Nei til OL

Tre byer i Norge krangler om hvem som skal få OL  og politikkerene er rimelig tause. Man skal selvfølgelig ikke si noe som helst før idretten har sagt sitt, noe jeg finner meget merkelig. Nå er det jo ikke idretten sok kommer til å betale dette gildet, men staten og skattebetalerene. Her skal Åslaug Haga ihvertfall ha litt respekt, selv om jeg på ingen måte er enig med henne.

Jeg husker godt OL i 1994 på både godt vondt. De vakre bildene, alle medaljeneog den nydelige norgesreklamen. Det var ikke grenser for hvor fantastiske vi Nordemenn var og den nasjonalfølesen ble etterhvert direkte kvalmende.

Jeg har ikke noe imot at folk gleder deg over  seiere og suksess, men det er en grense for alt. De verdier som internasjonalitet, broderlig kampånd osv osv ble overdøvet av nasjonal selvforherligelse til det kvalme. Både høyre og venstresiden i Norge hang seg på dette og man skal ikkes e bort i fra at Nei til EU samme år spilte inn her.

Jeg ønsker ikke at Norge skal få OL så overhodet og at vi heller ikke skal kaste bort tiden på å søke. Norge er i dag i noen av den samme dumpa og jeg meenr oppriktig at får vi et OL nå vil denne tendesnen være verre en i 94.
Derfor gi det heller til Sverige og se hva de kan få ut av det. Det er vel deres tur nå også.

10 kommentarer

Mathias

27.01.2007 kl.15:35

At du kategoriserer dette innlegget som "rett fra levera" er da merkelig. Det er da en helt ærlig poltisk sak dette. Jeg er helt enig med deg at OL i Norge er tull, først og fremst fordi det tar beslag på store ressurser som heller kunne vært brukt til idrett rundt omkring i hele Norge. Hva med en ny idrettshall i Loddefjord, eller tennishall, eller en 400 meter innendørs skjøytehall i på Nygårdstangen. Det hadde vært noe, i stedet skal man bruke penger på dette som de kaller for å "profilere Norge" jeg tviler på at man profilerer Norge på noen som helst måte ved å arrangere OL. Operaen i Oslo kommer i samme gate, selv om den er mer varig. Når det gjelder Operaen i Oslo er jeg helt enig med Carl I. Hagen om at istedet kunne man brukt pengene til kultur i hele landet, hvor kultursektoren allerede lider under altor få midler. Apropo noe annet, sjekk denne linken. Mye bra latinamerikansk musikk fra den chilenske gruppen "Sol y Lluvia (Sol og regn) på denne adressen eller linken over (hvis den vises): http://www.solylluvia.cl/radio/

Mathias

27.01.2007 kl.15:36

Særlig "Adios general":

Trond

27.01.2007 kl.20:42

Kanskje jeg helelr skal kalle den kategorien: Min ærlige mening. Hva syntes Mattihas??Helt enig når det gjelder idrett som jeg trro at vi kunne gjort mye mer for uten å kaste bort penger på OL. S'kal sjekke ut siden du nevnte, liker latin amerikansk musikk, men vet ikke hvor jeg skal lete etter godsakene. Foresten har du noe Iransk på lager også??

Katrina

28.01.2007 kl.03:12

Kanskje det hadde vært en god ide om du hadde sjekket alle skrivefeilene dine før du publiserte artikkelen din? Eller hadde du rett og slett hastverk?

Mathias

28.01.2007 kl.07:26

"Min ærlige mening" hadde vært bedre, men dette er en helt "stueren" politisk sak, hvor man har både tilhengere og motstandere i alle partier. De politiske skillelinjene i denne saken er vel heller utydelige, bortsett fra Senterpartiet som har et landsmøtevedtak på at de vil ha OL i Tromsø. Når det gjelder iransk musikk anbefaler jeg Shoreh Solati og Benyamin Bahadori. Sistnevnte bor i Iran, men den førstnevnte er "megastjerne" ikke bare blant Californias 1 million iranere, men i hele den persisktalende verden både i Iran og eksilmijøer i utlandet. http://www.shohreh-solati.com/index1.htmlhttp://www.bia2.com/music-review/review.php?id=182

Mathias

28.01.2007 kl.07:31

Denne er også bra. Her har du en hel liste med iransk musikk i MP3 format, som det er bare å laste ned.

Mathias

28.01.2007 kl.07:39

Trond! Gå inn på bloggen til Loddefjord Arbeiderlag, hvor jeg har litt musikk på siden. Musikk av denne Benyamin.

Sexy Sadie

29.01.2007 kl.22:21

Vi har hatt OL nå. DEt holder.

Mathias

30.01.2007 kl.13:54

Ja, det holder. Vi bør vente i minst 50 år til.

Trond

30.01.2007 kl.15:23

Sexy: enigMatthias: jepp gi det heller til svenskene. Ikke noe vinnersak dette hvis man vil gjøre seg populær, men åolitikk dreier seg om mye mer.Takk for musikk tips foresten nå skal jeg utvide min horisont

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits