Vil FRP ha spanske lønninger og skatter

Jeg tenkte jeg skulle ta en frp pause, men siden det ser ut til at enkelte fra FRP har funnet denne bloggen som en ersattning for å få ut sin frustrasjon så skal jeg gi dme et lite siste innlegg. Vel rettere sagt et spørsmål. For nå må gutta med Gerahardsen kompleksene få litt fri fra slike landssvikere som meg. 

Så spørsmålet som jeg lurer på.
Man klager over at det er så mye billigere i Sverige og Spania. Mener dere med det at dere vil ha Svenske lønninger og skatter. Og for ikke å snakke om Spanske lønninger?? Det er noe dere burde tenke på.

Helt til slutt en liten oppfordring. Mange av innleggene i denne bloggen handler ikke om FRP. Da å gå inn på dem å legge igjen meldinger som ikke har noe med temaet å gjøre, men kun er en frustrasjon av over den hummanitære innvandringspolitikken til Venstre kan dere spare dere for.
Jeg har faktisk en mulighet til å sjekke hvor dere poster innleggene deres fra. Husk at det er noe som heter ip-adresse som dere legger igjen hver gang man poster et innlegg.  Så gå under masse forskjellige nick funker ikke.

Her blir det ikke tatt sommerferie på noen som helst måte. Så dagelig kommer det til å komme oppdateringer her så følg med hvis dere vil.
Jeg venter i spenningen på den etterlengdete oppdateringen til blogsoft som ryktes ikke er så langt unna nå. Og da kommer det til å bli enda mer moro.

15 kommentarer

Knut Stian Olsen

20.06.2006 kl.00:13

Spania er ikke billig... Romania derimot, DER er det billig der ;O)

Mathias

20.06.2006 kl.00:16

Ja f.eks. en politimann i Spania tjener 1800 euro i måneden mens en nors politimann tjener vel rundt 3200 euro måneden, ikke akkurat noe å trakte etter så sant alt annet fikk spanske priser. Tilsvarende forhold finnes for andre yrkesgrupper. Som en fingerregel så tjener spanjolene halvparten og matvareprisene en fjerdedel, mens hus og leilighet koster omtrent det samme eller mer noen steder. En må huske på at matutgiftene i Norge utgjør bare rundt 20 % av inntekten. Så summa sumarum har spanjolene en lavere levestandard i Norge, og det som gjør utslaget er klart boligprisene.

Mathias

20.06.2006 kl.00:19

Knut Stian! Det finnes et land som enda billigere og det er Iran, der koster en middag (kebab med ris / eller kylling og ris) for 13 personer med brus koster 350 kr. I Norge hadde det nok kostet 5000 kr.

Trond

20.06.2006 kl.01:57

Dere har rett begge to. Men vi kjenner jo FRP retorikken som blandt annet går ut ord som dette: Men norge er rik på olje bør det da være høye bensinpriser, vi er den rikeste nasjonen i verdne bør det da være så dyr strøm, kjøtt og alkehol.Man trenger ikke å ha hatt amnge timene emd sosialøkonomi på vidregående for å skjønne alle bristene i logikken deres.

Max Nus

20.06.2006 kl.17:20

Jeg er overbevist om at vi to hadde funnet tonen over et glass øl og ti, Trond :-), men ikke skryt på deg mer kunnskaper innenfor makro og mikroøkonomi enn du klarer å stå inne for. Hvis du lover å gi seriøs og saklig motstand så kan vi gjerne debattere rundt bruk av realavkastningen av petroliumsfondet og det ringvirkninger det har i norsk økonomi, samt investeringsstrukturer og politiske problemstillinger som ikke er inflasjonsdrivende, noe venstre hevder motsatt.Jeg referer til tidligere FRP topp Torgeir Høien, kanskje landets fremstre makro ekspert. Han sluttet av andre årsaker enn uenighet med FRP.

Trond

20.06.2006 kl.19:04

Jge er ikke inntersert til å møte deg. Jeg er heller ikke inntresert å bruke min tid på deg i noen nevneverdig grad.Du vet hvorfor jeg ikke liker frp. Du kjenenr til argumentene som du selvfølgelig ikke klarer å svare på uten å bruke stakkars oss taktikken. Du kan gjenre holde et foredrag om makroøkonomi, men grunnene til at jeg ikke liker FRP er langt flere enn de økonomiske.

MAX@NUS.NO

20.06.2006 kl.21:21

Ok, så det du nå viser er at du ikke kan noe som helst om makro og mikroøkonomi, og vrir deg unna, som du pleier.Skriv et lengre innlegg på bloggen din om hvorfor den økonomiske politikken til FRP vil føre til økt rente, høyere kronekurs, utflagging av industri, økt arbeidsledighet osv. Hvis ikke du lager en innlegg forankret i keynes og NBs teoretiske begrunnelser, så har du 0 troverdighet i dine uttalelser om FRP, jeg gjentar 0.

Mathias

20.06.2006 kl.21:25

Typisk Frpere og Ung Høyre folk som tror at sannheten ligger i økonomibøkene og at lærebokforfattere som Trygve Naug er en profet. Et råd til Frpere som reiser til Spania, lære dere spansk før dere reiser og snakk med spanjoler om hvordan de lever. Økonomisk sett lever de ikke så fett, men selvsagt kulturelt og klimamessig. Konsumprisindeksen i Spania er lavere enn i Norge, det er det ingen tvil om. Men livskvaliteten i Spania er høyrere for de som har en jobb å gå til eller som ikke bor i et skur utenfor Madrid. Men allikevel sier jeg: Viva España!

MAX@NUS.NO

21.06.2006 kl.01:00

Ler deg og skrive å lese da Mathias, det FRP sier er at de økonomiske teorier innenfor makroøkonomi ikke har hold i virkeligheten, det er AP, V, H og de andre som støtter seg til KEYNES MAKROMODELLER, PRØV Å FØLG LITT MED I TIMEN DA.....eller er du på fylla?

Trond

21.06.2006 kl.01:23

ehh Keynes teorier sluttet for amnge år siden. Hva med frp holdwr mwd i tiden. De siste årene har de forandret sinøkonomiske politikk gud vet nor manger,

Trond

21.06.2006 kl.10:53

Og hva er det frp holder seg til av økonomiske teorier?? det de kan finne på i øyeblikket. det frp ikke forstår er at det er en sammenheng melloom etterspørsel og pris. I tillegg til pris og lønn. Selvfølgelig er det blligere i Sverige og andre land hvis amn regner ting i frp hode, men for de menneskene som bor der ser det nok litt anderledes.

Mathias

21.06.2006 kl.11:31

Mad Max! Er du på fylla, eller? Jeg bryr meg svært lite om store teorier, og har ikke tenkt å lese dem. Men jeg kan slå fast at lav skatt gir ikke større velferd som mange på ytterste høyreside tror, og la være å motsi meg, for jeg er ikke interessert å disktutere dette da temaet er noe annet. Temaet er lønningene i Spania kontra Norge. Så kan Mad Max begynne å diskutere saken. Ville Frp like at også lønningene gikk ned på spansk nivå med en minste lønn på ca. 5-6 euro? (muligens er den lavere enn det) og de sosial ordningene i landet ligger på halvparten av i Norge og i mange tilfeller ingenting. Mange av deres velgere som er uføretrygdede ville ikke fått noe slikt i Spania, og hadde blitt spent rett ut på gaten. Nå må du tenke deg om. Frp har mange velgere som er uføretrygdede. Derfor er det en logisk brist at Frp vil ha spanske priser, noe som ville tvinge frem spanske lønninger og spanske sosiale ordninger. Så nå kan du svare!

MAX@NUS.NO

21.06.2006 kl.17:15

Jeg svarer på det jeg selv gidder og svare på og ikke det som du proklamerer Mattis Hetta. Hvordan støtter du deg empirisk til at FRP har flere uføretrygdede prosentvis enn AP og de andre partiene? - Det virker også som du har en nedlatende holdning til uføretrygdede.. SÅ TIL TROND, ER DET NOEN SOM HAR GREIE PÅ TILBUD OG ETTERSPØRSEL MEKAMISMER VS PRIS, ALTSÅ MIKROØKONOMI SÅ ER DET FRP.NEI, DETTE ER FOR LAVT NIVÅ FOR MEG, HOLDER PÅ Å PAKKE KOFFERTEN (ER PAKKIS), OPPSSS...HAR GLEMT Å PAKKE NED TANGATRUSA, SÅ JEG FÅR HENTE DEN NÅ...RUSSLE, RUSSLE, RUSSLE...

Trond

21.06.2006 kl.19:38

Jaså er det det?? Det var nytt for meg. FRP har hatt ensidig fokus på hvor dyrt det er i Norge forhold til ndre langf med høyere skatt og lavere lønninger. Når de blir konfentrert med de spørsmålene klarer de aldri å svare.

Mathias

21.06.2006 kl.21:03

For det første har jeg aldri sagt at Frp har flere uføretrygdede, men at mange Frp-velgere er det. Om det er flere enn i andre partier vet jeg ingenting om. Eventuell mitt empiriske grunnlag på dette bygger på min tidligere jobb som telefonintervjuer hvor vi bl. a. spurte om yrkesstatus og partipreferanse. Da var det mange uføretrygdede som stemte Frp, altfor mange sett i lys at Frp vil fjerne hele ordningen eller redusere satsene radikalt. Du må ikke tro at jeg er veldig misunnelig fordi du skal til Malaga / Marbella, da jeg nettopp hadde en måneds reise til Midtøsten. Nok er nok for meg. Så slutt med alt mase om at du skal til Spania, det virker som du ikke har vært så altfor mye i Spania. Jeg begynner faktisk å bli lei av Spania. Eneste grunn til at jeg reiser dit er at jeg har venner som bor der, dvs. innfødte. Min kone sier ofte jeg kan reise en uke alene. Hva er vitsen?Men som sagt, tema her var vel spanske lønninger kontra norske, som du nekter å svare på som eneste kommentarist på denne bloggen fra Frp. Det er nok langt flere enn de som kommer med kommentarer som leser den, du gjør deg litt til latter med dette maset om "fyllaturen" din til Spania.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits