Det er ikke lett å være Eu tilhenger for tiden??


Ja det skriver masse nei folk  for tiden. Jeg må trøste han med at situasjonen er trist, men verken nei i to folkeavstemninger eller begredelige meningsmålinger her i Norge for noen av oss til å miste motet. Har man en visjon og kjemper for en solidaritetsalternativ lar man seg ikke så lett pelle på nesa. Frankrike og Nederland skal etter neisiden være beviset på at Eu er dødfødt prosjekt og folket i hele Eu er imot unionen. Det at flere land allerede har sagt Ja til denne traktaten inkludert Luxemburg for noen dager siden. Men dette har jo sikkert neisiden også et svar på, Øst-Europa er desperat etter penger og Luxemburg har allerede så mange av dem.
Neisiden kan gjerne fråtse seg i billig retorikk der Ja folket fremstilles som en elite med masse penger som gjør sitt ytterste for å dekke over det negative som skjer i EU, men det rokker i ved det faktum at neisiden bør stille seg det etiske spørsmålet hvor de selv får pengene sine ifra. Hvordan de har råd til å ansette fylkessekretærer i fleng, men landbruksorganisasjonene og tine har jo selvfølgelig langt større moralsk anseelse enn alle andre. Som en liten påminnelse så drives faktisk Tine etter de såkalte markedsprinsippene som deg og flere på neisiden ser ut til å hate.

2 kommentarer

Andreas

20.02.2006 kl.14:52

*peke på* --> http://erbest.com/wordpress/2006/20/02/eu-et-solidaritetsprosjekt/

Trond

20.02.2006 kl.15:30

Må du gjerne gjøre. Men forsøk og svar på spørsmålene istendenfor å legge stor vekt på hva bloggen min heter.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits