Nato Vs EU-hær


 

Kritikk av Eu planer om en felles hær har kommet med stor styrke. Dette beviser at Eu er i ferd med å bli en superstat sies det fra Nei siden. At Eu hæren er noe Eu plutselig har funnet opp for å konkurrere med USA er heller tvilsomt. Eu hæren er med å bekrefte det Eu er og alltid har vært et fredsprosjekt. Og hva er vel bedre i et slik samarbeid å ha et fellesforsvar. Og ikke bare det, men en ikke angrepspakt. En stat i verden finner dette farlig, nemlig USA som mer og mer mister sin makt over Europa. At senterpartiet som har vært et parti som både har forsvart et sterkt norsk vernepliktig forsvar og sterke tilhengere av Nato finner jeg meget merkelig. Er Nato virkelig så mye bedre en enn Eu Hær?? La meg stille noen ganske konkrete spørsmål, har Nato noen gang stilt Krav til sine medlemsland eller søkerland om at de må holde menneskerettighetene?? Både Tyrkia og især Hellas har her en grumsete fortid, allikevel fikk de full innpass i Nato. Er det virkelig slutten på det norske selvstyret at vi forplikter oss til å støtte opp om våre naboer og de forplikter seg det samme ovenfor oss?? Det er her snakk om moderne folkevalgte demokratier og ikke diktaturer. Det er snakk om et Eu som består av frie demokratiske stater og med folkevalgte institusjoner som kontrollerer at det hele går riktig for seg.
Senterpartiet og andre må gjerne frykte Eu hæren, men først har jeg og andre Europa venner veldig lyst å vite hvorfor det da er et poeng for oss å være med i en organisasjon som Nato som ikke har det samme demokratiske fundamentet.

6 kommentarer

Martin

25.02.2006 kl.10:58

Godt poeng. Håper flere senterpartister ( eller hva det heter ) leser denne artikkelen.Nå drar jeg på ferie, men har lagt igjen en siste artikkel før jeg drar =) snx

Trond

25.02.2006 kl.14:40

Du får ha en strålende ferie Mattihas. Håper været i dag holder seg.

Trond

25.02.2006 kl.14:40

jeg mente selvfølgelig martin sorry,

Mathias

26.02.2006 kl.15:41

Takk allikevel. Jeg kommer til å holde meg i Bergen kommende uke. Muligens tar vi oss en dagstur et eller annet sted for å stå på ski.

Torstein

04.03.2007 kl.00:13

Gikk ikke Hellas rett inn i EU også, da?

Trond

04.03.2007 kl.13:14

Nope det gjorde de ikke. De ble ikke medlem før i 1981

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits