najonalistene masjerer i Sverige

najonalistene masjerer i Sverige

Nasjonalistisk parti fosser fram blant ungdommen.

Nasjonaliset på fremarsj i Storbritania
Dansk folkeparti på fremarsj i Danmark
FRP på fremmarsj i Norge
Å 30 tallets ideer er ikke døde.

15 kommentarer

Martin

20.06.2006 kl.15:04

Hei Trond. Så du prøvde å få tak i meg igår. Hva var det? Var vekke fra pceen da du skrev. PS:Jeg tror det er flere årsaker til at disse partiene vokser- ikke bare fordi vi har mange innvandrere, men også andre faktorer som identitet og kultur. Et ekte konservativt kulturparti som er en klar motsats til halv-konservative FrP på flere områder er Krf. I motsetning til FRP spiller de ikke på folks fordommer. Så folkens, stem KrF ved neste valg. (litt reklame der bare) Skal kultur kunne bestå, må en for enhver pris ikke stemme FRP som mer enn gjerne vil amerikanisere Norge for enhver pris. Nå skal jeg ikke sitte her å si at alt med USA er dårlig- så langt derifra- men de har ikke en velferdsstat på lik linje med oss, og det vil jeg ikke se gå til grunne.

Mathias

20.06.2006 kl.21:52

Det er visste en bølge i Europa, både Spania, Frankrike, Italia og Tyskland har slike grupperinger som f.eks. Le Pen i Frankrike og La Falange i Spania.

Trond

21.06.2006 kl.00:19

Konservatisme hjelper ingen. Krf rekløame kqn du kjøre andre steder Martin.

Martin

21.06.2006 kl.01:38

Ikke vær for sikker, Trond.

Martin

21.06.2006 kl.01:43

(Antar du vil at folk som verdsetter konservatisme skal stemme KrF fremfor FRP i det minste)

Trond

21.06.2006 kl.10:19

Jeg ønsker ingen for for konservatisme

Mathias

21.06.2006 kl.11:20

Klart Krf er bedre enn Frp eller andre grupperinger på ytterste høyrefløy. Problemet med både Venstre og Krf. er at de samarbeider med Høyre og Frp. En stemme til Venstre eller Krf. ved neste valg, blir en stemme til Høyre og Frp. For uansett hvordan man snur og vender på det, om det kommer en ny borgelig regjering etter Stortingsvalget i 2009 ville dette måtte inkludere Frp. Derfor anbefaler jeg folk å stemme til venstre for Senterpartiet ved neste valg. Helst Arbeiderpartiet.

Trond

21.06.2006 kl.14:19

Dette er en gigantisk svada som arbedierpartiet bruker når de går tom for argumenter. Et steme på krf er en stemme på krf, en stemme på Venstre er en stemme på venstre. Vi trenegr ikkke en enda sterkene venstreorientert regjering dette landet. Gerd LLiv Walla har fått styre lenge nok som det er.

Mathias

21.06.2006 kl.15:19

Så lenge dere har intensjoner om å samarbeide med Frp og Høyre, er og blir det slik. Hadde dere ført den politikken som står i programmet, hadde det ikke vært så farlig, men Krf og Venstre bidro til renspikket Høyrepolitikk, noe dere ikke kan gå ifra. Samme problemet vil nok mange SV velgere ha, som misliker AP, og det var jo derfor SV gikk en del ned ved valget i forhold til forrige valg. Og det var jo også derfor, særlig Krf mistet veldig mange velgere til nettopp Arbeiderpartiet ved siste valg, fordi mange kristne rundt omkring i Norges land følte at "nestekærligheten" fikk liten plass i Bondevik II regjeringen pga. samarbeidet med Høyre og Frp. Og Krfs nestekjærlighet er jo omtrent det samme som APs "solidaritet". Derfor gikk mange tidligere Krfere å stemte Arbeiderpartiet. Noe lignende skjedde med Høyre. Mange Høyrefolk syntes at Høyre var blitt for kald og kynisk, til og med Willoch syntes det. Derfor gikk mange Høyre folk å stemte på Venstre. Du vil nok protestere, men Venstres fremgang var ikke uavhengig av Høyres kynisme. Til slutt jeg mangler ikke argumenter, dette er en ren deskripsjon. Man kan like det eller ikke, men jeg tror nok dette er tilfelle. Jeg glemte også føye til, at mange velgere til Venstre og Krf var misfornøyd med at Frp satt for mye preg på politikken under Bondevik II. Derfor gikk de å stemte AP.

Trond

21.06.2006 kl.15:27

Igjen er du ute på glattisen. venstre kommer ikke til å støtte en regjering med frp på noen som helst måte. det er vedtatt i alle organer av partiet. Det er ikke slik at hvis du gjentar en setning mange ganger nok så blir det en sannhet. En mer Venstreorient politikk i dag vil føre Norge tilbake til den taotstyrte samfunnet vi hadde under Gerhardsen.

MAX@NUS.NO

21.06.2006 kl.17:27

Jeg tror forsatt på et bredt borgelig flertall etter valget i 2009, men selvsagt uten venstre da, for de kommer vel ikke inn på tinget en gang.Nei, nå er kofferten klar, 2 uker i sus og dus, der jeg skal russle rundt i tanga trusa på badestranden i marbella, los senoritas, soy de noruegia, me lamo Sexy Max.

Trond

21.06.2006 kl.20:14

Venstre sin død har blitt spådd siden 1972. Gled deg til 2009 du da Venstre setter spikeren i kista for Carl Ivar Hagens statministerambisjoner.

Mathias

21.06.2006 kl.20:53

Mad Max! Jeg ville ikke sagt "los senoritas", men "las señoritas" fordi det må være sammenheng i både tall og kjønn mellom artikkel og substantiv, men det skjønner vel ikke en Frper. Men om de omtaler dem i flertall, tror kanskje at du invitere dem til gruppesex.Jeg tror du burde ta deg et spanskkurs, som du finner på linken under. Skulle Venstre komme under sperregrensen blir det ihvertfall ingen borgelig regjering. Det er godt å høre at Venste ikke kommer til å støtte en regjering med Frp, men da skjønner jeg ikke at de sattt i regjering med Frp som støtteparti som er nesten det samme.

Trond

21.06.2006 kl.20:56

Det er en vessentlig forskjell. Ingen av hovedsakene til frp kom igjennom så jeg vet ikke hva du referer til.

Guro

22.06.2006 kl.01:18

Nasjonalismen er "pop" igjen. Jeg synes ikke det er noe å rope hurra for, men jeg synes det er interessant å se hvordan historien gjentar seg - hvordan dialektikken i utviklingen blir eksemplifisert. Gamle trender gjenoppstår i ny drakt, slik har det alltid vært. Nasjonalismen måtte i sin tid vike for dugnadsånden. Den gang var det Arbeiderpartiet som stod for visjonene på vegne av folket. I disse dager har AP mistet sin visjonære sjarm, og nøyer seg nå med å krangle om hvem som har ansvaret for å vedlikeholde det de var med på å bygge opp.(Om den som roter skal rydde etter seg, eller om den som lager maten skal slippe å vaske opp - alt etter som hvilke briller man har på seg.) Jeg har ingen tro på at Nasjonalismen er vår fremtids ideologi, den har kanskje tilsynelatende pondus, men jeg mistenker det stort sett er tarmgass som fyller rommet. Jeg tror fremtiden er liberal. Jeg tror folk nå er på søken etter en politisk retning som VIL noe for fremtiden. Folk i Norge har det jevnt over veldig godt, og i slike tider løfter man blikket og ser fremover. Slik jeg ser det er Venstre det eneste partiet med virkelige visjoner, radikale men allikevel med føttene trygt plantet i virkelighetens verden. Ser man på de andre partiene, handler det enten om kontroll eller redsel for forandring eller en kombinasjon av disse. Jeg tror vi er på vei inn i en ny æra for Venstre, jeg har tro på en sosialliberal dugnad!

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits