Denne krigen må aldri glemmes

Denne krigen må aldri glemmes

I 2001 var jeg i Sarajevo for å besøke Unge Venstre sitt søsterparti i Bosnia. Dette besøket gjorde selvfølgelig et enormt inntrykk på meg.
Mens vi hele tiden blir printet inn med den andre verdenskrig gikk denne fort i glemmeboken og den utfall ble skjebnesvangert på grunn av Vestens totale svik.
Denne boken fikk jeg som en gave av mine Bosniske venner. Den forteller deler av den grufulle virkeligheten og opptakten til den. Anbefalles på det alelr varmeste.

4 kommentarer

Sexy Sadie

19.12.2006 kl.16:11

Vesten sviktet da ikke Bosnia.Nato satte inne styrker der.

Trond

19.12.2006 kl.22:50

Joda men først etter det vare slaktet ned mennesker i tusentall i flere år.

Sexy Sadie

21.12.2006 kl.23:25

Vel, de regnet vel kanskje med at Yogoslavia klarte og ordne opp i problemene sine selv, det er ikke bare bare og bryte inn i et lands konflikt. Ellers da så er det lite med olje der, til sammenligning hvor hurtige de var under Iraks invasjon av Kuwait.

Trond

22.12.2006 kl.00:03

Nedslaktningen og den etniske rensingen var ignag og hadde foregått en lang stund: I sebrenica er det mest groteske eksempelet på dette. Man sendet FN inn med de lovnadene at de skulle besjkytte lokalbefolkningen mot dette men fn gjorde ikke en døyt. 'Nei olje var det ikke, ogd et var nok det som var prolemet.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits