Gir lavere salgstall mindre mangfold??

Omsetningen i platesalget stuper i første halvår. Nå roper Tom H. Brekke varsku og, frykter for mangfoldet i musikkbransjen.

For mange år siden pleide jeg å ta opp musikk med kassettspilleren min. Hadde kasettspilleren meget god radio kunne det hende at jeg fikk med meg noen godbiter på en eller annen Europeisk radiostasjon. Særlig god kvalitet ble det aldri, men det var alltid spennende å ha noe som få andre hadde. Variasjonen var ikke alt for stor og etter at Platekompaniet og de andre kjedene kom inn ble ikke utvalget stort større. Joda prisene sank, men det å ikke være med i en kjede betyr veldig ofte kroken på døra.

Etter internett tok oss med storm, påstår Brekke at utvalget vil synke. SYNKE?? jeg har aldri i mitt liv hatt  et så stort utvalg som nå. Plutselig kan jeg høre på Israelsk reggea, chlilensk folkemusikk og tusentall av andre stillarter på en mengde språk. De fleste av disse vil jeg aldri få tak i en norsk platebutikk eller nettbutikk.

Norske nettsteder og billig teknologi har gjort det mulig for folk å spilt inn skiver billig, få gitt dem ut og mulighet til å gjøre seg kjent. Er ikke dette mangfold Brekke?? Hvor mange norske artister ser man spille på festivaler i dag enn for 15 år siden??

Debatten dreier seg ikke om mangfold, men plateselskapene sin rett til å tjene masse penger. Det må de gjerne gjøre, men vær så snill og ikke prøv å gjemme dere bak kunsneriske motiver om at dere er musikklivets livreddere.  .
Det er ikke lenger mulig å bestemme dagsorden for platebransjen og de har heller ingen makt når trender skal begynne eller slutte.
Det er er dettet som skaper mangfold Brekke  å ikke hvorvidt plaesalget synker 15-20 prosent.

4 kommentarer

MAX ANUS

27.07.2006 kl.14:36

Trond, last ned gratis musikk og filmer på limewire.com? det gjør jeg, og der finne alt, dessuten er det gratis.

Conad

27.07.2006 kl.22:55

He, he.... Jeg tror nok også at det bør komme bedre argumenter enn mangfoldet (selv om det er innlysende at og artistene ikke får betalt vil de finne noe annet å gjøre).Det store spørsmålet her er jo egentlig om når platebransjen vil komme til den selvsagte konklusjonen:If you can't beat it, join it!

Trond

27.07.2006 kl.23:05

Max: Jo men det finnes flere spennende musikksteder enn lime wire. Conad: Jo, men platebrannsjen følger vel etter. som vanlig

Knut Stian Olsen

28.07.2006 kl.00:13

F.eks er The Pirate Bay helt genial hvis man leter etter hele album, til enkeltsanger bruker jeg LW selv ;)

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits