Prostituerte ubehagelige å se for alle partier

Så har det skjedd, det jeg ikke hadde ventet skulle skje. Nærmest alle de politiske partiene i Norge har gått inn for å forby kjøp av sex.
Tidligere tvilere som Ap er på glid pluss at SV, SP og merkelig nok Høyre er på glid. Dett dreier seg om vold mot kvinner får vi høre, men det tror jeg kun er vikarierende argumenter
Det er ikke uvanlig i totalitære regimer at når de skal viser frem landet sitt at de vasker gatene rene for tiggere, fatigge, prostituerte og andre som kan ødelegge fasaden de prøver å fremstille.
Nå har partiene i Norge begynt begynt en politikk som ligner mye på det samme. Vekk med de prsotituerte så stakkars turister ikke skal få et dårlig inntryk av landet vårt.

Dette dreier seg om vold mot kvinner sie de, jaså gjør det det?? Jeg jobbet på Pro-Senteret i Oslo i to år på slutten av 90 tallet da volden var utbredt og særdeles grotesk. Gjorde politikkerene noe?? Nei ikke en forbanna dritt.
Hjalp det å gå til politiet å anmelde saker?? nope politiet hadde verken lyst eller ressurser til slikt.
Nå skal de vekk, vekk fra alles påsyn under fanen stopp volden mot kvinner.
Det at man har en hallikparagraf som overhodet ikke blir brukt har gått i glemmeboken.
Det å opprette tilbud som gjør at kvinnene kommer vekk fra rus, vold og prostitusjon ser de heller ikke til å komme.
Det er greit å vise når man er makt ved at man vil kjempe gjennom lover og regler, men papir og morlaske forfengelighet hjelper ingen.

16 kommentarer

Knut Stian Olsen

16.06.2006 kl.16:47

Enig med deg Trond, det er synd at man ikke tar i bruk de virkemidler man tross alt har. I stedet lager man nye lover som gir enda flere virkemidler som antakelig ikke vil bli brukt. Det vil med andre ord ikke hjelpe en dritt, desverre...

Lasse G. Dahl

17.06.2006 kl.02:39

Hvorfor er det så viktig for deg å ha lov til å kjøpe seksuelle tjenester?

Trond

17.06.2006 kl.02:43

Nei men det er viktig for meg å bry seg om de prostituerte i mottsettning til Svere som heller prøver å skaffe seg moralsk alibi på vegne av andres skjebne.

Mathias

17.06.2006 kl.15:24

Trond! Argumentet om at vi er redd for "imaget" til Norge er jo bare tull fra ende til annen. Dersom man ser fenomentet i europeisk sammenheng er prostitusjonen i land som Frankrike og Spania adskillig større enn i lille Norge. Ta deg en tur på Place de Pigalle i Paris, der står de tett i tett og bare venter, det samme i bakgatene bak Plaza de Callao i Madrid. Jeg tror ikk utlendinger får hverken dårligere eller bedre inntrykk av noen horer her og der. Det dette dreier seg om er de prostituerte selv, ikke turistene. Når det gjelder tiggere har vi jo heller ingen grunn til å skamme oss, da det i Frankrike og Spania sitter de tett, i alle byer, til og med i en liten by som Santa Cruz de Tenerife. Nei, Trond, jeg respekterer at du er imot forbud, men resonnementet var ikke særlig godt.

Trond

17.06.2006 kl.16:10

Ikke det. Hvorfor snur flere og flere politikkere som var en stund tilbake ikke var efor et slikt forbud plustelig etter alle klagene i oslo på grunn av suyneligheten. Ditt parti har ikke vært på glid før hva er det som har skjedd de siste månedene som gjør at de plustelig fornadrer mening??Her er jeg så arrogangt at jeg sier at du har fei og jeg har rett.

Mathias

17.06.2006 kl.17:39

Jeg bryr meg lite om synligheten, liker man det ikke er det jo bare å la være å ta Strandgaten til Nordnes, eller bruke andre gater enn Skippergata i Oslo. At Ap har vært imot forbud før får stå for deres regning, jeg har alltid vær for et forbud, og jeg hverken "griner på nesen" eller tar andre gater når jeg er i Paris eller Madrid. F.eks i Paris, dersom man skal til Mont Matre som er et kjent kunsterområde, må man passere Place Pigalle. Prostitusjon er en del av livet i disse landene, det er jo bare å innse, men det behøver ikke være det for all fremtid, og særlig ikke i Norge, derfor vil jeg ha forbud. Hver gang jeg ser en prostituert syns jeg mer synd på henne, enn at jeg "griner på nesen".

Trond

17.06.2006 kl.20:05

Jeg har jobbet i sosialbarnsejn med psortituerte både i oslo og bergen. Er det ikke litt pusiig at de som jobber med disse kvinnene og meget stor andel av kvinnene selv ike ønsker et slikt forbud.Hva godt gjør det for disse kvinnene at dette trekker under jorda. Jeg stiløte ikke spørsmål hvorvidt du hadde dine meninger, men jeg syuntes dete r besyndetrlig at mange av dine kollegaer i ditt parti plutselig har endret standpung. Og de andre partiene for den saks skyld.

Mathias

17.06.2006 kl.20:26

Politikere skifter alltid standpunkt, slik er det. Poenget mitt er at jeg ikke vil ha noe vedtak om at prostitusjon er lovlig, da foretrekker jeg intet vedtak. Det står i dag ingenting i noen paragraf at prostitusjon er lovlig, heller ikke ulovlig. Dette er adskillig bedre enn å formelt legalisere det. Ved å ikke gjøre noe gir man ihvertfall ikke positive signaler om at prostitusjon er ok.

Trond

17.06.2006 kl.20:38

Jo det kan amn si. Den eneste loven som eksisterer idag er forbud mot hallikvirksomhet og dtee r ulovelig å leie ut lokaler til bordeller. Men jeg syntes det like vel at det er besynderlig at politikkere skifter standpunkt rett over natten.

Mathias

18.06.2006 kl.00:09

Når det gjelder å skifte standpunkt, så tror jeg alle partier har "svin på skogen", men jeg mener ikke nødvendigvis at det er forkastelig fordi: I første omgang kan en sak ikke være godt nok belyst, og derfor lander man på et standpunkt som er forskjellig fra når saken blir bedre belyst. F.eks. Clear Channelsaken her i Bergen så skiftet jo AP, Venstre og Krf standpunkt nærmest over natten. Ingenting gale i det, den saken viser jo bare at disse tre partiene lyttet til folkemeningen.

Trond

18.06.2006 kl.00:36

Her har du feil. Venstre endret aldri standpunkt. Vi ville bare ha et forhandlingsutgangspunkt før vi sa ja eller nei. Dette vet jeg meget godt siden jeg var nær på den prossesen. Uannsett er sammenluningsgrunnlaget her meget tynt.

Mathias

18.06.2006 kl.12:03

Venste skifter aldri standpunkt??Nei nå tuller du. På 70-tallet var hele Venstre imot EU, fullstendig imot, og nå er over halvparten av Venstre for. Hva skjedde på Røros i 1973 eller 1974 under landsmøte som ble holdt der? Dette er bare en sak, og det finnes mangfoldig andre tilfeller, men å begynne å disktuere slik når man nekter å innrømme noe som helst blir som å skyte med pistol i løse luften. Jeg aksepterer at partier skifter standpunkt det er intet gale i det, så lenge man ikke gjør som Frp f.eks. når det gjelder makspris. Først var de for maskpris, så var de imot, også var de for, og lurer litt på om de ikke nå er imot.

Trond

18.06.2006 kl.12:20

Jeg sa iikke at venstre aldri skifter standpunk Mattihas. Men jeg klarer ikke å se hva det du nå gjør har noe med debatten å gjøre. Men jeg kan ikkes e hvorfor politikkere endrer hele sin argumentasjon og tro over natten på en sak de var virkelig prinnsipielle på.Eu saken i Venstre har endret seg over tid og ikker ett over natten. Når det gjelder FRP så er det partiet et kappitel for seg selv der alle regler for logikk ikke eksisterer.

Mathias

18.06.2006 kl.22:31

Ikke jeg heller,men det er du som begynner å snakke om at politikere skifter standpunkt. Jeg er enig at FRP er et kapittel for seg selv.

Trond

18.06.2006 kl.22:57

Nå kverulerer du mattihas. du vet godt hva jeg mener. Dette dreier seg om politikkere som skifter standpunkt over natten når noe plutselig ubehagelig skjer.Ikke om partier der en politisk standpunkt endrer seg over 30 år. Jeg håper virkelig at du klarer å se forskjellen på de to tingende.

Mathias

20.06.2006 kl.21:29

Klart jeg ser forskjellen, men Arbeiderpartiet har lenge snakker om forbud, så jeg vil ikke si at AP vingler i denne saken. Jeg personlig har aldri vinglet, jeg er imot prostitusjon uansett, ikke for min egen del, men for de jentene som står der med sin håndveske for å vente på neste "nummer". Det er de jeg tenker på. Prostitusjon har jeg sett mye av på mine reiser i Spania og Frankrike.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits