Medlemsskap uten stemmerett

 

1994 ble et norsk medlemskap i EU forkastet av folket. Vi ønsket en annen utvikling med velferd, miljø osv, men hva er egentlig statusen i dag. Norge har siden 1994 innført en lang rekke EØS direktiver eller rettere sagt EU lover. Norge er til og med på enkelte områder gått lenger en del rekke andre EU land. Det ble sagt av nei siden at man trengte ikke medlemskap i EU når vi hadde EØS. Problemet at EØS er et EU medlemskap, men uten stemmerett. Mens vi sitter her oppe i nord og skryter hvor uavhengige vi er blir det laget lover og regler i Brussel som vi overhodet ikke kan være med å påvirke. Alle de fæle tingene som skulle skje med Norge er allerede i gang. EØS direktiver glir rett gjennom i stortinget uten at noen sier seg imot. Til å med neifraksjonen på stortinget reagerer ikke. Men nå får det bli slutt. I neste stortingsperiode bør vi få i gang en ny medlemskapsdebbatt. EU er på full fart med å utvide seg vidre østover og politisk er det kjempe forandringer på gang. Om noen år vil EØS avtalen være avleggs og man kan ikke regne med at EU gidder å bruke tiden sin på å reforhandle med et land som ikke ønsker å delta, men kun ønsker å spise smulene fra kongens bord. Det er nok av land som ønsker å være med å skape Europas fremtid, så hvorfor bruke tiden sin på Norge. Norge har mye vi kan bidra med i EU og EU har mye å bidra med for Norge. Neste EU kamp kommer til å bli kampen om å ønske samarbeid eller fortsatt sittet på andre siden av gjerdet å bjeffe

 

Stikkord:

4 kommentarer

Knut Stian Olsen

21.07.2005 kl.19:45

Jeg er selvsagt enig med deg!!! Ser frem mot en ny debatt, men tror nok at det tar noen år før folka på tinget tør å starte en ny debatt!!! Desverre

Trond

22.07.2005 kl.15:54

Uansett syntes jeg det er viktig å debattere europa spøsmål og Eu uansett om det blir en ny medlemskapsdebatt eller ikke. Det er nok av ting i Eu systemet som er under forandring som vi må ta stilling og forholde oss til de neste fire årene enten vi vi skulle ønske medlemskap eller ikke.

Martin

15.10.2005 kl.01:38

Hvorfor så hypp på å bli med i EU? jeg skjønner fortsatt ikke etter å ha lest denne artikkelen hvorfor vi i det hele tatt skal bli med i EU? Vi kan da melde oss ut av EØS også så slipper vi noe som helst? ..for meg virker EU som gribber som skal ha sin del av vår norske fine kake. Hva er poenget?

Trond

15.10.2005 kl.02:04

Er ikke enig med deg deg der. Jeg mener at Eu er vu\iktig for Europas fremtid. Internasjonale problemmer trenger internasjonale løsninger og der er EU en del av den løsningen.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits