Senterpartiet uten troverdighet I Eu spørsmålet

Senterpartiet ønsket ikke å avklare før valget hva de ønsker resultatet skal være i en folkeavstemningen Eu. Man kan ikke resultat på litt over halvparten bestemme om Norge skal bli medlem eller ikke. Det er greit nok det, men hvor smertegrensen går vil de heller ikke si. Det skal de tolke når den tiden kommer, dette holder ikke på noen måte. Man kan ikke i det ene sekundet snakke om demokratiets mangler i Eu og samtidig sitte å si de skal tolke folkets vilje. Dette miner meg om tankegangen som de hadde i regimer som falt under rivelsen av Berlinmuren i 1989. Hvis Eu er dårlig demokratisk stilt kan jeg jammen ikke forstå at senterpartiet og deres alternative politikk skal være den løsningen eller den tredje vei som noen der så populært kaller det.


 

10 kommentarer

Mathias

20.02.2006 kl.10:32

Nå begynner jeg å bli lei hele EU-saken. Jeg har hørt dette gnålet for og mot EU/EF siden 1972 da jeg var 7 år. Det er intet "must" for Norge å melde seg inn i EU. Dvs. jeg tviler litt på om det egentlig er noe ulempe å stå utenfor eller om det er noe fordel å være innenfor. Faktisk tror jeg at det kan være det samme om vi er med eller ei, for å være medlemmer i EU er ikke gratis, og det viktigste økonomiske argumentet er jo markedsadgangen til norsk fiskeindustri, og for de pengene vi hadde måtte betale for medlemskapet kunne vi brukt på å støtte opp under eksportrettet industri som fiskeindustrien. Jeg har hørt alle mulige nei argumenter og jeg har hørt alle mulig ja argumenter og ingen av de værtste spådommer om vi står utenfor har egentlig slått til i full skala. Imidlertid har jeg ingen fasitsvar på dette, men dette er kun noen refleksjoner ang. dette.

Kvinne i Kamp

20.02.2006 kl.11:11

For 9-10 år siden var jeg faktisk medlem av Europeisk Ungdom. Da hadde vi visjoner om dette å være med i fellesskapet kontra å stå utenfor og gløtte inn på Europerens tivoli. Bare for 10 år siden så Eu anderledes ut, enn det det gjør i dag. I dag er EU preget av kaos og uenighet. Iallefall er det mitt personlige inntrykk. Jeg forestiller meg at et medlemsskap for Norge, ville sette oss tilbake og gjøre oss til tapere i en større sammenheng,.. i et Eu-parlament. Nå er vi store, akkurat fordi vi er selvstendige, selv om vi jo i dag, bare som et EØS-land, også har mange forpliktelser ift Eu. Stort sett er vi pdd selvstendige og kan ta avgjørelser for vårt land og egen økonomi. Og trenger vi støtten fra Europa, i saker som f.eks. lakseeksport til Russland, får vi dette. Jeg tror at det hadde vært bitre penger å kaste i et Europa-Sluk.. Vi som ikke en gang har råd til å behandle rusmisbrukere, -og hver 4. rusmisbruker dør før de en gang har møtt en lege på institusjonen. Eller kreftpasienter som låner hundretusenvis av kroner til egen behandling, men som må må se døden i øynene, fordi de ikke får mere lån. Vil vi virkelig prioritere Domeniqe `Yves i en liten landsby i Frankrike, fremfor Kåre Jensen på Billingstad? Vil vi betale for Rodrices i Spania? Ikke Jenny i Bergen.Attpåtil, i et evt. medlemskap, hadde vi ikke hatt noe valg. Jenny og Kåre hadde måttet følge Eu. Og til fjernere "sjefen" er, til vanskeligere er det å få kontakt med ham, eller å klage på avgjørelser han har tatt.Har vi det ikke vrient nok som vi har det...?

Trond

20.02.2006 kl.13:20

At norheg ikke klarer å løse sine egne problemer er ikke EU sitt ansvar. Vi har over 1000 milliarder på oljefondet pluss en eventyrlig vekst selv i dårlige tider. Flere Eurpiske land sliter da mener jeg faktisk at norske pemneger er vel vedrt inviusteringen. Sette mennesker opp mot hverandre på den måten syntes jeg er feil.Ja eu har problmer enkelte ganger. slike prosjekter tar tid, meget lang tid noen ganger, men det e rverdt det. De rettoighetene du og jehg har i dag tok oss generasjoner å kjempåe igjennom. jeg gjør denenkampemn fordi jeg mener den er like viktig for kommende generasjoner som meg selv. Ville Eu hjulpet oss i laksestriden mot eu?? For noen år tilbake prøvbde usa og presse Danmark da kom eu kommisjonen på banen og sa klart: At trussler mot en av oss er trussler mot oss alle. Tilbake til russmisbruket:; jeg har selv vært sosialarebeoider i oslo og tro meg på en ting: Problemet er ikke politikkerne, men folks egen selvopptatthet og ansvarfraskrivelse. Politikkere og staten kan ikke ordne alt uannsett hvor rik den måtte være.

Andreas

21.02.2006 kl.14:25

Blir for langt å skrive komentarer, så *peke på* --> http://erbest.com/wordpress/2006/21/02/om-eu-folkeavstemmninger-demokrati-og-penger/Stjal overskriften din jeg :P

Andreas

21.02.2006 kl.14:26

*Feil innlegg*

Trond

21.02.2006 kl.14:45

Tja dette kommer til å bli en hard match; Not

Mathias

21.02.2006 kl.20:51

Etter å lest Kvinner i Kamp sitt innlegg begynner jeg faktisk å tvile litt på EU. Grunnen er at de viktigste argumentene for å melde seg inn er lakseksporten og eksporten av fisk. Og medlemskapet er ikke gratis. Skal vi heller ordne opp i egne problemer, også drite oppi EU. Det er mitt forslag. Jeg er lei, lei, lei hele EU-saken. At noen gidder å diskutere det skjønner jeg ikke. Så du Trond, kan du slutte å skrive mer om EU. Det er vel ca. 5 innlegg denne uken om EU. Avslutningsvis kan det jo nevnes at jeg var medlem i både Europabevegelsen og Europeisk Ungdom, men nå vet jeg faktisk ikke, hva jeg skal mene, selv om det finnes gode argumenter på begge sider.

Trond

21.02.2006 kl.20:56

Hennes innlegg endret ikke noe som helst på mitt standpunkt. jeg syntes denen saken er mer viktig enn noen sinne og jeg kommer til å skrive om den så mye som jeg vil. Dette er ikke bare ja eller nei til eu dette er snakk om med europas fremtid. Hvorfor skal man la være å diskutere Europa hvis det ikke er en folkeavstemmning i vente?? Den den kontinuerlige debatten og deltagelsen som er viktig.

Mathias

21.02.2006 kl.23:29

Jo, du har et poeng at det er viktig å diskutere Europa. Men jeg har dette gnålet om EU/EF i 33 år, så jeg begynner å bli lei. Er det ikke litt håpløst når Norge har sagt nei EU og EF to ganger, og flertallet for EU er ikke akkurat særlig overbevisende; i beste fall rundt 53 %. Skal det være noe vits å i det hele tatt tenke på norsk medlemskap bør jo alle meningsmålinger ligge på godt over 60 % ja i en 12 måneders periode av alle som avgir svar (ja, nei, vet ikke). Skjer ikke det, er det best å bare drite i EU.

Trond

21.02.2006 kl.23:34

Kanskje Mttihas, men hvordan skal man få målingende den rette veien hvis man ikke sier hva en mener. Jeg vet at jeg har alle oddsene imot meg, men jeg føelr allikevel at jeg må kjempe for det jeg tror på.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits