Hvorfor ikke si nei til Nato

Mye kritikk har kommet mot regjeringen de siste dagene for vedtaket om Nato soldater til Afghanistan, jeg ser ikke påroblemet.
Opposisjonen ( innkludert mitt egent parti ) opptrer i denne situasjonen meget merkelig. For de første blir det idiotisk når de ført kritiserer SV for å ha ingen påvirkning på grunn av gasskrftverksaken for deretter si at regjeringen er i lomma på SV når det gjelder Natosaken.

Jeg husker når jeg nektet militæret var enn av gunnene det jeg så kom til å skje, nemlig det faktum at man vil bruke norske soldater på diverse oppdrag verden rundt. Men den gangen fikk jeg beskjed om at det kom aldri til å skje. Norske vernepliktige skulle kun brukes til å forsvare Norske grenser og Nato var bare en forsvarallianse.
Dette forandet seg med Kosovo konflikten og har ihvertfall forandret seg etter 11 september. Faktumet er at Nato nå ikke lenger er en forsvarakt, men en angrepspakt. Det var riktig å å hindre folkemord i Kosovo, men er det ikke på tide å ta en ny nato diskusjon. Har det blitt slik at man nå kan bruke nato til hva som helst??
Jeg ønsker før vi sender noen soldater om helt på noen oppdrag at påolitikkerene diskuterer disse spørsmålene her.

- Skal man sende norske vernepliktige ut til konflikter verden rundt??
- Hva slags rolle skal Nato ha i fremtiden??

Opposisjonen på stortinget i dag burde heller sette seg ned sammen med regjeringspartiene og ta denne debatten i stedenfor å skjelle og smelle at vi svikter våre allierte.

8 kommentarer

Grenseløs

22.10.2006 kl.15:12

Legg ned dritten.

Tromp

22.10.2006 kl.16:23

Godt sagt. Eg er no nesten litt brydd av alltrua frå opposisjonen på kor mykje SV styrer regjeringa. Eg også hugsar Kosovo 1999 veldig godt. Eg var inne til førstegongstjeneste (militært) den gongen og var sånn passe forbanna for hadde eg vist at vi skulle vere ein del av offensive angrepsstyrkar, hadde eg nekta i første omgang. Men eg er ikkje passifist og var stolt av å vere ein del av forsvaret halve tjenestetida. Mindre stolt av andre halvpart.

Trond

22.10.2006 kl.17:10

Når det gjelder aksjonen i kosovo så støtteet jeg den av humanitære grunner. Uannsett mener jeg debatten man skulle ha tatt etter den saken aldri har blitt tatt og at maan strekke strikken leenger og lenger for hver eneste gang.

Shoaib

23.10.2006 kl.15:05

Flott post Trond, men her må jeg si noe annet også ... synes det blir litt dumt når avisene snakker om en samlet opposisjon mener "etellerannet" også lar kommentarer fra H, FrP og KrF komme frem ... får meg til å lure på hvor Venstre står.Paradokset du nevner med mobbing for å være overkjørt, til anklager for at de andre er i "lomma" på Sv er ganske ille, verre er det at (såvidt jeg har fått med meg) ingen aviser har fått satt fokus på det.

Trond

23.10.2006 kl.15:07

Jeg sa ikke at oppoisjonen var samlet. Kritikken som kom var av roskjellig art, beklager at dette ikke kom tydeligere frem. Det at regjeringen er i lomma på frp har faktisk kommet frem i denne debatten flere ganger, jeg skal legge ved linkene på det

Birger Senås

24.10.2006 kl.21:45

Hei, du driver sensur Trond.

Shoaib

25.10.2006 kl.19:54

Hei trond, mente faktisk ikke deg, men hva som har kommet frem i mediene :)

Trond

26.10.2006 kl.01:22

Shoaib: Bekjlahger jeg missforstå deg. Ber om unskyldning. Birger: Du bidrar ikke emd noe med her inne iutenom å slenge med kjjeften og latterliggjøre andre.Lær litt av Shoaib, Martin Drange, Mattihas Reiter osv osv, Vi er også uenige på en del felt, men de bidrar ihhvertfall med argumenter og serøse ytringer.Du der i mot snakker kun om hvor mye du hater ventre og hvordan frp skal vinne verden, billig kyylinng, forlager diutt som ikke eksistereosv osv og det under flere identiteter.Slik har du holdt poå alt for lenge og jeg begynner å bli drittlei.Du må gjerne syntes dette er rasende festelig birger, men jeg kan også vær e morsom. Jeg vet hvor du sitter og driver med dette idiotiet. Skal jeg legge det ut for at leserene kan få innsyn??

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits