UIS - for blått??

Jeg er urolig for at det kan bety at det blir vanskeligere å nå frem til den rød-grønne regjeringen med krav om mer penger. Det sier Senterpartileder Bjarne Kvadsheim.

Jeg viste ikke om jeg skulle le eller gråte når jeg leste dette. Er det slikt at den rød-grønne regjeringen ikke vil gi penger til forskning ved universiteter der de ansatte har en sterkere representasjon fra andre partier enn deres egne?? Hvis dette er tilfellet mener jeg at det er meget alvorlig for høyere utdanning i Norge.

Han argumenterer at at to bygg har blitt kalt opp etter Høyrefolk og men må få inn senterpartifolk og Svere for å sikre bredden. Javel da bli mitt spørsmål: Skal man sette lover og regler for hvor mange fra de ulike politiske partiene som skal jobbe ved universiterer og høyskoler??
Det er pusigg at jeg aldri har hørt denne kritikken rettet mot universitet i Bergen som har et sterk innslag av tidligere akpere og andre fra venstresiden. Vil herr Kvadsheim også gå inn å passe på at høyrefolk eller venstrefolk for den saks skyld skal ansettes for å bedre blansen??
Jeg håper virkelig en representant for de rød-grønne kan svare på dette.   

10 kommentarer

Tiram

18.10.2006 kl.10:59

Altså, jeg er ingen stor tilhenger av den rød-grønne, men det er en usedvanlig tullete konspirasjonsteori Kvadsheim kommer med der. Har han lagt frram *noe* som helst som viser at han har belegg for hva han sier?

Trond

18.10.2006 kl.12:36

Eneste belleget han har etd et han sier i repotasjen og dete r jammen ikke stort.

Birger Senås

18.10.2006 kl.20:58

Apropos bygg som du nevner blir oppkalt etter politikere fortrinnsvis Høyre politikere.Det skal bygges flere fengsler i Norge, jeg foreslår at det skal lages eget fengels for kriminelle innvandrere . og det bør heteCARL I. HagenBeste hilsen Birger senås, som folk flest

Mathias

18.10.2006 kl.21:27

Universitetet i Stavanger hadde vel forsatt å hete Høgskolen i Stavanger dersom det var en rødgrønn regjering som hadde vært i regjering i forrige periode. At Høgskolen i Stavanger har fått universitetsstatus utvanner hele universitetssatusen. Snart vil vel alle høgskoler i større byer søke om dette. Snart får vi vel Universitetet i Nesna. At Høyre var i regjering når HiS fikk universitetsstatus indikerer at han Kvadsheim har rett.

Trond

18.10.2006 kl.22:09

Mattihas: Nå var faktisk ditt parti mned å åpne slusene her så gi skylden på høyre er direkte latterlig.Hvis det er slik at den rød grønne regjeringen skal holde tilbake forskningsmidler fordi de ansatte på et unbiversitet er med i Høyre er klart diskriminerende.Er det slik t forskimngsmidler nå skal hodles tilbake hvis høyskoler eller universiteter ikke har et flertall av rød grønne?? Hvis det er tilfelle gleder jeg meg til vcalgkmpen.

Trond

18.10.2006 kl.22:09

Birger: har du ikke noe fornuftig å komme med sp foreslår jeg at u holder kjeft.

Mathias

18.10.2006 kl.23:49

Hvilke sluser snakker du om?Det var under Bondevik at HiS fikk status som universitetet, eller at det ble gitt klarsignal til at det kunne bli universitet. Rent personlig mener jeg det var galt, hva Ap mener vet jeg faktisk ikke. For øvrig er jeg enig i at forskningen skal være ideologifri. Men desverre er mye av forskningen ikke det. Det beste eksempelet er forskningen som Heritage Fundation i USA driver med hvor det på deres nettsider står følgende: Founded in 1973, The Heritage Foundation is a research and educational institute - a think tank - whose mission is to formulate and promote conservative public policies based on the principles of free enterprise, limited government, individual freedom, traditional American values, and a strong national defense.I kortform betyr at instituttets formål er å fremme god konservativ politikk gjennom forskningen, altså legitemere konservativ politikk. Denne forskningen kan vel neppe kalle ideologifri. Det er heller ikke så mye annen forskning heller. De som tror på det, tror på julenissen. http://www.heritage.org/about/

Trond

19.10.2006 kl.00:40

Det jeg sier er at det var Jageland 1 rejeringen som [pnet for at n'rmest hvem som helst kunne få universitetsstatus.Det at stavanger og Ås skulle få dette statuset var de borgelige, ihvertfall venstre tilhengere av før den tid. dette blir allikevel, sammenligner du du forskningen på uis med høyreorienterte thin tanker i usa?? hvaer da uib, an avhart av thin tanken manifest.Men må ha bredde i forskningen både til høyre og venstre. Hvis staten skal ned å prioritere etter hvor de selv står ideologisk er det ikke lenger fri forskning

Mathias

20.10.2006 kl.23:54

Det jeg frykter er at universitetsstatusen utvannes, som det berømmelige vannet i vinen. Til slutt er det ingenting å ha universitetsstatus, som f.eks. mesteparten av universitetene i USA. Eller i mange europeiske land.

Tiram

22.10.2006 kl.16:43

Men jeg har fremdeles verken hørt eller lest noe som faktisk underbygger Kvadsheims påstander. Er denne konspirasjonsteorien egentlig noe å holde liv i?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits