1 av 4 Svensker ønsker ikke en Jøde som statsminister

1 av 4 Svensker ønsker ikke en Jøde som statsminister

Etter en undersøkelse nydelig gjort i Sverige viser faktisk disse tallene. I en debatt angående Islam for tiden må man ikke undervurdere dette skremmende faktumet her.
At slike tanker kan eksistere i et moderne demokrati viser faktisk at vi har sover for lenge i timen. Anti-semitisme er på sterk økning i Russland og til og med Frankrike.
La ikke historien gjenta seg.  Jeg klarer ikke helt å sette ord på hva jeg følte når jeg leste denne undersøkelsen så dere får lese selv og gjøre dere tanker om dette alvorlige faktumet.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/03/14/460726.html

16 kommentarer

Barrabas

15.03.2006 kl.11:07

Kanskje undersøkelsen ikke var etterettelig ved spørsmålstillingen? Det virker rett og slett ikke sannsynlig at så mange svensker skulle mene det.

Trond

15.03.2006 kl.14:58

Håper dene r feil jeg og, men den virker rimlig troverdig spør du meg.

Martin

15.03.2006 kl.15:50

Til Trond; Jeg har mine mistanker om hvorfor det finnes mange svensker som ikke liker jøder, men lurer på hva du tror årsaken er..?

Trond

15.03.2006 kl.16:02

Flere årsaker,. Svenskene deltok ikke selv i krigen og man bør vite at Hitlers ideer hadde stor popularitet i Sverige på den tiden. I ettertid har svenskene vært lite villige til å ta et skikkelig oppgjør emd det de gjorde.2: De svenske nazistene har vært langt mer dyktigere og pffe en sine norske brøldere. De har i tillegg hatt tilgang til store økonomsike ressurser i en årekke.Dette er nok ikke den hele fullstendige forklaringe, men en liten bit av den. Jeg skulle ha likt å vist mer om årsakene selv, men det sa undersøkelsen meget lite om.

Barrabas

15.03.2006 kl.16:59

Jeg tror at det er er svak tolkning av dårlig stilte spørsmål som ligger bak, se bare på dette ene sitatet:– Blant de ambivalente er det mange som kan påvirkes i antisemittisk retning og bli mer utagerende i sin oppfattelse av jøder,(...)Aha, KAN PÅVIRKES er den magiske nøkkelen her. De er IKKE anti semitter i dag, men kan kanskje en dag bli det. Denne gruppen er på 37 prosent! Dette er ikke seriøs forskning, men kanskje noens sak er tjent med slike resultater?

Trond

15.03.2006 kl.17:10

Vel nå er ikke jeg noe person som bruker denne typen forskning til å legimitere overgrep mot Palestinerene. Det kan jo hende at hvis man hadde brukt skalaen på andre minoritetsgrupper ogs hadde man fått samme svar.Det skremmnde i det finner jeg i at alle sier at bare man får god inntegrering så vil man i kvitt rasisme og mulighetene til at den sprer seg. Det rare er at det finnes ikke noen gruppe i sammfunnet som er bedre inntegrert en jødene.

Barrabas

15.03.2006 kl.17:59

Jeg mente selvsagt ikke deg Trond :-) , men kanskje disse har en agenda? http://www.levandehistoria.org/Det var de som laget rapporten så vidt jeg vet, og jeg gidder ikke finne ut hva de holder på med.Dårlig forskning slått sammen med sensasjonshungrig journalistikk og vips, svensker er plutselig blitt anti-semitter.

Martin

16.03.2006 kl.11:42

Det kan jo også legges til at Sverige også er veldig venstrevridd og Karl Marx foraktet jøder, slik Hitler gjorde. De to var uenige i det meste, men begge mente at jødene sto bak kapitalismen som splittet folket.Men jeg tror du helt klart er inne på den største årsaken, Trond.Når det gjelder Israel-konflikten, er det ingen unnskyldning ifra svensker om at de kan trakkasere og se ned på jøder, bare fordi noen av dem trakkaserer arabere i midt-østen. Om man skulle fulgt en slik tankegang burde jo vi hatet alle muslimer som pesten pga. personer som Bin Laden og Mulla Krekar.

Trond

16.03.2006 kl.11:58

Den årsaken du nevner der kjøper jeg ikke Martin. det er en grunn enkelte Israelvenner bruker for å stemple alle på venstresiden som anti-semitter, noe som overhodet ikke stemmer.

Martin

16.03.2006 kl.17:15

Til Trond: Kjøpe og kjøpe, Fru Blom. Jeg tror at veldig få på venstresiden er antisemitter men Marx var ikke noe glad i jøder og det liker vel ikke Audun Lysbakken og hans kamerater at en trekker frem heller. Jeg bare synes det er verdt å merke seg, siden det tross alt er deres forbilde.

Trond

16.03.2006 kl.19:38

Luther også hatet Jøder, vil du kalle lutherianere i dag for anti-semitter??

Martin

16.03.2006 kl.20:22

Til Trond; Ja noen av dem er nok det.Jeg selv mener at Luther ikke var et fullverdig forbilde selv om han hadde noe godt å si, som så mange andre. Eneste fullverdige forbildet jeg vet om er Jesus, med Gandhi og Moder Teresa på andre og tredjeplass.

Il Duce

19.04.2006 kl.23:49

La oss fortsette historien og følge norsk lov! Norge har pr dags dato invandringsstopp; og på en annen side aldri tatt inn så mange utlendinger som i dag. Logisk? -Nei. Om man r opp til Jesus eller Alla er likegyldig så lenge man holder religion utenfor politikken. To temaer som aldri burde hvert blandet. La oss få Hagen som statsminister, og få et fritt Norge.

Trond

20.04.2006 kl.07:45

Hagen som statsminister og frittt Norge i samme setning?? Det er to ting som ikke går sammen

aarooנ

17.02.2010 kl.17:22

Håper at det ikke er sant. Skjønner ikke hvorfor folk har så mye mot jøder!

Trond Wathne Tveiten

17.02.2010 kl.17:23

aaroo: Ikke jeg heller, men det ser ut til at gamle fordommer ikke er så lett å bli kvitt selv om vi kjenner vår historie.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits