FR.P vise sitt sanne ansikt

Både før og etter valget har FR.P klaget høylytt over hvorfor de ikke kan bli tatt seriøst av sine motstandere. Inne på bloggene mine har jeg stadig fått kommentarer om dette fra lite blide FR.P sympatisører. Jeg forsøkte etter beste evne å forklare avstanden mellom mitt parti og Fr.p uten at det så ut til å tilfredstille dem så overhodet. FR.P er jo landets nest største parti og derfor har KRF, Høyre og Venstre en forpliktelse å samarbeide med dem, fikk jeg høre.
Jeg var i dag temmelig lettet da FR.P la frem sitt alternative statsbudsjett som viser meget klart hvorfor Venstre og Fr.p aldri kan sitte i regjering sammen. Jeg skal her ta for meg noen av punktene.


- 9,2 milliarder i u-hjelpsbevilgninger Fr.p sin solidaritets politikk i praksis. Milevis fra det Venstre noen gang ville ha drømt å gå med på.
- jernbaneinvesteringene skal det kuttes, med 2,1 milliarder kroner: Miljøpolitikk i praksis ifølge Fr.p. For folk som faktisk tar miljøproblemene på alvor finnes det ikke ord for slike idiotiske forslag.
- Kutte i støtten til innvandringsformål med 1,1 milliarder kroner: Her snakker de om inntregreing, men kutte i midlene vil de. Hvor har de tenkt at dette skal finansieres?? Gjennom de private.
- Kultur og likestilling: Kutt 2,4 milliarder – Bevare norsk kultur vil de, men bevilge blir vil de ikke. Når det gjelder likestillingsbiten sier den meget klart hvor seriøst FR.P tar den type politikk.


Dette var noen av punktene håer at det var opplysende for de folkene som fortsatt lurer på hvorfor Venstre holder seg unna FR.P. Dette var bare det alternative budsjettforslaget, senere skal jeg ta for meg programmet til venstre og Fr.p så vil dere sikkert forstå og for evig slutte å kommentere dette mer. Vel det er vel lov til å håpe.

7 kommentarer

Jan Eivind

18.11.2005 kl.09:15

Det er jo igrunn logisk at de vil kutte i støtten til innvandringsformål, de vil jo kutte i innvandringen. Det er nemlig mye bedre å hjelpe dem i sine nærområder enn å "importere" dem hit (som om de var en handelsvare).Tror du må finne en som er enig med FrP's politikk når det gjelder å forklare sammenhengen mellom det standpunktet, og at de vil kutte voldsomt i uhjelpen.Miljøproblematikken har jo FrP løst elegant. Man benekter eksistensen av den. Så får jo været gå så beserk det bare vil, det var jo dårlig vær før også...Man trenger ikke å bevilge penger til norsk kultur for å bevare den - man kan jo gjøre det med å fjerne utenlandsk påvirkning istedenfor.

Martin

18.11.2005 kl.18:16

Må si meg enig med Jan Eivind her når deg gjelder innvandringen. Mindre innvandring - altså mindre penger til det.Men du har jo rett i at FRP driter i miljøet. Akkurat det liker jeg veldig dårlig med dem.Synes du skal skrive en artikkel om kultur også for å vise hvor viktig slike ting faktisk er. Jeg tror det er mange ( inkl. kanskje meg selv ) som ikke helt forstår hvorfor det er så viktig. Men jeg kan se at deler av det kan være veldig viktig. F.eks det å få folk nærmere hverandre i et nabolag- skape hygge og trivsel. Men er dette virkelig staten sin oppgave? Er fortsatt ikke helt sikker på hvordan jeg selv skal forholde meg til dette.

Trond

18.11.2005 kl.18:20

Skal gjøre det Martin. Men den pengesekken FRP gir mindrere peneger til er ikke bare u-hjelpspotten , men de pengende som faktisk er med å skape den integreringen de selv ønsker. Vil man at alle skal lære seg godt nrosk må man jo bruke penger på dette.

Martin

18.11.2005 kl.18:28

Joda.Sant nok. Kanskje du har et poeng. Jeg har ikke satt meg så mye inn i det. Vet ikke hvor mye penger de måtte hatt for å lært alle, som ikke kunne det, norsk.Forresten..skal vi gjøre en avtale? du leser alle mine artikler så leser jeg alle dine?(forutsatt av at begge også legger igjen kommentarer til hverandre ) Da mener jeg også eldre artikler..

Trond

18.11.2005 kl.19:12

Det kan vi godt Martin. God og seriøs meningsutveksling liker jeg meget godt. Selv om vi ikke alltid er enig.

Jan Eivind

18.11.2005 kl.22:31

Må bare få sagt at jeg ikke støtter FrP i ønsket om mindre innvandring. Men at de reduserer bevilgningene til innvandringsformål er logisk da de ønsker å mer eller mindre stenge grensene.

Vegard

21.11.2005 kl.20:40

Ang kultur, så var det en svensk sosialdemokrat som sa det best(selv om han mente det som en metafor for hele samfunnet) (fritt etter hukommelsen): "Sosialdemokratiets oppgave er å bygge trauste, solide og tomme dansegulv som folket kan danse på."Staten kan ikke produsere kultur, men staten kan legge til rette for at kultur kan bli skapt, utøvd, bevart og fremvist gjennom kulturhus, øvingslokaler, rockeverksted, museum, gallerier, ungdomsklubber/ungdomshus osv.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits