Antidepressiva mot øresus

Antidepressiva mot øresus

Antidepressiva mot øresus

Aftenposten skriver: 500.000 nordmenn lider av tinnitus. Nå viser ny forskning at antidepressiva kan hjelpe dem som er hardest rammet.

Jeg bare spør, hva blir det neste?? Prozak mot neseblod.
Jeg liker ikke å bli alt for personlig, men jeg skal gjøre et lite unntak denne ene gangen. For noen år tilbake gikk jeg til psykolog av den grunn at livet mitt lå i grøfta. Min heller uortodokse livsstil hadde begynt å tære på kroppen i tillegg til at det resterende lykkelandet gikk også i das.
Det hjalp litt faktisk, men som vanlig prosedyre er måtte jeg til en lege for å få utskrevet medisiner. Jeg slet med å sove, men legen ville ikke gi meg noen ting. Han var redd for at jeg skulle bli avhengig og kom med et helt annet tilbud. Hva med å bruke mindre doser av gammel hestedop. For dem som ikke skjønner hva jeg mener så referer jeg til gamle antideprasiva som de ga pasienter tidligere tider. Disse brukes ikke lenger på grunn av alle de bieffektene de har. Hvis dere noen gang har vært på et psykiatrisk sykehus og sett de som overlevde den enorme epoken i norsk psykiatri så skjønner der hva jeg mener.
Psykiateren ville selvfølgelig gi meg små doser der bieffekten var at jeg sovnet, men jeg takket nei. Han kan gi meg gammelt utgått hestedop og bøttevis av anti-depresiva, men noen imovane for å sovne det kunne gjøre meg til narkoman, forstå logikken den som vil.
Antidepresiva kan man få som sukkertøy.  Hjelp har blitt et rullebånd der problemene blir målt etter en stoppeklokke. Hvor mye er et selvmord verdt?? Et overgrep?? Jaså har du kun mistet noen mennesker som betyr noe for deg, jaja gi oss 4 måneder og la oss kjære på med piller for å spare ytterlige tid.

Men hvorfor ikke bruke anti-deprsiva mot alt. En alt i en pille som tar det meste og holder deg såpass lykkelig at du ikke gidder å klage på noen bieffektene.


5 kommentarer

Ragnhild

20.05.2006 kl.16:41

Det er ikke uvanlig at medikamenter som opprinnelig er utviklet for ett område (feks mot depresjon) har bivirkninger som er fordelaktige på andre områder. Foreksempel ble Vallergan opprinnelig utviklet som allergimedisin, men brukes nå hovedsaklig som mild sovemedisn pga bivirkningen trøtthet. Diane er en p-pille som veldig ofte skrives ut til jenter med acne-problem (kviser), som de også 'tilfeldigvis' virker bra mot. Enkelte typer antidepressiva brukes i svake doser mot fibromyalgi med stor suksess; dette er doser som ikke ville gitt noen virkning dersom de skulle blitt brukt mot depresjon.Jeg mener ikke at 'lykkepiller' er løsningen for alt, men hvis det virker mot tinnitus, som er et stort problem for mange, er det jo kjempefint.

20.05.2006 kl.16:55

Tviler ikke. jeg tror nok pillene han ga meg ville fått meg til å slokne, men jeg syntes dette er en vel enkel løsning. Man har sett de dårlige effektene av mye bruk, hva vet man om effekten av lite bruk over et lenger tidsrom. Jeg sier ikke noe imot antidepresiva, men jeg stiller meg sprøsmål om bruke av det. I dag brukes det som en ersattning får å kuttte ned tiden med å hjlpe mennesker. Sliter du i livet ditt er ofte slik bruk bare med å utsette en del ting, tro meg.

Ragnhild

20.05.2006 kl.23:13

Heldigvis er medikamenter i stadig utvikling, slik at de blir stadig bedre, med færre bivirkninger. Det aller beste er selvsagt å kunne klare seg uten medikamenter, og det er helt sikkert riktig som du sier, at det finnes mennesker som får antidepressiva, som heller skulle hatt ett annet tilbud. Samtidig kjenner jeg mennesker som har hatt veldig stor hjelp av slike medisiner (sammen med samtaleterapi, det må vektlegges), og som uten dem ikke ville kommet seg ut av sengen i det hele tatt.

Trond

20.05.2006 kl.23:36

La meg undestreke en gang til. Jeg er ikke imot medikameneter. Det jeg reagerer på er at mennesker blir losset fort gjennom systmene emd den tro at medikamentene skal løse alt og kan løse alt fortere. Så er ikke tilfelle.

Erlend

22.05.2006 kl.07:26

Verden er ikke klok :-)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits