Oppfordring til Norske muslimer


Flere muslimske ledere tar nå til orde for en boikott mot Norge og Danmark på grunn av de berømte bildene i magazinet og Jylland-posten. Dette finner jeg ikke bare idiotisk, men også krenkende. Å boikotte hele land fordi to publikasjoner trykker noen bilder man finner krenkende er å overdrive fullstendig. Skal den vanelige mannen i gata staffes fordi det kommer noe støttende fra et lite mindretall?? Man kan like eller ikke like bildene, men ytringsfrihet gjelder i dette landet, selv for dem man ikke liker. Hva forventer man egentlig å få ut av dette?? Vil de at de norske samfunnet skal straffe de skyldige??
Jeg tro ikke at alle muslimer støtter denne boikotten og derfor oppfordrer jeg dem som er uenig å stå frem å protestere. Dette er viktig å bedre forholdet mellom de ulike religionene, med en boikott kan bidra til det motsatte noe som hadde vært utrolig synd. 

7 kommentarer

Martin

22.01.2006 kl.17:21

Helt enig, Trond. Jeg håper en del muslimer står frem og sier at de går helt imot denne boikotten.

Mathias Reither

22.01.2006 kl.22:45

Akkurat derfor burde jo redaktøren i Magazinet vært fengslet for blasfemi, det samme gjelder tegner i Jyllandsposten.

Martin

22.01.2006 kl.22:58

Til Mathias: Så du mener at vi skal beholde blasfemiparagrafen? Alle må da få lov til å si hva mener i et ekte demokrati. Hvis du tror at det hjelper med munnkurv på befolkningen, tar du kraftig feil. Uansett hvor ulike meninger folk har, må de få ha lov til å ytre dem.

Mathias Reither

23.01.2006 kl.18:07

Alle skal få si eller rettere sagt trykke hva de vil, men allikevel må blasfemiparagrafen beholder. Å avbilde Muhammed, ihvertfall slik, hadde betydd en ting i f.eks. Iran. Henrettelse ved henging, noe som selvsagt er feil. Men vi må for all del ikke fjerne blasfemiparagrafen, den må bli. Skal vi fjerne blasfemiparagrafen, så går det ikke lang tid før vi fjerner hele injurielovgivningen som blasfemiparagrafen har et sterkt slektsskap til. Snart vil det være lov å si på direkten på TV at Carl I. Hagen er en drittsekk, eller kalle noen en profesjonell kverulant i skriftlig form i en avis. Nei vi må beholde injurielovgivningen og blasfemiparagrafen.

Trond

23.01.2006 kl.18:32

Så hvor setter du grensen Mattihas?? Blir det neste å sensurere valgkampputspill?? Jeg mener denne statsministeren er den vesret vi har hatt på mange år, er det en injurie??Blasfemiparafrafen er laget av relgiøse fordi de ønsker seg et vern mot yttringer som strider imot deres lære. Den har gått ut på dato for lengst og hører ikke hjemme i et moderne demokratisk samfunn.

Conad

23.01.2006 kl.23:26

Blasfemiparagrafen må bort, men pr. idag eksister det en blasfemiparagraf. Dette burde Magazinet respektere ovenfor Islam - om ikke annet fordi de ønsker å kunne gjemme sin egen gud bak denne paragrafen.Jeg mener uansett at man må følge de lovene som gjelder selvom man er imot dem.Argumentasjonen din for å beholde blasfemiparagrafen Mathias, virker noe tynn. Jeg mener at det skal særs sterke grunner for å begrense yttringsfriheten. At en eller annen guddom som enkelte tror på blir fornærmet av enkelte yttringer er veldig langt fra disse særs sterke grunnene. Men, alle religioner må behandles likt - skal "Gud" og "Jesus" ha en slik beskyttelse må den samme beskyttelsen gjelde "Allah", "Krishna", "Odin" og alle andre guddomer.

- O.

24.01.2006 kl.20:26

Jeg synes nå dette slett ikke var noen dårlig idé. Man bør ikke bruke rettsapparatet for å gripe inn mot Magazinet, fordi vi har ytringsfrihet. Og enda mindre bør man ty til vold, trusler eller annen idioti fordi noen benytter seg av ytringsfriheten på en måte man ikke liker. Men samtidig må det være anledning for den enkelte borger i et annet land til å bruke sitt engasjement til å sende et verdimessig signal til Norge og norske myndigheter om at dette ikke bidrar til dialog og god tone. Ser poenget i at det her er sære mennesker, men man må da få lov til å velge de samarbeidspartnere man selv ønsker..?

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits