Dyrt å vise rumpa til politiet

En 24-åring er i Salten tingrett dømt til å betale 13.000 kroner for å ha vist fram rumpa si til politiet.

For 7 år siden bkle jeg overfalt og slått ned på byen i Skien noe som endte i over en ukes sykemeldig pluss hjernerystelese. det var bare flaks at det ikke gikk verre. Jeg ble tilkjent en erstatning på 6000 kroner som jeg fikk utbetalt etter utalige puringer nærmere 5 år etterpå. Kan noen forklare meg logikken i dette??Hva er verst vise ræva til politiet eller nesten ødelegge et menneske??

4 kommentarer

Mia

24.01.2007 kl.20:35

Hei Trond :) Med fare for å få verbalt pepper fra deg; - Fyren hadde sikkert så stygg rompe at han måtte straffes for det ;) (hihi) Men ok, nå skal jeg være litt mer seriøs. Jeg er helt enig med deg. Små. _nesten_ ubetydelige hendelser får mer oppmerksomhet enn saker som det virkelig burde blitt brukt mer tid og ressurser på. Det ser man og hører om stadig vekk i nyhetene og andre mediakanaler. En venninne gikk gjennom en vond periode fordi hun opplevde at den personen hun stolte mest på, ikke var verdt et øre. Skal ikke gå så veldig innpå det. Jeg vet ikke hvem som til syvende og sist bestemmer hvordan den enkelte egentlig skal straffes; Er det juryen eller er det dommeren? Jeg vet ikke om du fikk med deg en artikkel i Aftenpostens aftenutgave for noen uker tilbake, hvor det sto at hvis en kvinne f eks ble voldtatt, så ble hun nærmest beskyldt for å ha lagt opp til det selv. Og det var tilogmed de _kvinnelige_ jurymedlemmene som gikk verst ut mot henne! Mens de mannlige jurymedl. var mer mildere stemt. Ganske sjokkerende lesning, synes nå jeg da. Er det noe rart at man ikke anmelder en voldtekt på grunn av de ekle holdningene som man blir møtt med? Skulle tro man ville møtt mer støtte hos de kvinnelige jurymedl., men neida. Det er vel noe i det ordtaket: "Kvinner er kvinner verst". Håper du tilgir for at jeg begynte å trekke andre typer saker inn i ditt kommentarfelt. Tenkte bare skulle vise hvordan rettsystemet egentlig fungerer - i praksis. Ikke alltid rettferdighet, med andre ord. M

Mathias

24.01.2007 kl.21:49

10 piskeslag hadde vært bedre!

Trond

25.01.2007 kl.20:53

Nei det er helt greit at du tekke rinn andre saker, men saken med voldtekt har mer med holdninger til kvinner og juryer og gjøre en selve loven. I mitt tilfelle var det loven som sviktet og byråkratiet, ikke noe vedrørende skyldspørsmålet.

Mathias

25.01.2007 kl.23:07

Jeg mente han som viste ræven.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits