I morgen skjer det

I morgen skjer

I morgen kommrr avgjørelsen og kanskje begynnelsen på noe som kan skape Europeisk historie. Jeg vidreformidler denne informasjonen tilo dere fordi jeg syntes det er meget viktig. 
  
Nytt frå www.gazeta.ru (http://www.gazeta.ru/2006/03/16/oa_192287.shtml)Både den felles opposisjonskandidaten Aleksandr Lukasjenko og den andre opposisjonskandidaten Kozulin har oppmoda alle om å møta opp på Oktober-plassen i sentrum av Minsk klokka 20.00 på valdagen den 19. mars for å venta på valresultat og demonstrera for eit rettferdig val. Dette passar ikkje med president Lukasjenko sine planar. På torsdag annonserte leiaren for KGB, Stepan Sukhorenko, at alle som møter opp på demonstrasjonen vil bli arrestert. KGB hevdar at opposisjonen planlegg "terrorhandlingar". Sukhorenko sa: "Den som 19. mars tek sjansen på å gå ut på gatene for å destabilisera situasjonen kvalifiserer som terrorist." Etter kviterussisk lov kan dei dermed dømast til fengsel i mellom 8 og 25 år. Sukhorenko sa at han helst ikkje vil arrestera Milinkevitsj før valkampen er over, fordi han trur at det er det Milinkevitsj sjølv helst vil. Men etter valet vil dei "finna ut om han er skyldig eller ikkje". 
  


Jeg anbefaler mest denne som viser hvordan valgobservatørene blir behandlet.
Hvor er venstresiden nå?? Opps jeg glemte at USA ikke var involvert


4 kommentarer

Knut Stian Olsen

19.03.2006 kl.01:03

Det ser dessverre mørkt ut for demokratiet i Hviterussland i overskuelig fremtid. Det er trist...

Trond

19.03.2006 kl.01:41

Det vil nok ta tid, men rettferdighet er og har alltid vært en seig prosses.

Conad

19.03.2006 kl.10:02

Jeg er egentlig ganske optimistisk med tanke på at demokratiet vil seire i hviterussland. Jeg tror diktaturet har en temmelig kort fremtid der også. Med internasjonalt søkelys, og såpass hard undertrykkelse av folket vil endringene komme snart.Er mer bekymra for prisen hviterusserene må betale for å bli kvitt diktatoren (i blod). Er redd for at det går mot ett blodig oppgjør etterhvert.

Trond

19.03.2006 kl.16:46

Jeg deler de tankene der. I tillegg er jeg nå litt redd siden en venn av meg fra partiet mitt er der borte.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits