hits

Hvordan vil AP gjøre det annerledes?

I et innlegg Sydvesten 6. august påpeker Kristin Sandstrøen fra Arbeiderpartiet at regjeringen er trege i tørketida at regjeringen ikke har kommet bøndene i møte når det gjelder problemer som oppstod på grunn av den varme sommeren. Dette høres selvfølgelig veldig solidarisk ut, men Ap gjør her den feilen de aller fleste partier gjør, nemlig å bøte på skaden som deres egen politikk har påført samfunnet. De fleste forskere er enige om at årets sommer og ekstremvær er et resultat av klimaendringer. Her har Ap sammen med Høyre og FrP vært en gigantisk sinke som nærmest har løpt oljeindustrien sitt ærend.  Ap lever også i den illusjonen at norsk olje og gass er renere enn andre land sin olje og gass, men det er som å si at sigaretter med filter ert løsningen for alle som røyker rullings og vil slutte med nikotin.

Kostnadene av mange års feilslått politikk har vi fått føle denne sommeren og vi kommer til å få mer av det i fremtiden. Vi har kommet til et skille der det gjelder å komme med løsninger og det ganske fort. Da hjelper det ikke at de gamle partiene fortsatt lever i fortiden med en naiv tro på fortidens løsninger.

Dermed står vi mellom to valg. Ap sin variant av å forsøke å leke solidariske med å komme med milliarder for å bøte på skadene eller MDG sin politikk som er en progressiv miljøpolitikk for femtidige generasjoner.

 

Trond Wathne Tveiten

MDG politikker. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

43, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv