for jødene å få levevilkår i form av jobb, for hva ellers skal de leve av?). Vel, jødene fikk jo en del ommråder/land (eller «nasjonalt hjem») de kunne disponere. 1948!?. Så blir staten Israel til! Så blir Israel angrepet av Syria, Libanon, Egypt, Irak og Jordan. Våpenhvile i 1949. Israel utvidet sitt landområde med 50 prosent mer enn det som var nedfelt i FN-delingen. Egypt får kontroll over Gaza, Vestbredden blir okkupert av Jordan. I denne perioden forlater 720.000 palestinerne sine hjem. 1967 ? Israel tredobbler sitt territorium, får så de beskjed av FN om å gi tilbake de okuperte ommrådene. 1973 ? Israel blir igjen angrepet ? av Egyp & Syria. Den første intifadaen brøt ut i 1987 i flyktningleiren Jabalya på Vestbredden. Palestinske ungdommer kastet stein mot israelske soldater og konflikten blir kjent over hele verden. PLO (Palestine Liberation Organisation) og Israel har hemmelige forhandlinger i Oslo. I 1993 blir Oslo-avtalen undertegnet. PLO anerkjente Israels rett til å eksistere og avstod fra vold. Men avtalen forutsatte også at partene klarer å bli enige om flyktninge problemet.En radikal islamistgruppe -

Hamas - nektet å anerkjenne Oslo-avtalen og tar i bruk selvmordsbombere i kampen mot Israel?.. Hvem begynte krigen, eller krigene? Hvem vil fortsette krigene? Er det ikke så at Israel, Palestina & alle de andre land?s folk ønsker fred? Er det ikke så at det er alltid noen få ekstremister som må ødelegge, BARE FORDI? Samme hvilke land det gjelder! Akkurat som ekstremister her i vårt egnet land?!! En demonstrasjon, ok. Men en demonstrasjon med vold & ødeleggelse som de siste dager i oslo (9-10 Januar 2009). Er det en demonstrasjon FOR eller IMOT fred for ALLE? Det har jo vert rolig en stund. Jeg er selvsagt meget lei for at en liten gruppe ?Dritt? skal ødelegge for sivilbefolkningene, OGSÅ I EGET LAND! Egoister som ikke tenker på det!!!! Men jeg vil ikke være for ETT land! At lederne ? uansett land ? ikke klarer å finne løsninger, er egoistisk og meg ubegripelig, generelt. For uansett går det utover flyktninger/ sivilbefolkninger i uansett hva land vi snakker om. Samtidig kan vi gå litt i dette religions-greiene?. Hvorfor støtter kvite kristne jøder & islamister, når disse to religionene kaller oss for ?Avførig?? Jeg for eksempel er en kvit hedensk hore av en hund laget av dritt (avføring).Vist både araberene og jødene hadde levd etter Koranen og Toraen?. Nei, jeg tror ikke noen av desse religionene forherliger hat & drap?. Bare makt trengende krigs hissere.

marokansk jente

13.01.2009 kl.20:04

ISRAEL IS GOING DOWN SOON ! PALESTINA HOLD ON !!

annonym

22.01.2009 kl.09:13

hei

Ole 94

22.01.2009 kl.09:20

hei hva er grunnen til denne konflikten!

Trond

22.01.2009 kl.12:33

Religion

stian

12.12.2009 kl.04:42

Dette er en grusom konflikt. Jeg har lest mye om konflikten og virkelig forsøkt å sette meg inn i det men det er så omfattende. Jeg kunne ikke forstå hvordan det var mulig å opprette en jødisk stat midt i et arabisk land sånn helt fra begynnelsen av i det hele tatt?

Som en konsekvens av andre verdenskrig og det grusomme folkemordet på de europeiske jødene ble det bestemt at Jødene måtte få sitt eget land, og selvfølgelig med all rett! Men de hadde tre valg å velge mellom: hele Alaska, en del av Argentina eller en del av Palestina.

Jødene gjorde krav på Palestina fordi de mener at de er "guds utvalgte folk". Dette gav dem den nødvendige legitimeringen de trengte for å opprette en "jødisk stat" midt i Palestina. Visst vi går tilbake i tid ser vi at det "hellige land" har vært okkupert i årtusener. Det har alltid vært kamp om dette landeområdet. Det Osmanske riket var de første okkupantene.

Men de ble jaget ut av britene som igjen ble tvunget til å overlate landet til FN.

FN (med stort påtrykk fra USA) bestemte at Palestina skulle deles mellom araberne og jøder. Britene var imot denne delingen helt fra begynnelsen fordi de forstod at dette aldri kom til å gå bra! dermed lå det duket for opprettelsen av "apharteidstaten" (Nelson Mandelas ord) Israel midt i Palestina i 1948. Vi må huske på at jøder og muslimer og kristne en gang levde side om side i fred med hverandre i mange tusen år i Palestina.

Hadde det ikke vært for moderniteten og holocaust eller fordi at Oppenheimer som var jøde fant opp atombomben ville jo aldri en deling av palestina vært aktuelt i det hele tatt.

Palestina må bli et fritt land som det en gang var! Palestinerne sitter jo bogstavelig talt fengslet i sitt eget land inngjæret på gaza og vestbredden i kilometervis med piggtrå og en jeg vet ikke hvor høy klagemur rundt seg? mens verden bare står å ser på?

Jeg må bare si at jeg synes religion er helt forkastelig. det finnes ikke et eneste konkret bevis på at det finnes noen gud i det hele tatt. og at folk tilsynelatende er så mye mer opptatt av det som kommer etter dette livet enn det som faktisk er her og, nå det skjønner jeg ikke?

folkens vokne opp!! vi blir alle lurt av velltalende politiske ledere såkalte rettorikere! dar vi gjort i alle år! de har bestandig ført oss bak lyset. Krig skaper ikke fred! det har det aldri gjort og det kommer det aldri til å gjøre! aldri! det hjelper ikke at obama sier det fordi han ikke er bush heller. se tilbake i historien................................. krig har aldri skapt fred så hvorfor skal det gjøre det nå?????

anonym

08.01.2010 kl.22:26

jeg har egentlig ikke rett til å støtte den ene part mer enn den andre i og med at jeg ikke bor der nede og ikke har opplevd konflikten der nede, men jeg vil likevel ha en mening om hva jeg synes om hamas, hva jeg synes om opprettelsen av staten israel, krigene landene ved siden starta. jeg føler at denne konflikten ikke er svart/hvit. jeg synes det er forferdelig når et menneske liv går tapt, derfor synes jeg også at det var forferdelig motbydelig gjort av en del israelere som bare satte seg ved grensen, tror jeg det var med kaffe kopper og nøt utsikten-krigen (ifjor). men samtidig er jeg i mot opprettelsen av israel. fordi palestinerne ikke gikk med på det, men til tross for det hørte ikke FN på dem. fordi israelere tvang mange palstinere ut av deres hjem, øker landområdene sine og begrunner det med at de har rett på landet pga. deres religion, fordi gud har lovet dem det hellige land, guds utvalgte folk (noe jeg synes er uretferdig å mene, hva med kristne for eksempel) .....og derfor har dem liksom rett på det. jaja. jeg skjønner ikke helt det, jeg mener hvorfor måtte staten israel bli til, som en unskyldning for det helvete de gikk gjennom pga. hitler. hvorfor kunne de ikke få et sted i usa eller bli i europa, hvorfor ble de avvist av vest europa og usa og sendt til midtøsten av alle steder. det er mye i denne konflikten som er så konplisert at jeg nesten for hodepinne. jeg skulle heller ønske at alle nasjonaliteter og religioner der nede kunne leve side om side slik de gjorde før israels fødsel. denne fødselen førte jo med seg mye elendighet.

16.11.2010 kl.18:41

jeg synes det var lit trist og den var bra. jeg hade en venn vesidnav meg han syntes den var dålig. hilsen øystein 25 år.

(ikke hår på vennen min han er en dust)

Trond Wathne Tveiten

16.11.2010 kl.21:54

Anonym:Vel ihvertfall hyggelig at du likte den da.

ismail

09.01.2012 kl.18:38

boikott israel fri palestina <3<3<3

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits