Det trygge Norge


Enkelte vil ha det til at det er Islam som truer det norske samfunnet og skaper ekstremisme, jeg tror problemet er langt mer komplisert enn som så.
Under valgkampen måtte en av mine parti kollegaer Olaf Thommesen ha sikkerhetsvakter og han var ikke den eneste parttoppen som måtte det.
En av de flotteste tingende med det norske demokratiet mener jeg kan oppsummeres med tre ord.


- Sosial omgang: Man kan snakke sammen på tvers av politiske grenser, noe som ikke alltid er like vanlig overalt. Jeg har  flere venner blant høyre, arbeiderpartifolk og krfere uten at dette er et problem.

- Nærhet: Under Europabevegelsen sitt landsmøte i fjor opplevde jeg å både ha Jens Stoltenberg og Erna
Solberg på besøk. Jeg har flere ganger opplevd både Dørum, Sponheim, Hareide osv snakke på gateplan. Denne formen for demokrati har jeg opplevd at flere utlendinger missuner oss sterkt for. En amerikaner som var innom valgboden vår under valget ble rett og slett målløs og trodde jeg fleipet med henne.

- Samhold: Under den vanskelige tiden som har vært etter trykkingen av de berømte Muhammed bildene har det vært en styrke for den Norge at stortinget stilte seg bak regjeringen og lot politisk uenighet ligge for en stund.


Så hvorfor nevner jeg dette?? Jo fordi alle disse tre bjelkene er i ferd med å falle sammen. Trusler, fanatisme, trakassering og jakt på å vinne prosentpoeng på billig retorikk har nærmest blitt en folkesport. Jeg har drevet med politikk i tretten år nå og slik dette r nå kan jeg ikke huske at det har vært i nærheten av å være tidligere.
Liten oppfordring har jeg helt til slutt og det er: Ta debatten og dialogen tilbake.

6 kommentarer

Lasse G. Dahl

23.02.2006 kl.12:26

Vi får aldri debatten og dialogen tilbake, men vi har fått reklamefinansiert fjernsyn istedet. Jeg trodde det var et bytte flertallet var fornøyd med, jeg?Hvem trenger å høre hva politikerne egentlig mener og tenker så lenge Carl I. Hagen snakker "så folk flest forstår det" på Tabloid eller Redaksjon EN?

Martin

23.02.2006 kl.12:27

Godt poeng. Det du nevner her er noe vi i Norge kan skryte av og det er noe vi for enhver pris også må ta med oss i årene som kommer.Vi trenger brede debatter, der alle forskjellige blir lagt på bordet og vi trenger dialog blant alle samfunnsgrupper.

Trond

23.02.2006 kl.14:09

Jeg syntes ikke vi skal leggeoss ned og akkseptere situasjonen, men heller gjøre en innsats for å endre den. kall meg gjerne en drømmer, men å gi opp får vi forandret intet.

Lasse G. Dahl

23.02.2006 kl.20:39

Det er da vel ingen som har gitt opp? Vi bare velger annerledes. Hvorfor skal vi endre situasjonen, hvis vi egentlig er fornøyd med den? "Stø kurs" er også en retning, vet du.Nordmenn er glade når vi får mest av alt til historisk lave priser mens vi samtidig får være med i et hylekor over hvor fælt vi har det. I en slik sammenheng, er det lite bruk for tenkende mennesker.Det eneste positive er jo at vi i følge Darwin snart vil være et komma i historien.

Martin

23.02.2006 kl.22:36

Til Trond: Gi opp nei. Vi må aldri glemme å respektere folk med andre meninger.Til Lasse G. Dahl: Og dèt kaller du positivt?

Trond

24.02.2006 kl.01:56

Lasse: beklager men jeg har høyre tanker om menneskene en så. Jeg har faktisk tro på menneske, selv om hvor mørkt det kan se ut. Denne så klate støe krusen vi er på nå mener jeg er farlig.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits