Minst en million innvandrere om 55 år

 Minst en million innvaderer om 55 år

Denne saken kom opp i nyhetene for en stund tilbake og må være en godsak for frp og andre personer ytterst til høyre norsk politikk.
Skulle man ha fulgt logikken til denne undersøkelsen måtte man også kommet frem til den konklusjonen at det finnes ingen amerikanere eller rettere sagt om hundre år vil det ikke være flere igjen av dem.
Problemet ligger nødvendigvis ikke på hvor mange som har formert seg om hundre år, men hvordan man klare å akseptere dem som en del av den norske befolkning. Folk blir ikke mer norske enn det man gjør dem til.
La meg ta et eksempel: Min beste venne adoptert og fra et land som vil gå under definisjonen fremedkulturele. Til og med den dag i dag blir han spurt hvor han kommer fra. Når han svarer Norge begynner folk å rynke litt på nesen. Uansett hvor mye han forklarer at hele hans liv har han levd og oppvokst i den norske kultur vil han aldri bli anerkjent for som like god nordmann som resten av oss hvite.
Til dem som har laget denne undersøkelsen har jeg noen spørsmål: Hva er en amerikaner?? Er etterkommerne etter irene, nordmennene, svenskene osv som flyttet ditt for over hundre år siden innvandrere eller amerikanere??

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/5323426.html

11 kommentarer

Øyvind, Mechelen

20.12.2005 kl.22:42

Du retter søkelys på det sentrale; nemlig at folk som ikke er norske utmerket kan bli norske. Men, såvidt meg bekjent, regnes bare innvandrere og barn født av to foreldre som ikke er født i Norge med i undersøkelsen?

Trond

20.12.2005 kl.22:55

Sant nok. men kan du regne etterkommerene av dem om 55 år for å ikke være fullverdige nrodmenn??

Øyvind, Mechelen

20.12.2005 kl.23:02

Forhåpentligvis ikke.

hervé

21.12.2005 kl.00:03

Din artikkel er veldig passende tror jeg: mora mi kommer fra Nederland, faren min kommer fra Italia ... jeg har familie i Ny Zealand, i Sveits, men jeg bare er fransk "tilfeldigvis". Så hva betyr et fransk statsborgerskap for meg? Det betyr å kunne språket, å bo i landet, å respektere loven, å akseptere regler av den franske republikk. Hvis du følger sånn regler kan du ta godt et fransk statsborgerskap, whatever the color of your skin. Hva med Norge? med Amerika? Jeg vet ikke dessverre. I alle fall føler meg verken fransk eller nederlansk og italiensk, derfor skal jeg ALDRI forstå ytterst nasjonalismen. Nei, det kan jeg ikke i det hele tatt.

Tøffnos

21.12.2005 kl.15:45

Innvaderer?? Samtidig? Du slette tid...

Trond

21.12.2005 kl.16:17

Auda stygg feil av meg, nå er det rettet på.

Trond

21.12.2005 kl.16:18

Til Herve: Ingen annen idelogi har drept flere mennesker i Europa enn nasjonalismen.Nasjonalismen kan fort bli europas undergang. Det har vært nære på to ganger tidligere i forrigge århundre.

Martin

21.12.2005 kl.19:47

Trond.. Du må forstå at det finnes forskjeller på rasistisk nasjonalisme og en samlende og positiv nasjonalisme da. Viktig å trekke grenser.

Trond

21.12.2005 kl.20:00

Jeg trekker grnser mellom å være glad i mitt land og å være nasjonalist.

Mathias Reither

01.01.2006 kl.12:07

Hvordan kan man fastslå at det vil være minst 1 million innvandrere om 55 år. Dette er tvilsom spekulasjon. Selv om dette vil stemme, så har vi en by i Norge, hvor nærmere halvparten (om ikke mer)av befolkningen er av utenlandsk opprinnelse, og det er Bergen. Hva hadde Bergen og Norge vært uten utlandet, f.eks. Bull (Skotsk), Friele (Tysk), Rieber(Tysk), Grieg (Skotsk), von der Lippe (Tysk), osv. det er bare å se i telefonkatalogen for Bergen. At man de neste århundrene opplever flere utlendinger av ikke-europeisk herkomst spiller jo ingen rolle.Undertegnede kan jo også tas som eksempel, da jeg er av tysk, dansk, britisk og italiensk herkomst, og gift med iraner. Noe problem? Det kommer an på hva som man regner som norsk, og om man aksepterer utelendinger som norske.

Trond

03.01.2006 kl.00:57

Ja debatten er meget inntresant den. Selv er utvandret slekten min fra Island for ca hundre år siden. Wathne navnet mitt kommer derfra etter det jeg har hørt. Selv føler jeg meg rimelig norsk i likhet med de fleste andre i familien. Men får vi innvandringspolitikken til Frp ender det vel opp med at et kun et viss antall navn blir lovelige og de som har litt mørk hud må få behandling så holder landet rent og hvit.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits