Giske frir til KRF

Kultur- og kirkeminister Trond Giske ønsker et forpliktende samarbeid med KrF.

Dette er en meget inntresant steg ihvertfall med tanke på Ap sin tidligere kritikk av KRF. Verken Israelpolitikken, motstanden mot parnerskapslov, motstanden mot skille mellom stat og krike, kristen formålsparagraf osv osv ser nå ut til å være et eneste problem.
Merkelig var det at denne politikken var et meget stort problem når krf sammerbeidet med de borgelige partiene i regjering. Selv om krf ikke fikk noen som helst betydlig innflytelse på disse punktene.
Å hvem snakker om å selge seg for makt??

4 kommentarer

Peter Walseth

02.08.2006 kl.01:19

Jeg tilhører jo partiet. Et par små oppklaringer.1. Vi støtter partnerskapsloven2. Det er ikke avklart hva vi mener ifht stat og kirke, men flertallet heller mot et skille av prinsipielle grunner. Er selv en av disse.3. Formålparagrafen ER gått ut på dato!4. Midt-Østen. Se bare hva tidligere statsminister, Bomdevik har uttalt. Han har fordømt Israels millitære aksjoner som uproposjonelle. Hva er egentlig problemet? Jo, sannsynligvis at vi i KrF har vært elendige til å signalisere disse holdningene utad. Vi har en historie på en del områder som ikke er bra. Det er vårt annsvar å avlive disse mytene.

Trond

02.08.2006 kl.01:36

1: Så krf har trekt seg fra den linjen Bondevik sto for tidligere?? jeg husker at han hadde en forslag inne om å oppheve partnerskapsloven. men hvis krf har gått vekk fra den politikken så er det ingenting som gleder meg mer. 2: Så hva er det prinnsippile grunne for å beholde kirke og stat?? Burde ikke relgion være en oprivat annliggende.??3: Helt enig. 4: Jeg jhhar blitt positivt overasket over Bonevik. det viser at mennesker kan endre seg og at han er så ydmyk at han innrømemr dette viser et meget stort mot.Allikevel er det krfere rundt om kring som fortsatt sår tvil om dette og er nærmest på en fanatisk Israel linje. I tillegg mener jeg at Krf har en tendens til å bry seg litt mye opp i hva sv og krefter ytterst til venstre mener om dette spørsmålet noe jeg mener avsprorer debatten og goir en feil inntrykka v flertallet av dem som er kritiske mot Israel sitt militær bruk.Krf sliter med det venstre slet med. I et tabloisert sammfunn er dte ikke alltid lett å komme frem med budskap av ideologisk art. Vi slet i mange år før det løsnet. det var en harrd prossess som krevde mye. Men det funket til slutt. ha tålmodighet menneske som en kjent norsk dikter sa det så pent.

Peter Walseth

02.08.2006 kl.16:10

Jeg mente at flertallet nog ville skille av prinsipielle årsaker.. Helle mot det standpunktet....Israel. Vi må jo få lov til å ha ulike oppfatninger av saken internt. Det er jo ikke det viktigste. Inger Lise Hansen gikk ut og støttet Bondevik, mens andre støtter nok israels reaksjoner.Det ble sagt, bla. i valgkampen at KrF ikke lenger var motstander av partnerskapsloven. Den fungerer godt.

Trond

02.08.2006 kl.22:23

Greit å ha lulike opfpattninger i et parti, med en folk i partiet ditt har kommet med megent ytterligående standpunkter her som jeg syntes bør redgjøres næremere for. Partnerskapsloven: hard et programerkært dette?? Jeg syntes det er viktig å avklare om partiet har et landsmøte cedtak på dette så det ikke blir noen missforståelser i fremtiden.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits