Manifest Venstesiden nye tankesmie eller??


Såkalte tankesmier har vært en fenomen som nå omsider har dukket opp i Norge. Dette er ikke noe nytt og har blant annet eksistert i stort flertall i USA i en årrekke i tillegg til Stor britania. Blant annet var det ideer fra en av disse som i sin tid var med å forme ideene til Tony Blair og hans såkalte tredje vei,. Presentasjon og dypere utgreiinger om dette skal jeg komme tilbake til senere.
Under valget fikk de tre som foreløpig har blitt opprettet lov til å blogge i aftenposten, dette var sikkert et forsøk på å få politikken inn i valget igjen. Hvor bra det gikk kan jeg ikke dømme her, men en av dem imponerte meg stort og det var den venstrevridde tankesmien Manifest. I likhet med at deler av venstresiden har sleng med leppa angående venstre siste uken før valget med kommentarer fagforeningsfiendtlige, narkoliberalister osv hadde også denne gjengen tenkt å hive seg på bølgen. Utenom å sammenligne Jon Kerry og Olaf Thommesen hadde de fengende innlegg der de beskyldte regjeringen for at valgdeltagelsen blant ungdom var lav http://blog.aftenposten.no/index.php?op=ViewArticle&articleId=72&blogId=1 og at venstre hadde sviktet sine sosialliberale verdier http://blog.aftenposten.no/index.php?op=ViewArticle&articleId=73&blogId=1. sistnevnte kom selvfølgelig helt tilfeldig bare noen dager før valget.
Jeg syntes de nye tankesmiene er inntresannte med tanke på at de kan få i gang en ideologisk debatt og en dypere debatt av samfunnsspørsmål.
Spørsmålet blir er det tilflette  med Tankesmien Manifest og den formen de velger å holde på?? Jeg er ikke sur eller sårt over det som har skjedd, men hvis dette er manifest sin strategi burde de ikke heller være en del av enten SV eller RV.
Noe av ideen bak disse tankesmiene trodde jeg var at de skulle forsøke å filosofere litt ikke drives som et forlenget politisk valgkamp organ for enkelte partier. Jeg ønsker manifest lykke til, men hvis dere ønsker å bli tatt seriøst i fremtiden forsøk å holde dere til sak og ikke en intellektuelt valgorganisasjon for enkelt partier.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits