Pinelig Organisasjonen HivNorge

Organisasjonen HivNorge ber Justisdepartementet støtte et forslag om å fjerne straffelovens paragraf 155, som gjør det straffbart å utsette andre personer for smitte eller smittefare.

Bakgrunnen for kravet om å fjerne straffebestemmelsen er ellers at den hevdes å være diskriminerende, og at den stigmatiserer hiv-positive
Hvordan det er tilfelle forstår jeg jammen ikke. Er det diskriminerende å krenkende å straffe noen som med overlegg smitter andre personer med en dødlig eller farlig sykdom??
I brevet blir det påpekt at paragraf 155 – så vidt HivNorge kjenner til – bare har vært benyttet overfor hiv-positive. Ok hvis dette er faktumet kan jeg forstå det er krenkende, men det forsvarer fortsatt ikke å a være å straffe hiv positive som smitter med overlegg. Burde heller ikke HivNorge heller forsøke å kjempe for likhet for loven enn at folk skal slippe unna den??
Jeg håper at HivNorge tenker litt igjennom dette.

3 kommentarer

Shoaib

21.10.2006 kl.19:34

Det hender slike organisasjoner gjør noe fornuftig, men dette er da ikke en av disse anledningene. Enig med deg trond, dette blir dumt.

Anne-M. McClelland

05.11.2006 kl.04:44

I have been reading some of your articles, you seems like a very smart and informed young man. I live in the USA. and here it is the law to percecute these people who willfully infect other people with HIV . It would be ludecrist if Norway will remove the law t to infect another person with HIV .

Trond

06.11.2006 kl.13:44

Thank you Anne. Nice to see that people from the Us is reading this blogg. I dont think that the lawmakers in this country will listen to this oirganisation, but we never know.Sorry that i don writ so god englich

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits