Valg frihet utenfor A4 ( bevar børs del 2 )


Tradisjonelle Børs Kafé ser ut til å måtte legges ned etter over 100 år med drift. Enkelte il sikkert å være glad for det for hvorfor skal et utested med slikt klientell få lov til å eksistere. Det er ikke få rykter som går om Børs og beskrivelse og historiene om menneskene som vanker på stedet er mange.

For noen dager siden gikk jeg en tur gjennom Byen som er vakkert å gjøre her i Bergen på en sommer dag. Alt har blitt så veltilpasset nå, skal man handle mat ja da er det rimi eller rema, pølse narvesen og 7 eleven som nå snart er på hvert eneste gatehjørne. Det er vakkert ikke sant?? Alt tilpasset den gjevne mann og kvinne og er overalt. Akkespeter den nye tid og valgfriheten heter det, vel den valgfriheten ser jeg lite til for det er de samme skiltene jeg ser overalt.

På utelivsbarnsjen føler jeg mye av det samme. Det skal ikke mye til før man ikke passer inn et sted og vaktene kan jo med sin egen selvlagde justis passer på at stedet ikke skal lide noen nød på grunn av klientell som ikke går i rett uniform eller ser rare ut.

Så hva har dette med Børs å gjøre?? Jo Bt for noen dager siden sa en ansvarlig for Kløverhuset det så godt, Børs passer ikke inn.

Klientelet passer ikke inn, menneskene som går der er ikke som folk flest (som et visst parti elsker å bruke), de gjør kanskje ting som ikke er som mannen i gata, de har en bakgrunn som kanskje ikke er noe å sette på en jobb CV eller kanskje de er litt annerledes. Men de passer ikke inn. Her skal alt være tilgjengelig familier og tursiter. Brunt kan alltid byttes ut med pastell.

Børs er en institusjon i samfunnet som mange ikke vil vedkjenne seg, ikke vil se, elsker å latterliggjøre og helt har lyst å ha vekk fra jordens overflate.
Valgfrihet er for borgerskapet, ikke for folk flest.

Tenk hvis noen tok vekk fra deg den biten som ga deg din verdighet. For det er dette det nemlig egentlig handler om.
Klientellet på Børs Kafé er kanskje ikke som folk flest, men for guds skyld vis dem den lille verdighet av å kunne få være på et sted der de passer inn.


11 kommentarer

Sexy Sadie

22.07.2006 kl.16:10

Vi trenger vel flere steder som Børs, steder hvor alle er velkomne så lenge de oppfører seg skikkelig.

Trond

22.07.2006 kl.16:27

det finnes et til i bergen som heter Ugla. det stpår fortsatt meget trygt. i Oslo finens det mange hvis man tar turen ut i bydelene.

Sexy Sadie

22.07.2006 kl.19:55

De blir vel borte snart de også...

Trond

22.07.2006 kl.20:18

Vel hvis det skjer får vi starte starte puben den sexy tronds brune orakel

Sexy Sadie

22.07.2006 kl.22:06

Vi må ikke glemme Sexy samfunnsvitenskapelige metode. ;)

Trond

22.07.2006 kl.22:26

jo men vi vil kun trekke til oss de skikkelige innvide vulgære eller hva??

Sexy Sadie

22.07.2006 kl.22:32

Jo, men det er jo helst de som har seg en egen metode. ;)

MAX@NUS.NO

24.07.2006 kl.19:07

Dette er pølsevev og sludder. Kast alkoholikerne på dør, og luft ut lokalene. Puss deretter opp lokalene, kjøp inn møbler for noen millioner, og vipps, ansett deilige puppedamer i baren, som pålegges å gå med korte skjørt uten truse. - Vippsss, så er det Bergens største hott sted for oss gutta;-)

MAX ANUS

24.07.2006 kl.19:09

Jeg vil i et brev til eiendomsbaronene som eier bygget anbefale følgende slagord.Bergen børs & business club - stedet der champagnen flyter 24 hours a day.

Trond

25.07.2006 kl.12:47

Da hadde fått et utmerket paritkontor

MAX ANUS

25.07.2006 kl.13:30

hehe....ja.....og Sponheimen hadde blitt fast innvetar.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits