Hva er en lykkejeger??

Stadig vekk blir det i innvandringsdebatten brukt ordet lykkejeger og da i en negativ kontekst. Men hva er egentlig en lykkejeger??
Er ikke det personer som ønsker å skaffe seg en bedre fremtid for seg og sin famile??
Bedre levekår og utviklingsmuligheter for seg og sine egne??
Er egentlig det så negativt.

Jeg kan ikke huske at jeg jeg har møtt noen etniske nromenn som ikke ønsker seg akkurat dette. Så hva er så negativt når innvandre er lykkejegere i forhold til at nordmenn er det??

8 kommentarer

trond

24.01.2007 kl.11:58

Nordmenn er muligens redde for at innvandrerne skal vise seg å være bedre jegere enn de selv er... i tillegg henger det kanskje sammen med den norske folkesjela's innlagte sperre mot å gjøre det bedre enn andre.Hisen Trond - selv innvandrer og lykkejeger (i utlandet).

Tormod

24.01.2007 kl.12:42

For å være litt djevelens advokat: Jeg tror at de som bruker begrepet mener at "lykkejegere" er folk som kommer for å motta penger fra velferdsstaten uten å bidra til den selv.

Mathias

24.01.2007 kl.13:01

De som tror innvandrere kommer her fordi de er lykkejegere har virkelig problemer med seg selv. Jeg kjenner meg overhode ikke igjen i beskrivelsen, da de fleste innvandrere jeg kjenner er i jobb og bidrar til samfunnet. De som eventuelt ikke er i jobb, er ikke i jobb fordi de ikke får jobb, men deres intensjon hele tiden er å få en jobb. Videre er jo noe som er merkelig er at Frp tidligere snakket om at "vi må bare ta i mot såkalte kvoteflyktninger fra FNs Høykommersiat for flykninger", men nå nevnes ikke dette med et ord. De fleste av nevnte gruppe har kommet til Norge fordi de er forfulgt i sine hjemland, men det er visst vanskelig for Frp å forstå.

Trond

24.01.2007 kl.13:02

Trond: Du er inne på noe meget sant akkurat der. Men det er en dimensjon til, nemlig de faktum at det ihvertfall ikke er populært når mennesker med en annen hudfarge gjør det. Tormod: Begrepet blir brukt om dem og, men det blir faktisk meget brukt om de som komemr hit for å tjene en rlig slant og skape en bedre liv for seg og sine. Saken at begrepbruken blandes hele tiden også.

Trond

24.01.2007 kl.13:05

mattihas: Jeg ser ikke ordet lykejeger for å være noe negativt ord. Det at man ønsker å komme hit for å flykte unna faenskap og skape et godt liv for seg selv og sine er noe som er positivt.

Mathias

24.01.2007 kl.14:47

Trond! Ja, det kan en godt si. Uten regimet i Iran hadde jeg ikke blitt kjent med min kone.

Daniel

07.09.2012 kl.21:00

Lykkejeger har etter min mening en negativ klang. Det er en som vil karre til seg rikdom og da gjerne på andres bekostning. Men lykkejeger inneholder mange typer mennesker.

De spanske conquistadorene i Latin Amerika på 1500 tallet var lykkejegere.

"Postordrebruder" er et annet eksempel. Norsk-amerikanerene var faktisk også lykkejegereda de var med og koloniserte USA. Men det liker ikke nordmenn å si.

Trond Wathne Tveiten

07.09.2012 kl.21:42

Daniel: Så det å skape en bedre fremtid for seg å sinne en noe negativt? Det er forskjell på å stjele andres eiendom og det å søke et bedre liv for seg å sinne.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits