Hvor er alle fredaktivistene??

På lørdag var det demonstrasjoner flere steder i Europa om å trekke amerikanske styrker ut fra Irak fortest mulig. Hvorvidt dette vil stabilisere situasjonen i Irak eller ikke skal jeg ikke gå inn på her, men det jeg lurer på er hvorfor dette akkurat nå. Selv om Bush ikke akkurat gjør ting riktig hele tiden finnes det mengder av andre ting på ta tak i tillegg.
I dag er det valg i Hvit Russland som er en av de mest brutale diktaturene vi har igjen i Europa, men dette ser ut til å ha gått de samme folkene forbi. De nærmeste dagene kan det kan de komme i gang en revolusjon som kan bli en meget blodig affære, men i Norge og andre vest-eurpeiske land ser dette ut til å være fullstendig glemt. Det er USA og kun USA, Eu eller alle de fæle kapitalistene man skal være ute etter og ingen andre. Dette har jeg klart sett de siste måneder da KRFU og Unge Venstre gjorde sitt beste om å samle folk om et felles fredsinaktiv. Frpu stilte seg bak, men veldig mange andre som vanligvis er ganske så aktive på gateplan glimret med sitt fravær.
Jeg oppfordrer herved fredsaktivister om å våkne øynene litt og ikke bare ha et ensidig fokus på USA, men ta tak i alle de andre problemene som ligger rundt i verden i tillegg.

10 kommentarer

Knut Stian Olsen

19.03.2006 kl.17:16

Venstresida bare later som om de er fredsaktivister, egentlig er de kun antiamerikanister.

Lasse G. Dahl

19.03.2006 kl.20:29

"hvorfor dette akkurat nå" - hvis du har gått glipp av det, er grunnen til markeringen det at det i morgen er 3 år siden invasjonen i Irak. Lignende demonstrasjoner har blitt holdt hvert år.Men takk for innlegget ditt - kritikk av de som faktisk protesterer mot noe de er i mot for at de ikke protesterer *nok*, er noe av det morsomste jeg leser.

Trond

19.03.2006 kl.23:36

Ikke akkurat et uventet svar fra den kanten. men du svarer overhodet ikke på spørsmålet, men kanskje det er lettere å spøke det vekk.

ståle sørensen

20.03.2006 kl.11:40

Venstresiden har stillt seg dårlig til i nesten samtlige utenrikspolitiske konfliker i hele etterkrigstiden. Under den kalde krigen gikk man langt i å støtte undertrykkende regimer på andre siden av muren. SV hadde sågar studieturer til både DDR, det sosialistiske Romania og Kina. Nå har Venstresiden en god anledning til å rette opp inntrykket. At de lar sjansen gå fra seg tror jeg forteller oss alle om at vestresiden igjen kommer til å gjøre de samme bommerter fremover i tiden som kommer. Takk og lov at vi ikke har en utenriksminister fra SVSe heller til Venstre: de har tatt stilling både mot undertrykkende sosialistiske regimer, Bush sin invasjon av Irak og høyrekstreme undertykkere i latinamerika.Venstre er vel forut for sin tid denne gang også... All ære også til KrfU og FrpU for å delta i denne aksjonen -den skal de ha

Martin

20.03.2006 kl.13:44

"Jeg oppfordrer herved fredsaktivister om å våkne øynene litt og ikke bare ha et ensidig fokus på USA, men ta tak i alle de andre problemene som ligger rundt i verden i tillegg." - Jeg stiller meg bak det du sier her, Trond.

Lasse G. Dahl

20.03.2006 kl.21:41

Hvilket spørsmål var det jeg ikke svarte på? Jeg kan ikke se at du ikke spør om noe i posten din som du ikke svarer på selv, og det å fortelle deg noe du mener å vite sannheten om, kan jeg ikke skjønne hensikten med.

Trond

20.03.2006 kl.22:59

Spør bare så enkelt om hvor det blir av dere i alle andre sammenhenger en saker som gjelder usa

Lasse G. Dahl

23.03.2006 kl.21:03

Jeg tviler veldig sterkt på at du, Trond, har oversikten over partitilhørligheten eller -sympatien til alle som viser seg på en hver demonstrasjon. Så allerede der er jo oppgulpet ditt avslørt som dårlig retorikk i beste Carl-I-Hagen-stil. Og ikke noe særlig bra forsøk på det heller, må jeg tilføye. Men i tillegg ignorerer du jo lettvindt poenget jeg prøver å gjlre i mitt første innlegg:Du kritiserer venstresidas protester mot USA, mens du samtidig kritiserer dem for å ikke delta på de protestene du selv mener er høyverdige. Hva er det som gjør dine motiver edlere enn andres? Hvorfor må de som står opp mot urett alltid støtte deg når du står opp mot det du mener er urett?Er det noen fra venstresiden som har kritisert deg for at du ikke protesterer mot USAs overgrep? Jeg gjør i alle fall ikke det, hvis du vil støtte amerikanske overgrep, er det din sak, og uansett venter jeg ikke at du eller noen som helst andre kan støtte ALLE gode saker, det er det rett og slett ikke tid til. Du kan velge deg dine saker, og jeg velger meg mine. Men når du våger å kritisere meg eller noen andre for at vi ikke støtter det DU mener er viktig, da gjør du deg til en skinnhellig meningsterrorist som egentlig blir litt pinlig.Og hvorfor jeg ikke var med på det kristenliberalistiske fredsinitiativet?Det kan være fordi religion aldri skaper fred, det kan være fordi de nye liberalistene stort sett ikke har skjønt mer enn én ting av "frihet, likhet og brorskap" - ... eller det kan være fordi dere ikke inviterte meg.

Trond

23.03.2006 kl.23:14

Jeg har deltat i politikken i 13år Lasse og deltat på en del markeringer for de fleste saker. så oversikt har jeg så absolutt. Å beskylde medg for Hagen retorikk viser jo hvor lite du har skjønt poenget.Gjererne kritiser Usa, emn det er besynderlig at deler av venstresiden allri bryr seg om å stille opp på noen andre demoer enn de som er rettet akkurat mot Usa. Hvordan det kan være Hagen retorikk er meget merkelig.Utrolig hvor hårsår venstresiden er når jeg stiller dem helt generelle sprøsmål. Jeg støtterr ikke amrikanske overgeep og hvis du har lest bloggene mine burde du har forstått det for lenge siden. Men verdene r ikke som du tror, dere mot alle de andre som mener noe annet. Kirstenliberalistisk fredinativ?? Bare måten du beskriver dette på sier jo alt. dette dreide seg om en sak, nemelig menenskerettigheter og demokrati, men dere velger altdå ikke være med på dette fordi det er en libralitisk organsiasjon og er kristen organsiasjon som tar innativet?? Det er snakk om å kunne enes om enkelte saker på tvers iver partigrensene. Bare som du vet deltok faktisk alle disse relgiøse og fæle libralistene i prostestene mot Irak krigen og har gjort det hele tiden. Vi klarte å heve oss over at det var sosialister og kommunister som innativet fordi vi mente saken sto høyere. De nye libralitsene?? ser ut til du har tatt opp konkuransen med antipsykopatiskforum i å finne opp nye retoriske grep uten hold i virkeligheten, mn for all del gjerne fortsett.

Erlend Sand

28.03.2006 kl.01:59

Til Lasse:Med så mye agresivitet som du klarer å presse ut av deg med disse kommentarene burde du vel redefinere deg fra fredsaktivist til krigsaktivist?Fra spøk til revolver; hvor var venstresida når undertegnede sov over foran stortinget for demokrati i Hviterussland? Venstrealiansen (SV og Attac på UIO) støttet ikke engang opposisjonen fordi den ville gjøre noe sikkelig stygt som å "privatisere småbedrifter", eller på godt norsk. Fjerne kommunismen.Eller hvor var venstresida når vi demostrete for personvern. Jo SVs Ballo stilte opp i debatt MOT oss. Fordi nå var SV i regjering...Eller hvor er venstresida når vi sammen med Kirkens Nødhjelp demostrer for mer rettferdighandel og mindre bondeproteksjonisme - jo da står venstresida godt innenrulla blandt bondekapitalistenens rekker.Nei. Venstresidas solidaritet slutter ved palestinas murrer.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits