Er nei til Eu for revolusjon??


Jeg bare stiller spørsmålet av den enkelte grunn på hvordan neisiden. Jeg lurer faktisk på hvordan mane i Nei til EU i virkeligheten stiller seg til verden. Liberalisme eller kapitalisme, kall det hva du vil, men hvis du tenker etter er dette sier neid til så amperledes enn det systemet vi har i Norge per i dag. Eu er kapitalistisk og takk og pris for det, men det skiller seg minnemalt fra det systemet vi har i Norge i dag som også er kapitalistisk. Noe som det kommet til å være uansett hvilke regjeringsalternativ som overtar. Debatten i Norge er på hvor mye staten skal styre og ikke styre, det økonomiske systemet er de fleste partiene enige om inkludert SV.  Vil du ha et kommunistisk styre på neiesiden, i så fall kan dere jo ta en prat med representanter for de ti nye medlemsladene og spørre dem hvordan det alternativet fungerte.
Så vidt jeg vet er det både venstre, krf, ap folk og frpere i neibevegelsen, er disse nå da også blitt antikapitalister??
 

9 kommentarer

Mathias

21.02.2006 kl.20:40

Hvor dette kjøret for Eu-medlemskap når halve partiet ditt er imot EU-medlemskap?

Trond

21.02.2006 kl.20:43

Fordi jeg er for EU medlemskap og snakker her som representant for meg selv og ikke partiet.

Andreas

22.02.2006 kl.17:14

Så om man er i mot at fler og fler beslutninger skal tas i et overnasjonalt organ er man revolusjonær?Om man ikke vil delta i EU sin nye hær så er man revolusjonær?Om man ikke ønsker å grunnlovsfeste markedsliberalismen er man da revolusjonær? (det er forskjell på og være for markedsliberalisme og å ville grunnlovsfeste den).Om man synes EU systemet er udemokratisk er man da revolusjonær?Om man vil at beslutninger skal tas i Oslo istede for i Brussel fordi man da har større påvirkningskraft er man da revolusjonær?Lista er lang, det finnes utallige grunner til å være mot EU, og det som er fint med Nei til EU er at de er en vid organisasjon som er åpen for alle uansett hvorfor de er mot EU (med unntak av nazister).

Trond

22.02.2006 kl.18:06

Er man kommunist slik du oh dine menigsfeller kaller dere er dere revusjonære.Når du snakekr om overnasjonalitet finner jeg det hle meget inntresant. Når var det kommunister ble en slik fanatiskwe tilhengere av nasjonalstaten for å løse alle problemer??Blir det ikke litt rart når en del av dere kritiserer USA for å ikke spille etter internasjonale regler når dere selv ønsker å opptre på samme måten??

Andreas

22.02.2006 kl.20:11

Så istede for å svare på spørsmålene mine så angriper du meg for hvor jeg står politisk. Jeg prøvde å oppsummere noen av grunnene til at folk er mot EU, ikke alle, men noen, og ikke bare hvorfor jeg er mot EU.Men ja du har helt rett, jeg er kommunist og jeg er revolusjonær. Men det at jeg er kommunist betyr jo ikke at alle EU motstandere er kommunister :P

Trond

22.02.2006 kl.20:30

Alle nei folene er ikke imot markedsøkonomi heller. Nei siden prøver å fremstille det som hovedårsaken til at det ble et nei i Frankrike, noe som gjør at de sliter med å forklare hvordan to av høyresidens kandidater kom videre til 2 valgomgang i presidentvalget. Markedsliberalismen er lovfestet i alle europeiske land per i dag. Med eller uten Eu ogd et er ingenting som ser ut til å endre det. Du kan gjerne fjerne EU men markedslibralismen er der fortsatt og vet du hvorfor?? Fordi det er det systmet folk vil ha.Jeg angrep deg ikke, men jeg lurer på hvorfor dere kommunister plutselig har blitt så enormt store tilhengere av nasjonalaten for å løse det problemmene man står ovenfor. Historisk har jo det faktisk vært motsatt??

Andreas

22.02.2006 kl.20:42

Jeg forklarer ikke det at folk stemte nei i frankrike og nederland med at folk er motstandere av markedsliberalismen, men med at folk var mot grunnloven som nok en gang stadfester EU sin politikk og gjør denne grunnlovsfestet. Det er stor forskjell på å ha noe vedtatt i en lov og/eller i en traktat og i en grunnlov, nettsopp fordi en grunnlov er værre å endre.Det med nasjonalstater er ikke det temaet jeg kan best, men jeg vil prøve å skrive noe om det om ikke så alt for lenge på min egen nettside.Jeg skrev foresten for litt tid siden litt om mine tanker rundt revolusjonen, den har nå blitt flyttet over til den nye bloggen min: http://erbest.com/wordpress/2005/26/08/hvordan-blir-revolusjonen/

Meningspolitiet

01.03.2006 kl.12:25

Fascinerende stykke argumentasjon, dette her. Jeg henviser til mine tidligere skriverier om demokrati, eller mangel på sådan, i EU. Én - temmelig vesentlig - forskjell mellom Norge og EU er at politikken som til enhver tid føres ikke vedtas demokratisk. Ikke bare blir den ikke vedtatt demokratisk, den er også, så og si, immun mot demokratisk feedback: Om menneskene som er underlagt EU-systemet skulle være misfornøyd med kommisjonens politiske gjøren og laden kan *ikke* EUs *folk* avsette kommisjonen. Den er ikke valgt av folket, og kan ikke avsettes av folket. Norges nære historie kan gi flere svært viktige lærdommer på hvor ekstremt sentralt dette med demokrati og demokratiske feedbackmekanismer er. Noen av de mest håpløse politiske prosjektene i Norge har blitt stoppet pga av at de berørte menneskene har kunnet kontakte sine stortingsfolk, uttrykt sin bekymring/lagt press på dem - og så har stortingsfolkene *både* villet og KUNNET gjøre om på politikken som føres. Denne anledningen mangler, som sagt, i EU-systemet. Kort og greit fordi parlamentet, det eneste folkevalgte organet, ikke har anledning til å overkjøre kommisjonen.Det er en ærlig sak å være for EU. Det er imidlertid "mer ærlig" om en fastholder sitt EU-standpunkt på bakgrunn av en noenlunde realistisk oppfatning av hva det er som foregår i unionen, og hva det innebærer.

Trond

01.03.2006 kl.13:47

Kommisjonen er valgt av landets regjeringer. Finner du en eneste land i EU som ikke er demokratisk?? Isåall hvilke??Foresten glemmer du en tig. Kommisjonen er ikke en regjering som vi tenker regjering i Norge. Den kunne ha blitt det, men ogsåå det var nei-siden imot. Jeg vet hva EU iunneærer herr meningspoliti, jeg kjenner faktisk mennesker som jobber i systmet. At folk ikke vet alle mulighetene systemet byr på er ikke med det sagt at det er udemokratisk

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits