Debatten om kjønnsnøytrale ekteskap. Den egentlige sannheten

Etter en aldri så liten pause har debatten blusset opp igjen. Det sistes at debatten har hatt usakelige argumenter på begge sider. Jeg får da håpe at Martin referer til noen andre for jeg tar ikke avstand fra noe av det jeg har sagt Tvert imot står jeg like sterkt på det nå som jeg gjorde sist gang jeg skrev om dette. Dette blant annet fordi verken Martin eller andre har klart å komme med et eneste nytt argument eller klart å bevise noen av de som man har kommet med. Referere til akademikere er en ting, men bevis har de ikke ført så overhodet.

Først la meg ta for meg enkelte regler for argumentasjon og debatt

 

1: fordi man skriver langt har man nødvendigvis ikke noe å fornuftig å si

2: Fordi man skriver langt så blir man ikke nødvendigvis mer seriøs

3: Fordi man skriver langt klarer man nødvendigvis ikke å bevise noe som helst

 

Martin gjør alle disse feilene. Han beviser ikke noe som helst, men fortsetter med de gamle påstandene som har preget hans tidligere innlegg. Forskjellene er nå er at han har oppnet en egen blogg til temaet, men den tro at det kan endre noen som helst faktum

La med atter en gang ta for meg noe

 

Hvorvidt en to tre eller femti prosent av den norske befolkning er homofile er revnene likegyldige egentlig. Martin og en del andre må bare innse det faktum at mennesker lever et annerledes liv, elsker andre og lever i andre former for forhold. Fordi dette ikke er det flertallet lever så er dermed ikke sagt at mennesker blir ødelagt. Alle mennesker er ikke kristne, alle mennesker lever ikke med den seksuell moralen flertallet har, osv osv, men verken de eller andre blir skadet eller forvirret av den grunn.

Bør rettigheter kun være forbeholdt flertallet av befolkningen som lever slik Martin vil at de skal leve, eller slik hans religiøse moral oppfattes som riktig??

Han nevner at de fleste homofile bor i Oslo og der har han helt rett. Vet du hvorfor?? Fordi å være homofil å på mindre steder i Norge er et rent helvete og trakaseringen forgår i stor stil. Bibelbeltet i Norge er et rent helvete for mange homofile og de velger derfra å flykte unna denne faenskapen.

Hvorfor blir barn homofile av å leve opp i heterofile hjem?? For Martin de fleste som lever opp og er homofile lever opp i slike hjem. Gode trygge hjem med snille og gode foreldre., de er ikke skadet eller har hatt det vondt i barndommen som gjør at de blir slik de er. Men de ender opp med vonde opplevelser og mye vondt fordi det de er blir fremstilt som ondt og unormalt og at de ikke er en like god del av samfunnet som alle andre.

 

En ting har Martin rett i når han sier:

At religiøse grupper engasjerer seg i debatten, er fullt forståelig. Når ein, som i kristendomen, jødedomen og islam, ser på ekteskapet som ei Guds ordning for mann og kvinne, vil det vera eit svik mot nesten sin om ein ikkje også arbeider politisk for å verna om ordninga

 

For det er her hele argumentasjonen han egentlig ligger og meg og flere andre begynner å se rødt. Hvor lenge skal religiøse grupper få lov til å bestemme våre liv, fortelle oss hvordan vi skal elske hverandre og lage lover som trakkaserer alle som de ikke oppfatter som normalen.

La meg ta et eksempel, nemlig historien bak den stillingen som vi i dag kaller for misjonærstilligen. Navnet har ikke kommet uten grunn. Når misjonærene var i Afrika fant de ut at folket der hadde et rikelig og variert sexliv i ulike stillinger og varianter. Dette ville de fromme religiøse ikke ha noe som helst av og satt i gang kampanjer for å endre adferden til menneskene. Menneskene som ikke følger det flertallet liker og anser som normalt er jo selvfølgelig ikke normale selv og bør endres. Hvis de gjør andre valg bør det de driver med gis definisjoner som viser at de er utenfor det gode selskap.

Hva har dette med saken å gjøre sier vel enkelte?? Fordi hver eneste gang konservative argumenterer er det slikt de holder på. Vi representerer normalen, flertallet, gud og den allmenne befolkning. Fordi vi lever slikt vi gjør vil alle andre som lever annerledes enten være unormale

Hvem tør å være de unormale å skille seg ut av befolkningen?? Hvem vil være dem som får skylden for uregelmessighetene?? Ingen og de lever de tier eller stikker av.

Hver eneste kamp man har tatt for frihet i samfunnet har man fått høre dette, kvinners rettigheter, barns rettigheter, menneskerettigheter osv osv. Men ble samfunnet verre?? Ble det brutt ned?? Ble kvinnene og familien ødelagt?? Nei verden fortsatte og vandre videre.

 

Jeg selv er ikke normal. Jeg ser på porno, har fantasier som dreier seg om sex med flere enn en person osvosv.  Jeg er ikke den eneste, det er mange av oss og vi lever faktisk meget vanlige liv og viser kjærlighet og omsorg til våre medmennesker.

 

Martin må gjerne komme og trekke frem argumenter som polygami som ikke har noe med debatten å gjøre.

Denne debatten dreier seg utelukkende om å likestille ekteskap mellom homofile og heterofile. Det finnes dem som ønsker polygami, men det lir en helt annen debatt som ikke har noe med den å gjøre.

At man ønsker å trekke frem et slikt argument sier en del om frykten og taktikken til mine meningsmotstandere på dette feltet.

Når homofili ble legalisert i 72 kom Martin sine allierte med den samme argumentasjonen at samfunnet ville gå uynder. Denne formen for skremmselpropeganda har de kommet med gang på gang og det har alltid slått feil.

 

 Men dette dreiers eg ikke om sex, det dreier seg ikke om kjærlighet, det hele koker ned til religion og mennesker som gjemmer seg bak latterlige kulturbegreper.

Når mennesker begynner å kaste barn og kultur foran seg i debatten viser det egentlig frykt. Frykt for at andre mennesker som lever et like verdig liv som dem skal betegnes og likestilles på samme måte som dem.

Samfunnet vil kanskje bryte sammen. Rettere sagt deres samfunn vil bryte sammen, men ikke det samfunnet folk flest lever i.

20 kommentarer

Frode

18.08.2006 kl.01:51

Hurra! Jeg må si det at når folk tqr dette opp til et SAKLIG nivå blir jeg meget stolt av dem. Jeg er nå stolt av deg. Jeg lo godt over misjonær historien din, fordi det er et godt bilde for homo debatten. Jeg vil avslutte men noe jeg syner beskriver KJERNEN:"Hvorvidt en to tre eller femti prosent av den norske befolkning er homofile er revnene likegyldige egentlig. Martin og en del andre må bare innse det faktum at mennesker lever et annerledes liv, elsker andre og lever i andre former for forhold. Fordi dette ikke er det flertallet lever så er dermed ikke sagt at mennesker blir ødelagt. Alle mennesker er ikke kristne, alle mennesker lever ikke med den seksuell moralen flertallet har, osv osv, men verken de eller andre blir skadet eller forvirret av den grunn."Sitat: Deg trond. Come on. Stå på!

Martin

18.08.2006 kl.11:36

Du lyger faktisk i dette innlegget, Trond. Du skriver at jeg ikke viser til forskning og fakta, men det gjør jeg hele tiden. Anbefaler alle å ta en titt innom siden min å lese hele innlegget. Vil legge til enda en ting- jeg har ikke blandet religion i dette innlegget. Det skal være for alle, representert av sekulære grunner. Det du siterer ifra er en artikkel jeg har puttet inn, men forutenom dette tar den opp sekulære årsaker som jeg ville bruke i artikkelen for å bygge opp under noen av mine argumenter. Jeg kan ikke forvente å bli tatt seriøst av alle, men flere innlegg skal komme for det er tydelig at det ikke burde stoppe her.Årsaken til at innlegget er langt, er fordi det er så mye å skrive om emnet. Enkelt og greit.Her er innlegget mitt for de som vil lese: http://www.ekteskapet.abcblogg.no

Trond

18.08.2006 kl.13:31

Du er en forb

Conad

18.08.2006 kl.20:15

Martin, hvilken forskning og hvilke fakta viser du egentlig til? Har skrevet ett lite svar på innlegget ditt på den nye bloggen (hva var egentlig vitsen med å opprette en ny?) der jeg også peker på at du underbygger påstandene dine med ikkeno' - hvertfall om vi skal holde oss til objektiv fakta og forskning (kanskje med unntak av den franske linken, men den skjønte jeg ikke ett kvidder av).Trond - glimrende innlegg!!(Det skulle gå an å legge inn en klappe-smiley)

Trond

19.08.2006 kl.01:34

Takk Conad, det var hyggelig.

Martin

19.08.2006 kl.03:09

Til Trond: hva var det skulle skrive til meg egentlig? at jeg er en forb..?Til Conad: Jeg måtte opprette en ny fordi det ikke var plass til et så langt innlegg på den opprinnelige bloggen min. forutenom den franske var jo selvsagt undersøkelsen om hvor mange homofile det er, som er skrevet på norsk.

Trond

19.08.2006 kl.12:12

Undersøkelsen er allikevel fullstendig illrelevant i forhold til tema.

Martin

19.08.2006 kl.12:55

Etter mitt syn er den veldig relevant.

Victoria

19.08.2006 kl.16:20

Trond: godt innlegg!

Tiram

19.08.2006 kl.17:10

Lagt til i Bloggfilteret -- *ping*

19.08.2006 kl.20:24

Jeg tror martin kommer til å hate dette http://video.google.com/videoplay?docid=7253195370013671313&sourceid=docidfeed&hl=en

Trond

19.08.2006 kl.21:27

Hva?? Her sitter du Martin å fremstilelr det som om ay det kan ødelegge nærmest hele samfunnet, deretter komemr du å sier at de er i et enormt midnretall??Du kommer emd retorikk som ikke henger sammen så overhodet.-

Jerntvedt

19.08.2006 kl.23:19

Er det derfor han er en forb?

Trond

19.08.2006 kl.23:36

Jeg hadde tenkt å skrive at han var en forbanna et elelr annet. Men jeg lot være. Hvorfor halve meldingen dujjet opp forstår jeg ikke.

Conad

19.08.2006 kl.23:46

Du kunne jo skrive at han var forbanna sta og konservativ feks. For det er jo sant (men staheten er'n ikke aleina om, heldigvis).

Conad

19.08.2006 kl.23:55

Har endelig spamfilteret ditt tatt seg litt sammen, igjen?Martin, du har skrevet at antall homofile er relevant for at det ikke skal virke mer normalt enn det i virkeligheten er - men hva så?Tror du folk blir homofile fordi det virker normalt? Hvis det nå hadde kommet en seriøs undersøkelse som viste at 30% av befolkningen var homofile - ville det medført at mange hetrofile ville reorientert seg?Om så var, har du jo snakket varmt om reorientering tidlligere - hva ville være problemet med en slik reorientering?

Victoria

20.08.2006 kl.00:14

Morsomt poeng, Conad :-) har tenkt på det samme selv!! Merkelig nok mener de visst at det er et eller annet i barndommen som siden forårsaker homofili. Jaja. Kanskje jeg er litt überaktiv i denne saken. Men, jeg merker at den engasjerer meg! Og akkurat nå, med huset fullt av sovende barn (med en mamma som ikke vil fordømme om de noen gang vil bo sammen med en av samme kjønn) og samboer på Issac Delgado-konsert, så har jeg ikke noe bedre å gjøre :-)

Trond

20.08.2006 kl.01:53

Conad: Håper da innderlig det. jeg ba blogsoft å ordne opp en de enorme spamangrepene. det ser bare ut som de gjorde en alt for gof jobb. Victoria; Man kan aldri være for aktiv i en viktig sak som dette.

z

20.08.2006 kl.12:10

det var forsten jeg som postet:Jeg tror martin kommer til å hate dette http://video.google.com/videoplay?docid=7253195370013671313&sourceid=docidfeed&hl=englemte å logge meg inn enekelt og greit

Victoria

20.08.2006 kl.14:25

Trond, har du en mailadresse? Hvis du ikke vil offentliggjøre den, kunne du i såfall bare ha sendt meg en mail, så skriver jeg til deg? Et par ting jeg skulle ha spurt deg om.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits