Unge vil ikke bli toppledere

Unge ønsker i heller større grad og satse på familie og venner enn å bli toppledere. Synd og skam mener enkelte, men jeg syntes det er positivt.
Jeg har begynt å bli å lei av det evige masse om vekst vekst og atter vekst. Økt arbeidstid og enda flere dubbedingser som gjør at vi kan jobbe 24 timeri døgnet uansett hvor vi måtte oppholde oss.
Har ordet suksess blitt såpass viktig at det normale menneske ikke teller noe lenger?? Eller er det fullstendig ulovelig å stille seg dette spørsmålet uten å bli kalt venstrevridd eller lat.
Utvikling kaller man det, men utvikling mot hva?? Vekst for veksten skyld, suksess for sukkseens skyld. For hvem?? For hva??
Nyheten ble tatt men en skuffelse for enkelte næringsliv folk her i landet og jeg kan forstå hvorfor. Men spørsmålet blir da, for vi et bedre samfunn, et mer utviklet samfunn hvis det sivile menneske bare opphører og eksistere??


8 kommentarer

Martin

19.04.2006 kl.00:06

Godt sagt, Trond!

Martin Bekkelund

19.04.2006 kl.00:11

I en bransje hvor det ofte forventes tilgjengelighet til nær sagt alle døgnets tider, er det for meg viktig å verne om min fritid og mine private interesser. Spesielt viktig er det når man (som du skriver) har anledning til å jobbe uavhengig av tid og sted. Jeg har sett mange eksempler på folk som blir utbrent, også i eget firma, og jeg ønsker ikke å gå i den samme fellen.Vel så viktig som å passe sin egen arbeidstid er evnen til å legge igjen jobben på jobben. I en bransje som produserer lite håndfast er det viktig å legge igjen tankevirksomheten på kontoret til neste dag. Hvis ikke renner det over til slutt.En god kollega av meg møtte den velkjente veggen for en drøy måned siden. En kort tekstmelding på morgenen beskrev situasjonen: "Nå stopper det". Han har det heldigvis bra, forholdene tatt i betraktning.Spørsmålet er hvem som har ansvaret for å begrense arbeidsmengden, slik at ikke folk slites ut. Arbeidsgiver, eller arbeidstaker? Jeg har uansett synspunkter som tilsier begge deler.

Trond

19.04.2006 kl.01:05

Kom gjerne med argumentasjon for begge deler så vi kan dra i gang en skikkelig debatt rundt temaet.

Birger Senås

19.04.2006 kl.16:40

Et interessant tema, vet ikke om det var noen som så 60 minutes på tven forleden. Det amerikanske firmaet bestbuy.com lot ansatte jobbe når og hvor det måtte passe de, så lenge de utførte sine arbeidsoppgaver,en leder uttalte det at han ikke hadde sett enkelte ansatte på flere måneder, men at oppgavene likevel ble utført med glans og enda bedre enn det. En annen person som var leder, satt hjemme og sjekket mailer nærmest døgnet rundt, det er galskap, men lett å bli hekta på å sjekke mailer. Verden er gal!

Trond

19.04.2006 kl.18:49

Sett programmet selv. Kunne nok funktet i enkelte bransjer og absolutt noe man burde tatte n titt på. Men det kan hende dette er litt for radikal tanke for norsk næringsliv.

Il Duce

19.04.2006 kl.23:41

Jeg er selv ung og forstår godt hvorfor unge ikke vil bli toppledere. En jobb hvor man sliter ræven av seg, for så å ligge med hjerteinfart før fylte 60? -Nei takk, bedre å jobbe skift med nesten like bar betaling og mindre skatt til komunist-staten Norge!La folk begynne å jobbe nederst på rangstiger, for så å stige. Eneste måten å få gode ledere på!Personlig har jeg svært lite eller ingenting til overs for overflødige toppledere som K.I. Røkke og co

Martin

19.04.2006 kl.23:57

Til Birger Senås: Det høres for meg helt briljant ut. Hvorfor skal alt være avhengig av tid,tid tid om det ikke er nødvendig? Så lenge jobben blir gjort innen en gitt frist såklart.

Martin

20.04.2006 kl.00:57

Til Trond: Lyst å kommentere denne saken her, Trond? lurer på hva du mener om det:http://www.xblog.no/blog/martins_side/generelt/2006/04/17/kjrlighet_til_svart_gull_gjr_blind

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits