Se til Danmark


Fant denne meldingen på en av venstre sine sider, men jeg syntes at den innehold såpass mye viktig informasjon at folk burde ta en titt på den. I en tid der tilliten til politikkere er på et minimum har folk mye å lære av Radikale Venstre ( de ekte liberale ) i Danmark.


Det har nettopp vært kommune og regionvalg i Danmark. Radikale Venstre gjorde nok en gang et knallvalg i de store byene. I København var de det tredje største partiet (11,8%) etter Sosialdemokratene og Venstre. Enkelte elementer kan være interessante å tenke over

- De stilte ikke opp på noen side på forhånd. Dette endte med at de sammen med Sosialdemokratene skal styre i København (til sosialistenes store forargelse). Så skal det også nevnes at danske sosialdemokrater er betydelig bedre enn norske.
- Noen unge radikalere lanserte det som de kaller for dogmepolitik. Det er ihvertfall en spennende tilnærming til politisk debatt, med enkelte felles spilleregler

Når vi deltager i politiske debatter overholder vi følgende dogmer for demokratisk debat:
- Ingen mudderkastning: Jeg bruger ikke min tid på at hænge andre ud
- Jeg vil forklare hvordan jeg mener de politiske mål kan nås
- Jeg siger hvad jeg mener
- Jeg ved ikke alt og vil ikke skjule min tvivl
- Jeg lytter til dem jeg går i dialog med, og jeg forsvarer andres ret til at mene noget andet end mig
- Jeg forhåner ikke andre mennesker og befolkningsgrupper
- Nul valgflæsk!

http://www.dogmepolitik.dk/

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits