Får ventelønn - er student

Anita Apelthun Sæle (KrF) tar en universitetsgrad i ledelse mens hun får ventelønn fra Stortinget.
Og det er jammen ikke en liten sum hun får heller, men hele 536000 når man avslutter året 2006.
Venstre har lenge vært for en form for borgerlønn, men dette tar jammen kaka. Jeg lurer på nå hvorfor jeg tar opp lån i lånekasse for å sitte me dhgjeld i åresvis. Hadde jeg vært Fru Sæle kunne jeg tatt mastergrad samtidig mens jeg nedbetalte studilånet mitt. I tillegg hadde jeg hatt en god slump med penger i lommaboka når jeg var ferdig med nedbetalingen.
Som en liten uskyldning sier fru Sæle dette:  Jeg har bare søkt om ventelønn for ett år, men jeg vet ikke når jeg blir ferdig med studiene.
Nå vet jeg ikke hva lsag utgifter den kvinnen har, men for egen del kan jeg si en ting og dete r hvis jeg selv hadde fått en slik sum kunne jeg ha klart å stuydere langt mer enn et år. Selv med sosiale utgifter av divers slag.
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=160826

6 kommentarer

Susy

16.02.2006 kl.17:00

Det skurrer litt...ikke sant? De har mange slike ordninger som ikke står i forhold til goder vi andre har...OG...sett dette opp mot at dersom en person feks blir dårlig og uføretrygdet etter endt utdannelse, så får man ikke en gang slettet studelånet som før, bare litt av det....men noen steder må de jo ta pengene fra...;(Sånt skjønner jeg ikke...S

Trond

16.02.2006 kl.20:40

Je velger å studere og ta en pause fra lånekassen. Gjet hvem som har begynt å sende regninger selv om jeg er arbeidsledig??

Elisabeth

17.02.2006 kl.11:29

De trodde vel at du drev og dyrket penger i bakgården (he, he!)! Jeg har nemlig opplevd det samme som deg Trond. Men da fikk jeg høre at uavhengig av en persons livssituasjon, så sendte de ut første regning 1/2 etter at personene hadde sluttet å få støtte fra lånekassen.

Trond

17.02.2006 kl.18:02

hehe hadde det vært så vel.Vel jeg har ikke mottatt støtte fra dem på et halvt år. Men jeg er for tiden arbeidsledig så jeg har ingen penger å betale dem tilbake med for øyeblikket.

Mathias

20.02.2006 kl.10:36

Ja, det er ikke rart hun sammen med sin mann og sønn ble kåret til "Årets kødd" i 2004. Hun satser vel for å fult for å få prisen i for 2006.

Trond

20.02.2006 kl.13:23

å men det er da flere kandidater undervies Mattihas. Året er enda ungt

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits