Må æres

Må æres

kulle egentig ikke bruke denne siden til å ære personer, men allikevel føler jeg at untak kan gjøres. Især når det gjelder personer som jeg føler har innspirert meg til å holde på med politikk.


Det krever stort mot å snakke mot myndighetene når man er i den risiko, men enda større mot krever det å tilgi sine fiender etterpå. Årevis med Apartheid fikk ikke Tutu til å miste troen på sine humane prinsipper, tvert derimot.
Det viktigste var ikke bare det han gjorde for på bekjempe apartheid, men det han gjorde etterpå. Da han vetter regimet fall satt opp en sannhetskommisjon som skulle avdekke det som hadde skjedd en gang for alle, men også sette en sluttstrek for det som hadde skjedd. Viske ut blekket og starte med nye blanke ark. Dette var feil mente enkelte og de skyldige burde blitt straffet. Jeg skal ikke gå inn på den debatten her, for situasjonen var prekær. At landet kunne endt opp i flammer ville bare ha ført med enda mer ondskap og langt flere uskyldige både svarte og hvite ville ha mistet livet. Det krever mot og styrke for å gjennomføre en slik prosses og det er verdt fredsprisen i seg selv. Noe kanskje Palestinere og Israelere kunne lære noe av??

Sjekk disse linkene:


4 kommentarer

Klaus Max Von Hausen

25.09.2005 kl.21:31

Hva har Nelson Mandela med dette å gjøre, han er en hedersmann og bør ikke tas til inntekt for venstrepolitikk som du gjør i den settingen her.Hilsen Klas Max Von HausenmakroøkonomPS! Jeg utfordrer deg gjerne til duell på bruk av mer kroner fra realavkastningen fra oljefondet.

Trond

25.09.2005 kl.21:52

Dette er ikke Mandela, men Desmond Tutu.Har stor respekt for Mandela også. Jeg bare nevner persone rsom har innspirert meg uavhenigig om de ville ha stemt venstre eller ikke. Det er verdt å nevne at dette ikke er en Venstreblogg, men min personelige. Og hvorfor kommer du med en slik utfordring til meg?? Og hvorfor nvner du det her??

sveiners

02.10.2005 kl.08:29

bra sagt trond..bra blogg du har...

Trond

02.10.2005 kl.12:49

Takk Sveiners, hyggelig åfå noen positive kommentarer her også.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits