Ba Eli fleske til

Personangrepene florerer i Eli Hagens nye bok – helt i tråd med rådene hun fikk av Se og Hør-gründer Knut Haavik

Dette lover jo godt. Mens andre kanskje har folk i forlagene elelr fagfolk å rådgive seg med er det andre tilstander i FRP leiere. For det går de nemlig til Norges største møkkaspreder og Dyneløfter for å få råd. Jeg er spent på hvilke mediarådgivere de har leid inn til valgkampen.

50 kommentarer

Knut Stian Olsen

22.11.2006 kl.12:56

Har du lest boka enda Trond? Hvis ikke synes jeg faktisk at kritikken kan vente til du har gjort det...

Trond

22.11.2006 kl.12:59

Jeg stilte meg spørsmålet på hvilke rådgivere hun brukte. Man trenger ikke å lese boken først for å gøre det.I tillegg kan amn komme emd kritikk av de opplysningende som har blitt spred i pressen uten å ha lest boken.

Birger Senås

22.11.2006 kl.13:49

Her er jeg helt enig med Knut Stian Olsen (tror du har litt lyst til å bli FRPer igjen..) du får lese boka før du svinger øksen. Boka er i hvertfall ærlig, og det får Eli Engum Hagen skryt for, det er nok av innpakkede sannheter i det politsike liv, det er jeg sikker på du er enig med meg i.Når det gjelder PR rådgivere til FRP ved neste valg, så har jeg meddelt partiet at jeg gjerne påtar meg den oppgaven. Har sendt en mail til general Geir Mo, men har ikke hørt noe ennå.

Trond

22.11.2006 kl.13:59

Birger: trro nok at personer som heller i liberalitisk retning ikke ønsker å stemme FRP. Jeg har ikke svingt noen øks, men kommentert de opplysningende som har kommet ut fra boken. Opplysninger Fru Eli selv har bekreftet. Du rådgiver for FRP?? jaja jeg ahdde ikke blitt overasket.

Mathias

22.11.2006 kl.14:11

Birger! Jeg tviler på at du hører noe heller fra Mo. Mailen din kommer vel under kategorien "spam og tåpelige mailer" sogningen mottar hver dag, og blir vel slettet fortløpende.

Birger Senås

23.11.2006 kl.01:30

Mathias! - så bokormen har slimet seg inn på bloggen til Trond, for å spre om seg med gift? Du gjør narr av at FRPere har et dårlig menneskesyn overfor minoriteret og svake grupper i samfunnet, du mener også at FRPere ikke blir gjort narr av i større grad enn andre politiske partier.Sannheten om deg Mathias er at du selv har et elendig og forkastelig menneskesyn. Jeg vet ikke om det er pga. at jeg kan fremstå som litt ELLING, tilbakestående, eller om det er for at jeg stemmer FRP du mener jeg er annen rangsborger /dumming/ en taper som samfunnet med deg i spissen elsker å gjøre narr av. Kanskje var du en mobber på skolen, eller kanskje ble du mobbet, ikke vet jeg.Men, uansett hva jeg skriver, så kommer du med en bemerkning om at jeg må være en tilbakestående krøppling mentalt. Når jeg skriver at jeg har sendt mail til Geir Mo i FRP og meldt meg til teneste, ja så er det spam mail, og kategoriseres som tåpelige mailer, og at mailen ikke blir tatt seriøst og vil bli slettet pga. at du mener jeg er en idiot/tilbakestående individ, som samfunnet i Norge ikke bør ta vare på men henges ut og gjøres narr av.Hvilket menneskesyn er det du har Marhias? Det er rett og slett skremmende, er du ikke AP mann?Kanskje det er i stor frustrasjon over at du ikke har lykkes i livet selv, at du må dra til Iran for å finne deg kone, at du har en kjedelig jobb som å pusse støv av bøker og sette de på plass i bokhyllene. Og, at du ikke har lykkes med ditt politske virke etter det jeg har hørt.Kanskje du i lys av din egen følelse av å være mindreverdig liker å henge merkelappen på andre.Du går i fellen gang på gang..

Trond

23.11.2006 kl.01:36

Så mennesker som ikke lykkes i livet sitt reiser til Iran for å få seg kone?? Kan det ikke hende at han elsker henne Birger og hvorvidt hun er fra iRan ikke har noe med saken å gjøre??

Mathias

23.11.2006 kl.12:22

Det finnes også mange iranere i Norge, og det var en ren tilfeldighet at det skjedde som det skjedde. Jeg har aldri behøvd å reise til Iran for å finne meg en kone, ei heller har jeg vært i Iran før i mai 2006, så dine antagelser er jo direkte latterlige. For det andre arbeider jeg ikke på noe bibliotek for tiden men i museumsbransjen, som hva; det er min sak. At du mener at biblioteksarbeid er kjedelig bunner kun i smak og behag. Jeg syntes ihvertfall ikke biblioteksarbeid er kjedelig, heller tvertimot. Du sier jo selv at du ikke har hørt noe fra sogningen /lærdølingen ved partikontoret, noe som er en klar indikasjon på at mailen er allerede blitt kategorisert som spam. Men det kan jo være jeg tar feil, men det er jo lite smart av deg å gå ut med at du har meldt deg til tjeneste for ditt parti før du har hørt noe om du har fått noen positiv tilbakemelding. Dette blir som å "selge skinne før bjørnen er skutt". Ditt utspill om dette vitner om stor umodenhet selv om du visstnok er jevnaldrende med undertegnede. For det tredje har jeg ikke i ovenstående innlegg gitt uttrykk for noe menneskesyn i den ene eller andre retning, så ditt utspill om mitt menneskesyn er og blir ren gjetning og fantasi fra din side. Du kommer også med en antagelse om at jeg enten har vært en mobber eller har blitt mobbet som barn. Mer feil kan man ikke ta, jeg var faktisk så heldig at jeg var ingen av delene. Derimot du må ha vært den førstnevnte gruppen; "mobber på skolen", da du henger deg opp i partiet Venstre som i mange saker står nærmere Frp enn SV og RV. Det hadde vært mer forståelig dersom du drev din kampanje mot partier på ytterste venstreside enn mot sentrumspartiet Venstre. Så her lukter det som at det er mer personlig enn politisk.

Mathias

23.11.2006 kl.12:27

Når det gjelder selve boken som er temaet her, så får mest lyst til å vri meg av latter i sofaen. Hun har virkelig valgt tittelen med omhu; "Elskerinne, sekretær og hustru". Det høres ut som tittelen på en 350 episoders amerikansk såpeopera a la Glamour. Skulle blitt tatt seriøst burde hun ha valgt en annen tittel.

Birger Senås

23.11.2006 kl.13:54

Mathias, på en måte så virker du naiv og enkel. Det at jeg spiller dum, det skjønner ikke du. At jeg har sendt en mail til Geir Mo ved partikontoret var selvsagt en spøk, men du går rett på. At du gjør narr av tittelen på boken til Fru Hagen viser jo bare at du ikke har følgt med i norsk politikk de siste 20 årene. Både Herr og fru Hagen har brukt som slagord og varemerke at Eli Engum Hagen har vært Carl I. Hagens "ELSKERINNE, SEKRETÆR OG HUSTRU", dette er jo alment kjent, og en svært passende tittel på boken.At fru Hagen går litt motstrøms med boken er jo synonymt med det partiet har gjort i alle år, og som har vært grunnlaget for den enorme suksessen FRP er og har vært.At Eli Hagen er en røst fra grasrota/folk flest, har gitt Carl I. Hagen mange gode og markedsriktige innspill gjennom alle de suksessfulle årene.At du Mathias er missunnelig på FRPs suksess har jeg for så vidt forståelse for.Med dette så gidder jeg ikke kommunisere med en som er så full av bitterhet som deg Mattis.

Mathias

23.11.2006 kl.15:11

Jeg ser rent faglig på hvordan tittelen kan oppfattes semiologisk og som uttrykk. Ut fra dette vil jeg si at tittelen er misvisende og gir assosiasjoner til amerikanske såpeopera-sjangeren enn memoarer. I denne forbindelse var mannen til Gro sin bok bedre med hensyn til tittelen som han kalte "Gift med Gro". Kanskje burde hun ha kalt den heller "Gift med Carl". Og det er jo akkurat det hun er. Hun har ingen andre posisjoner enn å være "gift med Carl I. Hagen". Om hun har hatt noen verv i Frp, så har det utelukkende vært fordi hun har vært gift med partieieren.

El lobo de Buenos Aires

24.11.2006 kl.23:52

Biggen burde belite seg om at han er en tufs og kremidiot og innrømme det. Hver gang han ikke klarer å motargumentere, trekker han seg bare stille og rolig ut fra denne bloggen, feig som alltid.

Birger Senås

25.11.2006 kl.13:12

Det gleder meg stort å lese på vg.no at boka til Eli Hagen er en stor suksess, se denne linken:http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=164439Ikke bare har boken fått god kritikk fra blant annet TV2s Stein Kåre Kristiansen, boken trykkes nå i 37 000 i opplag, noe som vil gjøre Eli Hagen til mangemillionær. Tittelen på boken er den mest treffende tittel som kunne blitt valgt, og jeg er overbevist om at boken vil gi kjære fru Hagen royalties inntekter i manger år....At dette er vondt å svelge for diverse andre personer som står med ligningsinntekt på ca. kr. 37.000,- og ellers lever et trist liv i skyggens dal...skjønner jeg godt.Det er ikke alltid like lett å lykkes med jobb og karriere og valg av kone...

Trond

25.11.2006 kl.13:26

Hyggelig [ se at dere frpere ikke er imot vg for en gang kyld\. men det er vel s[nn dere tenker hos dere all media er bra media bare de ikke stiller frp under et kritisk lys eller hva??Hvorfor dennne despatDu miner meg litt om en tidligere amrikansk forsvarssjef. Du svarer på de spørsmåene du vil og ungår resten. 'For noen dager siden sa du at boken hadde blitt revet vekk fra utikkene når det viste seg t den ikke hadde kommet i salg på grunn av feil ved strekkoden. De andre feberfantasiene dine lar jeg stå fior seg selv. Du må gjerne debatettere her Birger ( jeg velger fortsatt på bruke ditt falske navn ) men slutt å rakke ned på mennesker nå¨r du selv syter at FRP blir rasjonen for å rakke ned på??Hvorfor denne rakke du ne dpå ekteskapet til mattihas?? erd et fordi fyren faktisk er gift noe du er sjalu på?? Eller tåler du ikke det faktum at han er gift med en fra midtøsten??

Birger Senås

25.11.2006 kl.15:17

:-).........helt til slutt så vil jeg anbefale alle om å gå inn på norges beste nettsted: www.frp.no der kan den positivt omtalte boka til Eli Engum Hagen bestilles med signatur og en liten rabatt. God lesning! :-)Gleder meg til boka til kjære Carl Ivar kommer neste høst. Skal jeg tippe så vil boken hete."Jeg Carl Ivar, Mitt liv, min versjon."alternativ tittel, "Alene mot alle"gleder meg :-)

Trond

25.11.2006 kl.17:09

Tror du virkelig at du proveserer noen med det der??

El lobo de Buenos Aires

25.11.2006 kl.18:04

Biggen! Du støter sikkert mange "gode" frpere som har utenlandsk kone som thailandsk eller filipinsk. Jeg leste i avisen om en tillitsvalgt i Frp som hadde thailandsk kone, hva med de? Jeg bærre spyr.

El lobo de Buenos Aires

25.11.2006 kl.18:09

For være helt presis vil Eli Hagen få royality inntekter på 2 800 300 kr. dersom hele opplaget selger til full pris. Problemet er at dette er tvilsomt.

Herr Birger Senås

26.11.2006 kl.11:16

Til denne El Lobo Buenos Aires personen (tror det er Mathiasen..men..) jeg tror det må være du som før valget i 2005 brukte kalkulatoren og regnet frem til at SVs lovnad gratis mat til skolebarn ikke ville koste så mye, men virkeligheten ble ganske dramatisk dyrt, og forslaget måtte kuttes i det stille.. Jeg beskylder deg for å være samme person som enda en gang er ute og regner feil, men denne gangen i positiv favør VS vår alle kjære Eli Engum Hagen.Du skriver at opplaget på 37 000 vil gi Eli Hagen kr. 2 800 300 kr. i royalties (ikke royalty, flertalsbøyning..)Hvordan klarte du å komme frem til det beløpet?Eli Hagen får kr. 50,- per bok, opplaget er 37 000,- dermed kr. 1 850 000 i royalties.Verre er det ikke, men jeg antar at boken må trykkes i ytterligere 20 000 på nyåret.Eli Hagen får kr. 50 per bok, uansett hva som er utsalgsprisen.

El lobo de Buenos Aires

26.11.2006 kl.12:45

Det er mulig jeg regnet for høy royalities, men den eksakte sum er 1874420 hvis utsalgsprisen ligger konstant på 298 kroner. Måten man regner det ut på er å trekke 15 % fra for innbindingen, deretter regner man 20 % av dette som royalties. Men jeg er usikker på om royaliten er 20 % for memoarer da de kan variere mellom 20-30 % etter hvilken type bøker man snakker om, men vanligvis ligger de lavest for "faktalitteratur" enn for skjønnlitteratur. Så 20 % høres fornuftig ut. 20 % royalities gir altså 50 kroner og 66 øre for boken, men vil selvsagt vanligvis synke når prisen synker, men det kan jo være at Eli Hagen har en spesialavtale med forlaget som skjer fra tid til annen. Og selv om mange kjøper boken nå i førjulstiden som julegave er det ikke usannsynlig at det kommer på byttetoppen i romjulen så om hele opplaget blir solgt før jul, så kan det jo være at 20 000 kommer i retur. Svaret får vi ikke før ut på nyåret 2007. Dessuten står det ifølge avtaler mellom bokhandlerne og bokforleggerne at etter 1 år kan prisen senkes, og dersom denne boken blir en bestselger som den neppe blir, kommer den i paperback, og da til en pris av 98 kroner, og royaltien blir også deretter.

Birger Senås

26.11.2006 kl.16:30

Til El lobo de Buenos Aires, du kan mye om temaet, så det kan ikke være Mathias Reither, klovnen fra Loddefjord som jeg først trodde gjemte seg bar nicket.

Mathias

26.11.2006 kl.19:18

Det er ikke helt riktig det El lobo de Buenos Aires hevder, for i følge forfatteren av Bok Norge, Trond Andreassen, mottar ikke fagbokforfattere mer enn 13 % i royalty og da blir jo regnestykket noe helt annet. Da vil Eli Hagen bare få royalties inntekter på kroner 1218373, noe som innebærer 32 kroner og 92 øre pr. bok. Derimot får skjønnlitterære forfattere 20 %, men opplaget der er i gjennomsnitt på bare 3000 kroner, og 1000 av de går kanskje til innskjøpsordningen, mens 300 går til forfatterens venner og kontakter. Så bare 1700 eksemplarer blir i bokhandelen. Så inntekten blir ikke så veldig for dem. Til slutt El lobo de Buenos Aires, tidig nick.

Mathias

26.11.2006 kl.19:24

Biggen! Hvorfor svarer du ikke på om det er din blogg ovennevte blogg?Og hvorfor er du så feig at du ikke lar folk komme med kommentarer.

Trond

26.11.2006 kl.23:19

Fordi Birger svarer aldri på spørsmål som er ubehagelige. Hvis de sa ikke gjelder p;lser, carl i Hagen eller alkohol.

Birger Senås

27.11.2006 kl.10:25

INNVANDRERNE GÅR PÅ TRYGDMange innvandrermiljøer holder kvinnene aktivt borte fra jobb, dermed blir sysselsetningsprosenten lav. Sysselsetningsgapet mellom innvandrere og nordmenn forplanter seg videre til andregongsinnvandrere og det er ingen tvil om at det er en sterk sammenheng mellom daglig dagdrivere/pokerspill og kriminalitet.Med FRPs politikk med lavere skatter og et mer dynamisk arbeidsmarked, samt forandring i naiv sosialstønad så hadde det lønnet seg å jobbe for denne gruppen. Sånn som det er i dag så lønner deg seg og er mer behagelig å gå på trygd og tene mer enn hva man ville gjort med vaskefilla evt. ketchupflasken.For noen uker siden opererte jeg ut en visdomstann, dette sa tannlegen at trygdeetaten ville dekke deler av. Jeg troppet opp på NAVs avdeling i sentrum med kvitteringen der jeg kunne få refundert kr. 1200 av staten. Når jeg gikk inn døren til NAV trodde jeg at jeg var kommet til Somalia, Iran, Pakistan eller Bosnia, lokalet var fult av innvandrere med lange kravlister mot A/S Norge, om å dekke ditt om å dekke datt osv..... Jeg, Birger Senås snudde i døren etter 2 timer, gadd ikke å vente lenger i køen, og dermed så ble jeg veldig kvalm av hvitløkslukta. Jeg ble bare trist og satte meg på Børsen Caffe til stengetid...

Trond

27.11.2006 kl.13:15

Er det derfor FRP stemmer imot integreringstiltak, mot lover om diskriminering i arbeidslivet, kutt i støtten til norsk kursosv osv. inntresant det du nevner med trygd for en del år tilbake brukte dere det samme argummentet mot nordlendinger.Når det gjleder skattesiden er det fortsatt ikke noen sammenheng i frp sin politikk,. De vil bruke mer penger og kutte mer penger, det funker meget dårlig. I tillegg ønsker man å bygge fem ganger så mnye uten å ta imot noen arbeidsinnvandrerer. det funker heller ikkeSiste delen av innlegget ditt er det klaisiske brungrumset jeg ofte hører fra enkjelte frpere derfor hever jeg meg over å svare på det.

Birger Senås

27.11.2006 kl.13:20

Det å bli kalt "biggen" tar jeg som et stort kompliment, anntar du mener at jeg er utrystet med en gedigen penis og dermed at du har påklistret meg dette kallenavnet.Så til politkk, nå er det slik at Høyre og FRP er enige om å samarbeide om en felles regjering etter valget 2009. Viser også til debatten på Holmgang sist onsdag der hverken Høybråten eller Sponheim ville hverken bekrefte eller avkrefte at det vil være aktuelt og danne en felles regjering.Dette er fantastisk kjøpssignaler, men dessverre, vi trenger ikke venstre med på laget.Jeg minner om at det er under et år siden Høyres ledelse uttalte at det aldri er aktuelt å samarbeide med FRP i regjering, og se hva som har skjedd?Jeg er overbevist om at Høybråten, Siv, og Jern Erna blir å finne i regjeringskvartalet etter 2009, og jeg selv vil nok bli statssækreter for et eller annet departement.

Birger Senås

27.11.2006 kl.13:30

Til min gode venn Trond, vennligst vær litt mer nøyaktig med argumentene mot FRP, og vennligst sett deg ned over en pølse og glass øl og les partiprogrammet. FRP vil importere arbeidere på prosjekt for å lage veier, bygge bruer og i det hele tatt utvikle infrastrukturen i Norge, og bruke oljepenger til dette fremfor å plassere de i amerikansk tobakssfabrikker. Men, arbeiderne skal på hue og røva ut når de er ferdige med arbeidet. Dermed så vil ikke dette være inflasjonsdrivende.

Trond

27.11.2006 kl.13:33

Jeg ahr faktisk meget god oversikt over FRP og dens partiprogram. Også hva de ste,mmer i stortinget, kan du si det samme.Så frp har plustelig blitt for green Card?? Ja det var jo inntresant??Unnsett bryter FRP alle økonomiske rammer, men å pumpe en masse penger inn i økonomnien, øke statens utgifter pluss at de skal kutte alle de samme offentlige utgiftene, fjerne de samme personene som skal gjøre jobben osv osv. rettere sagt, ingen sammenheng mellom logikk og politikk.

Mathias

27.11.2006 kl.16:06

Å påstå at "Innvandrere går på trygd" er som å si at "alle innvandrere går på trygd" eller betyr det at "noen innvandrere går på trygd". Kan du presisere hva du egentlig mener med dette utsagnet?Men utfra det du tidligere har sagt antar jeg at du mener at alle innvandrere går på trygd noe som er "pølsevev". Som jeg tidligere har nevnt kjenner jeg mange iranere, og så godt som alle er i arbeid, de fleste innen godt betalte profesjonsyrker som leger, tannleger, psykolog osv., samt noen som kjører taxi. Jeg kjenner også en del innvandrere andre land som f.eks. Chile, og mange av de er i arbeid, faktisk de fleste. Tidligere arbeidet jeg på Riebers bygg på Bontelabo, hvor det er en hel der bedrifter som driver med import og export av fisk til hele Europa, Fjerne Østen og Nord-Amerika. I disse bedriftene bl.a Lerøy Fisk arbeider mange innvandrere fra bla. Russland for å betjene det russiske markedet og markedet i øst-Europa. Disse er også innvandrere. I dag jobber jeg noen kvelder ved Norsk Respons, og mange av mine kollegaer er fra Øst Europa. I tillegg arbeider jeg ved et større museum i Bergen, og mange av mine kollegaer er fra forskjellige deler av verden. Så din påstand er tull fra ende til annen. At du er imot innvandrere er en ærlig sak, men at innvandrere generelt er et problem i Norge burde holde deg borte fra å påstå. At noen innvandrere er dårlig integrert og at noe må gjøres, er vi alle enige om, men ikke på den måten du skisserer til det skjedsommelig konstant. Avslutningsvis, jeg var ved det NAV kontoret som du sogner til, de fleste som var der var faktisk såkalt "etniske nordmenn". Men jeg stiller meg litt tvilende at du møtte opp ved et NAV kontor for å få refundert uttak av visdomsgjeksel. Da prosedyren for å få støtte er at tannlegen skal søke nærmeste NAV kontor og ikke pasienten, så jeg antar at du lyger Biggen så det renner, eller så har tannleget feilinformrt deg. Du har neppe fått refundert dette direkte fra trygdekontoret. Min erfaring fra lignende inngrep tilsier at dette er prosedyren. Jeg har tidligere vært på Aetats kontorer både i Loddefjord og i Sentrum da det ikke het NAV kontor, og de fleste var såkalte etniske nordmenn. Så jeg tror nok du lyger litt he, selv for Frpere burde det være stygt å lyge.

Mathias

27.11.2006 kl.16:39

Man kan jo også føye til at fra tid til annen kommer en sprek ungdom oppå bussen, og viser frem det oransje "pensjonistkortet". Jeg har faktisk aldri opplevd å se innvandrere med dette kortet, alltid er det en nordmann. Så du Biggen, du mener at mange av disse unge nordmennene som har pensjoniststatus er arbeidsufør? Mener du at de ikke snylter på systemet?

Mathias

27.11.2006 kl.16:46

Biggen! Du skriver: "Det å bli kalt "biggen" tar jeg som et stort kompliment, anntar du mener at jeg er utrystet med en gedigen penis og dermed at du har påklistret meg dette kallenavnet." At du trekker denne konklusjonen viser jo bare at du mangler fullstendig analytiske evner og at du ihvertfall ikke er særlig integrert i Bergen som innvandrerer fra Østlandet, for du forstår ikke at Biggen er bare en slengform av Birger, uten noen egentlig semantisk betydning utover det Birger egentlig betyr.

Birger Senås

27.11.2006 kl.16:58

Det er helt håpløst å opprettholde noe som ligner på en dialog/kommunikasjon med deg Mathias. Du beskylder meg for å fare med løgn jfr. refundering av deler av kostnaden til oralt kirurgusk inngrep ved å bore ut en visdomstann. Tannlegen fylte ut et skjema hvor det stod hva inngrepet omfattet, og hvilken kostnad man vill få refundert. Han ba meg om å sende dette skrivet til trygdekontoret eller stikke innom om levere det på nærmeste trygdekontor der jeg var folkeregistrert. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri før har vært i kontakt med hverken trygdekontor eller Aetat, men svinget innom nye NAV i sentrum, men der var det så mye innvandrere og lang kø, at jeg bestemte meg for å sende skrivet fra tannlegen per post. Dette er den reelle sannhet!, du annklager meg og alle frpere for å være både annenrangs borgere, anal fabeter og fare med løgn basert på indisier. Da burde du i det minste vært perfekt selv.

Birger Senås

27.11.2006 kl.17:18

Det ryktes at boken til Eli Hagen blir utsolg nærmest før den annkommer bokhandlerne, i hvertfall opplevde jeg det da jeg skulle kjøpe nok en bok som julepresang i dag. Da jeg gikk over torgalmenningen i dag, ble det et verbalt sammenstøt med en relativt fremstående SV representant i dag, så det rosa palestina skjerfet hennes flaggret....- og temaet var det jeg som reiste:Utviklingsminister Erik Solheim (som ser ut som en skolegutt som er klippt av sin autoritære storesøster..) reiser på vegne av norske skattebetalere verden rundt på 1 klasse sammen med et harem av rådgivere. Solheim innbiller seg at han har et FN mandat, (noe han ikke har.) eller en spesiell forutsetning til å reise rundt i verden og skape fred. Sannheten er at resultatene med å skape fred uteblir totalt. Konfliktene blusser opp på nytt og øker til og med, når våre skattepenger som Solheim tar med seg til fredsarbeid verden rundt på 1 klasse er brukt opp. Dette er fredsarbeid på Sri Lanka, Libanon eller Sudan gode eksempler på.Birger Senås

Birger Senås

27.11.2006 kl.17:57

Mathias, vi konstanterer at du nok en gang gjør narr av frp velgere. Denne gangen er det Olga på 92 år som det blir sprutet gift på, og hengt ut som en tyskerhore og Nazi sympatisør, bare for at jeg brukte hun som eksempel. Det du gir en blank faen i er at Olga på 92 år, kan være en dame som har slitt et helt liv for å få endene til å møtes (ikke de ved lille lundgårsvann som spiser brødsmuler..) hun har vært vant til å måtte spinke og spare et helt liv. Sikkert også levt som minstepensjonist, i en kald leilighet med høy strømregning, og ingen nærme slektninger som har hatt tid til å gi hun sosial omsorg. Kanskje har naboleiligheten blitt bebodd av en Iransk familie, med flere generasjoner, som har blitt sydd puter under armene på, de har ikke vært i arbeid, men sittet oppe natta lang og drukket snaps og spilt kort og hold gamle Olga på 92 år våken gjennom natten.Vi i FRP vil ta vare på Olga 92, det er hun som har bygget landet og lagt grunnlaget for den velferd som vi har i dag, og som gjør at vi AP og Venstre kan opptræ som julenisse for hele verden.Mathias, du gjør narr av en eldre dame på 92 år, fordi hun stemmer FRP.Jeg skal ta en prat med min gode venn Tryggve Fett, og høre hvor du jobber, det er sikkert.

Trond

27.11.2006 kl.18:37

Nå er det latterlig av deg Birger å latterliggjøre å trekke frem Mattihas som er som driver useriøs dialog. Du har i dette forumet latterliggjort han valg av kjoe og kommet med diverse karakstiker av ulik aret. Jeg kjenner emg ikke helt igjen i din virklighetsbeskrivelse siden ejg selv har gått arbeidsledig det siste året og har vært mye innom nav kontoret. Mye utlendinger vard et der helt korekt, men mange av dem prøvde faksirkå komme i arbeid. I tillegg var en meget stor andl av dem fra de nteye meldemslandene i EU. Kan godt hende at frp syntes disse emnneskene er ubehagelige, men uten dem så går velig mye på tverke her i landet. Vi trenger desto emr i årene som kommer.Jeg observerer at du atter en gang ror deg unna spørsmålet om FRP sin stemmegiving i inntegrerinsgtiltak. Hvorfor stemmer de imot tiltak for å himndre trakkasering i arbeidsliet, hvorfor de vil kutte i intergreringstiltak og kutte i kultursektoren noe som faktisk bidrar sterkt til inntegreringen: Hvorfor gjør itt parti dette Birger, når dere samtidig syter og klager mens dere dømmer alle emd annen hudfarge og religion??Hvorvoidt Eli sin bok komemr til å bli utsolgt eller ikke er revnende likegyldig og forstår egentlig ikke vitsen med å dra det frem. Trroi du virkelig at andelen solgte bøker gir frp vei inn i regjeringskontorene?? Kritikken mot Sve r på typisk frp niå, emn ejg skjønner dte godt når jeg ser FRP stt alternativ. Som består av fanatisk støtte til Bush og uhemmet vold mot den palestinske befolkningen. Når du snakker om Julenissementalitet sier det kke rent lite . Viste du at Norge får langt mer penger tilbake ved at ulandene faktisk betaler på gammel gjeld til Norge?? Syntes du virkelig at det er så galt at Norge faktisk støtter opp i verden og viser ansvar og barhjertighet. Jeg skjønenr at frp hller vil ha kuller og krutt, men noen av oss Birger er faktisk internasjonalister og ikke nasjonalister slik som frp. Når det gjelder dine beskrivelse r av de stakkars eldre må jeg minne deg på at de gjelder de færeste. Den eldre garde her i alandet blir rikere og rikere. Med frp kan de jobbe i tillegg til å mota pesnsjon. Snakk om å kaste bort skattepenger.

Mathias

27.11.2006 kl.19:04

Hvis noen tror at Frp fører til noe godt her landet, så henviser jeg til partiprogrammet til Frp, som jeg har gjort før. Her står det blant annte at Frp vil gå inn for "kutt i overføringer til privat", En presisering av hva som menes med dette har jeg spurt Birger alias Max Anus før uten å få så mye som en bekreftelse på at spørsmålet er lest. Så jeg prøver igjen; hva menes med "overføringer til private"?Velgerne, undertegnede og Trond, vi kan bare ane hva dette omfatter. Det omfatter nok kutt i pensonene, kutt i studiestøtten, kutt i kontantstøtten (selvom Ap og undertegnede er imot), kutt i barnetrygden, kutt i dagpengesatsene og dagpengeperioden osv. Med litt tid kunne jeg også rive i stykker mange fragmenter av Frps program for å synliggjøre for leserne av denne bloggen hvor usosialt Frps program er, som man kan laste ned på linken over. Nå sier sikkert Birger takk for litt reklame for partiet, men det er det ikke. Jeg oppfordrer folk til å lese det analysere det, som er den beste medisinen mot å stemme Frp. Problemet er at bare 10 % av velgerne prøver å lese det, hvor mange som forstår det er ikke godt å si. Til slutt kan det jo bare nevnes at Frp sammen Høyre nektet å svare på brev fra Fagbevegelsen som ønsket svar på en del konkrete spørsmål. Alle andre partier svarte. Dette skjedde som kjent forut forige valg. Og helt til slutt, på Frps hjemmeside tilbyr de også boken til "Ho Eli" til 248 kroner dersom man er medlem av partiet. Dette er nok bare begynnelsen. Før påske tilbys den nok til 98 kroner, som boken til Birger.

Birger Senås

27.11.2006 kl.20:25

Den siste kommentaren til boken til kona til vår alles kjære Carl I. Hagen har blitt en dundrende suksess, TV2s kommentator Stein Kåre Kristiansen er imponert over hvor godt Eli Hagen skriver, og statsviter Årebrott, er fra seg av beundring over Eli Hagen og mener partiet tener på innholdet, å kalle en spade for en spade. Dette sammen med at boken vil selge over 37 000 eksemplarer gjør at alle må innrømme at både boken og ekteparet Hagen er en suksess.Så til hobbypolitikeren Mathias Reither:Hadde jeg vært deg (noe jeg er glad jeg ikke er) så ville jeg feiet for egen dør. Hvem husker ikke løftebruddene fra Soria-Moria; egenandelene skulle reduseres, sykehusøkonomien styrkes slik at ingen lokal sykehus blir nedlagt. De rike skulle finansiere større del av felleskapets goder. Disse enkle løfter ser man ikke et pip av i regjeringens budsjett. De gjør faktisk det motsatte av hva de lovet i surre morre erklæringen. I 2007 øker regjeringen egenandelen på livsviktig medisin med 160 millioner kroner. Dette rammer de som fra før har det vanskelig. Mitt kjære parti FRP foreslår og reversere denne økningen. Sylvia Brustadbua (som alltid er åpen) lovet 1.5 mrd. kr. ekstra til helseforetakene, men lovnaden har ikke blitt overholdt. FRP derimot bevilger 2 mrd. ekstra for å slette gjeld i sitt alternative budsjett. Vi styrker også driftsbudsjettene med 1.5 mrd. Vi i FRP registrerer også at regjeringen øker skatter og avgifter som til de grader rammer den vanlige mann og dame i gaten. Mathomsen økes også til neste år. Bilavgifter og boligskatt økes også.FRP er det eneste partiet på det norske storting som leverer et budsjett med sosial profil.Vi er det eneste partiet som gjør et løft for landets minstepensjonister som Olga på 92 år som du henger ut som tysker tøs og nazi sympatisør Mathias. FRP vil øke pensjonen med kr. 13000 i året, dette mener jeg de fortener som har bygget landet.Vi sikrer de eldre god eldreomsorg uansett om de bor i Loddefjord eller Hammerfest.FRP er stortingets sosiale alibi. - så skutt og syt Mattis.

Birger Senås

27.11.2006 kl.20:32

Bare en liten hilsen til min gode venn Trond til slutt. Hvorfor har du ikke skrevet om vår felles helt Milton Friedman som avgikk med døden forrige uke? Millton Friedman kanskje den største innenfor liberalismen, jeg husker godt på 80 tallet da serien hans gikk på NRK, "Free to Choose" Sosialistene var livredde for ham, fordi han mente at individer vet hva som er best for dem selv, og at de velger den løsningen som passer best for dem selv.

Trond

27.11.2006 kl.20:34

For de flere andre bloggere har gjort det allerede. I tillegg fant jeg jeg rett og slett ikke tid. Jeg har nemlig fått jobb ogd e pliktene de innebærer.Foresten når ble FRP liberalistisk?? Trodde Grøntun og libralistene ble sparket ut i 1994??Sist gang jeg sjekket hadde Frp for 7 gang blitt nektet medlemskap i den liberale internasjonalen.

Mathias

27.11.2006 kl.21:01

Du har ennå ikke svart meg på det enkle spørsmål hva menes med: "Kutt i overføringer til private" som det står i dere program, og jeg vil ha svar på det NÅÅÅ!! . Jeg skal mer enn gjerne innrømme at regjeringen til nå ikke har innfridd alle forventningene, men det blir ikke som å "hoppe etter Wirkola" med den usosiale budsjettpolitikken som ble ført under Bondevik, og hvordan enkelte ministre opptrodde som f.eks. Kristin Krohn Devold. Ikke dermed sagt at jeg ikke ønsker enkelte ministre i dagens regjering ut, uten å gå inn på det. Å påstå at Frp har en sosial profil er en stor hvit løgn. Det greit nok at "alt er relativt", at Frp er noen hakk bedre Høyre, men å kalle det sosial profil er å ta munnen for full. Det kan også tilføyes at jeg har ikke sagt at vedkommende 92 åring nødvendigvis er hverken tyskertøs eller nazisympatisør, men at det er mulig at hun er tidligere NS-medlem. Lær deg å les, Biggen!!Du svarer meg heller ikke med hensynt til om du faktisk var på NAV kontoret i sentrum for å få refundert utgiftene til kirurgiske inngrepp i tannraden. Jeg tviler ihvertfall på om du fikk pengene der. Du får nok pengene om noen uker. Kan du bekrefte eller avkrefte dette, og eventuelt innrømme at du lyger. Svarer du ikke, beviser du jo at du er en løgner. Det merkelige med deg Birger når vi presser deg i usakelige debatter, da blir du pluteselig sakelig og blir interessert å diskutre politikk. Men 90 % av tiden kommer du med svada. Dine holdninger hører mer hjemme i demokratene enn Frp. Så meld deg heller inn der. Men gjør du det ikke er det bedre for oss andre.

Birger Senås

27.11.2006 kl.21:13

Mathias, hvis du leser hva jeg skriver om skjemaet jeg fikk med meg fra tannlegen så skriver jeg at jeg overleverte skjemaet til NAV i sentrum for vel 2 uker siden. Jeg har ikke skrevet eller forventet å få ut pengene i kontanter der og da, men har nå registrert at pengene er komt på min konto, det står NAV og at jeg har fått en liten slipp fra NAV trygd i posten.Merkelig at du er så opphengt i dette, og misstenker meg for å lyve om en sånn bagatell egentlig.

Mathias

27.11.2006 kl.21:56

Jeg registrer at det ble gjort på denne måten, men egentlig er det en saksbehandlingsfeil, det er ikke akkurat slik det skal gjøres ifølge forskriftene, hvor det er tannlegen som må sende søknaden. Men det kan jo være du tok jobben som postbud for tannlegen, det er det jo noen tannleger som gjør. Men jeg VIL FORSATT HA SVAR PÅ HVA SOM MENES MED: KUTT I OVERFØRINGER TIL PRIVATE i Frps prinsipprogram. Nå må du forklare deg, og har du problemer kan du jo bare ringe han Carl eller ho Eli, så kan du formidle svarene videre til meg.

Mathias

28.11.2006 kl.09:12

Nå har det gått 11 timer siden min siste posting, og jeg regner med at Biggen har lest hva jeg har skrevet. Jeg gjentar; jeg vil forsatt ha svar på hva som menes med"KUTT I OVERFØRINGER TIL PRIVATE" som det står i Frps prinsipprogramm. For være litt mer konktret; HVILKE STØTTEORDNINGER ER DET FRP VIL HA VEKK ELLER KUTTET; er det barnetrygden, pensjonene, dagpengesatsene-/perioden, nedkomststønad, svangerskapspenger, studiestøtten eller hvilke støtteordninger vil dere ha vekk eller redusert?Eller kjenner du ikke partiprogrammet og er en "tomsing" og "imbesil" som stemmer Frp fordi du vil ha billigere sprit, vin, røyk og flesk. Dette er konklusjonen man må trekke dersom du ikke svarer nå Birger.

Birger Senås

28.11.2006 kl.10:05

Jeg ser du bruker arbeidstiden din til og skrive på bloggen til Trond. Det sier jo mye om deg som arbeidstaker, pass på jobben din er mitt råd, når du først har fått deg en jobb.Som tidligere offiser fra det norske forsvar så tar jeg ikke imot noen som helst kommando for en kvelp som deg Mathias.Jeg kan gjerne svare på dine spørsmål, men det blir først jeg selv gidder og eller avsetter av min dyrbare tid til det.Regner med du er vant til å ikke få det som du vil i livet, så dette takler du nok bra.

Mathias

28.11.2006 kl.11:49

For det første er jeg hjemme med sykt barn, og for det andre har jeg fri mandager som er helligdagen i museumsbransjen. Jeg nevner det selv om det er tirsdag i dag. At du er tidligere offiser i det norske forsvaret tyder jo faktisk på at du er blitt ansett som uegnet til den jobben og sparket. Akkurat som i politiet, så slutter man ikke i forsvaret av en vettug grunn, særlig ikke som offiser. At du er tidligere offiser tviler jeg på. Jeg kan godt liste opp de yrkestitlene du har påstått at du har på denne bloggen for å friske opp hukommelsen.1. Professor2. Forlagssjef3. Tidligere offiserSelvsagt er det mulig å kombinere alle tre, men det er tvilsomt. Så du lyger, DU ER EN LØGNER BIGGEN. Hva blir det neste du påstår du er: flyger, advokat eller skuespiller??Jeg kommer til å forfølge deg på denne bloggen med at DU MÅ SVARE MEG PÅ MITT SPØRSMÅL ellers er du en feiging eller sagt på godt spansk "un hijo de puta".

Mathias

28.11.2006 kl.12:05

BIGGEN ALIAS MAX ANUS! Du skrev den 13. oktober at du ville ikke bruke for mye tid på svadabloggen til Trond, men det må du ha gjort da man i søkemotoren på denne bloggen ved å søke på Birger Senås og Max Anus får opp over 500 treff, så du må være en av hyppigste kommentaristene på denne bloggen, og stort sett vil du bare diskutere spritpriser og innvandring. Når vi spør deg om konkrete spørsmål som:HVA MENES MED KUTT I OVERFØRINGER TIL PRIVATE. Da nekter tomsingen Birger alias Max Anus å svare. Trond burde begynne å slette dine tåpelige kommentarer eller sperre ip-adressen din, som han gjorde for en tid tilbake.

Birger Senås

28.11.2006 kl.15:24

gjeeesspp :-)

Trond

28.11.2006 kl.16:46

Ser ut til at du vant denne debatten på teknisk knockout etter den siste kommentaren til Birger.Jeg kommer nok ikke til å sperre ip adressen til Birger. Med d ekommentrene han kommer med fører jo bare til frp sit tilbaketog noe folk flest ønsker. 500 treff på Birger her inne?? du store min ser at FRP virkelig frykter denne bloggen og det politiske budskapet den representerer.

Mathias

30.11.2006 kl.15:41

Det kan flere treff, men ved rask telling kom jeg frem til dette.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits