Norge bør trekke seg fra OL

Kinesiske myndigheter truer Norge og sier det vil få konsekvenser dersom Nobels fredspris går til aktivisten Rebiya Kadeer.

At Kina er lei for å få oppmerksomhet på grunn av sine store brudd på mennekserettighetene er forstålig især med tanke på at de skal holde de neste olympiske leker.
Jeg vil derfor ta et innativ fremover og det er at Norge skal gjenta det de gjorde ovenfor olympiske leker i Moskova i 1980, nemlig trekke seg.
Hvis Norge gjør dette vil det utvilsomt bety mye internasjonal oppmerskomhet.
Underskrifstliste vil bli lagdt ut i løpet av denne uken eller neste. Så fort jheg få noen til å hjelpe emg å opprette den for jeg er nemlig ingen stor dataekspert.
Hvis dere vil vite mer om hvorfor er det bare å sjekke Amnesty sine rapporter.

13 kommentarer

Tomas

26.09.2006 kl.22:24

Enig. Norge bør trekke seg, og helst burde andre land det også, for den typen land Kina er hvor menneskerettighetene står enda dårligere enn før (selv om de lovte å skjerpe seg) er totalt uakseptabelt.

Martin

26.09.2006 kl.22:50

Et initiativ jeg støtter! Har også skrevet om emnet på min side.

Shoaib

27.09.2006 kl.09:20

Jeg har stor sans for Rebiya Kadeer, men jeg mener at man kanskje ikke burde boikotte lekene av den grunn. Jeg tenker at man gir fredsprisen til den kandidaten man anser som den beste (vet ikke hvem andre som er nominert) og ikke bryr seg om kinesisk press. Så får man se hva Kina gjør, jeg vil gjette på at de ikke gjør så mye, men kan ta feil. Men etter en eventuell kinesisk reaksjon bør man vurdere hva man gjør videre ... så langt som mulig bør man nemlig holde politikk unna OL lekene. (eller burde man boikotte OL i USA pga menneskerettighetsbrudd i Irak ++ ... )

Trond

27.09.2006 kl.13:09

Dette er et land som i langt større grad en usa slipper unna med menneskerettighetsbrudd. Man har prøvd å presse kina en rekke ganger men fullstendig uten hell. De har i tillegg vetorett i FN sikkerhetsråd som gjør at de nærmest har fribellet til å slippe unna emd d et de vil.Jeg syntes grensen er nådd for lengst og etter åresvis med press ser det ikke ut til at de vil sakke farten tvert der i mot. det er sjeldent jeg komemr med så drastiske forslag, men i dette tilfellet mener jeg dte er det eneste rette.

Shoaib

28.09.2006 kl.19:46

De har faktisk ikke brukt den vetoretten så mye ... 80-90 prosent av vetoene i sikkerhetsrådet står ... ja du gjettet det ... Usa for.

Trond

28.09.2006 kl.21:30

Men saken er at de kan. Kan FN gjøre noe med Tibet?? nei og gjett hvorfor.Kan de gripe inn hvis Kina vil innvandere Taiwan?? nei det kan de heller ikke.Alle krav om menenskerettigheter fra FN kan de sette en stopper for sel om de er en av de største bidragsyterene til akkurat dette.

Conad

29.09.2006 kl.16:56

Støtter ikke boikott av OL, fordi det er en linje der man signaliserer at man har gitt opp å snakke sammen. Skal vi komme noen vei må vi bruke de kanalene som finnes, og vennskapelige idrettsstevner er en av de kanalene som også kan brukes til å legge press på myndighetene.Vi må gjøre det fullstendig klart ovenfor Kina at denne type trusler ikke har innvirkning på Nobelkomitéens valg - eller norske myndighetes kamp for menneskerettigheter . Vi må protestere på bruddene på menneskerettighetene på alle mulige måter - og for å kunne gjøre det må vi holde alle mulige kanaler åpne.Hvis vi ser på historien - hva ble oppnådd ved boikotten av OL i Moskva i 1980? Kun en ting, såvidt jeg kan se - gjengjeldelsesaksjon ved OL i Los Angeles i 1984..... Joda, vi fikk markert vårt syn ovenfor Sovjetiske myndigheter, men de visste da allerede hva vi mente. Hvis man hadde ønsket, kunne man demonstrert dette mye tydeligere ved å hatt deltatt (hvis man hadde tort da)!

Trond

29.09.2006 kl.19:19

Saken er at ingen kommer til [ gj;re noe med Kina eler ;nsker [ gj;re noe med dem. For det er landet en alt for viktig handelspartner som gir no av de rette gutta en masse penger i lomma.Dette ser ut til [ bli OL i Berlin om igjen.

Conad

29.09.2006 kl.20:00

Joda, men at man ikke tør / vil stå på barikadene er ingen grunn til å bryte de kanalene der hvor vi kan gjøre det. Hva med at den norske (og andres) OL-deltagelse brukes til å fronte menneskrettssituasjonen i Kina? Det finnes muligheter til å vise verden inklusive den vanlige kineser hva vi mener om Kina i Kina - om vi tør....

Trond

29.09.2006 kl.20:27

Hvilke kanaler?? Kina har bestmt seg allerede for å la være å følge internasjonale. Hvorfor?? Jo fordi de har enn enorm hær. atomvåpenrog fordi de har nok av gunstige handelsavtaler somingen kommer til å gjøre noe med uannsett hvor store overtramt Kina gjør. Jeg ser dette som den eneste muligheten til å sende et meget sterkt signal.

Conad

29.09.2006 kl.20:38

I OL kan man sørge for at den vanlige Kineser får informasjon om hva som faktisk skjer i landet deres. Vi snakker om ett av de (ganske få) landene der informasjonen er knallhardt sensurert. Idrettsutøverene får mye oppmerksomhet under OL, kanskje spesielt i Kina. Dette kan utnyttes.Dessuten - kontakt og press på alle nivåer er den eneste veien, selvom det ser mørkt ut har vi ingen alternativer (også på bakgrunn av Kinas styrke). Dette vil ta tid og det blir hardt - men hvis vi ikke prøver og står løpet ut taper vi....

29.09.2006 kl.22:48

Det merkelige med denne debatten og flere andre i det siste er at Max Anus har ingen kommentarer. Er det fordi han ikke klarer å diskutere noe annet enn Frp kjernesaker?? Innvandring, innvandringInnvandring, innvandringInnvandring, innvandringInnvandring, innvandringInnvandring, innvandring

Trond

30.09.2006 kl.00:39

Ja du sier noe der. Mne kanskej han er oppratt for tiden. Han er jo en slik tor akademiker. Var det ikke Havard?? hahahaha

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits