Bør han stenges ute??

Norge IDAG har søkt om opptak i Stortingets presselosje for en av våre journalister. Men losjen vil stenge ham ute fordi han også er redaktør av et innvandringskritisk nettsted.

Jens Tomas Anfindsen redaktør av det innvandringskritiske nettstedet HonestThinking.org som er kjent for sin ikke alt for blide tone mot Isam. Man kan si hva man vil om nettstedet, men uannsett bør ikke fyren stenges ute fra presselosjen. Å være så politisk korekt gjør meg kvalm.

Presselosjen avvist søknaden om medlemskap for Anfindsen, med begrunnelse i at vedkommende vil havne i en ”dobbeltrolle” som redaktør for HonestThinking, på den ene side, og journalist for Norge IDAG på den annen. Presselosjens styre viser i denne forbindelse til Vær Varsom-plakatens § 2.3:

Jeg ser ikke det store problemet her så overhodet.og misstenker heller poliske motiver for å være grunnen. Nettstedet HonestThinking.org er drøy kost i perioder, men bryter de noe norsk lov så overhodet?? Bryter de vær varsom plakaten?? Det er heller de spørsmålene som bør stilles hvis han skal nektes avgang og ikke hvorvidt han er redaktør to steder.

6 kommentarer

Genese

27.02.2007 kl.18:26

Enig med deg. Dersom hans nettsted bryter lov, er det en ting. Dersom han stenges ute for sine lovlige ytringers skyld, er det meningstyrrani, og liten respekt for det frie ord. (Jeg har ikke lest nettstedet i det hele tatt, men forutsetter at han holder seg på rett side av lov)

Trond

27.02.2007 kl.21:53

Nå er ikke honestthinking et ulovelig nettsted som bryter med nrosk lov så der tro jeg han er klar.

Sexy Sadie

28.02.2007 kl.13:47

Jeg ser ikke problemet, det er da lov å være innvandringskritisk i Norge?

Knut Stian Olsen

01.03.2007 kl.03:41

Sexy - ja det er lov å være innvandrerkritisk, men det er forferdelig politisk ukorrekt :O)

Kvenen

09.02.2009 kl.03:47

Og så lurer du på i en annen kategori hvorfor ingen fra f.eks FRP blir journalister? Hvor lenge tror du en som flagger et FRP synspunkt får gode oppdrag i Aftenposten eller andre sannferdige aviser? For ikke å snakke om hvor mange Venstresympatisører du finner blant de store avisene? Jeg kan avsløre at tallet er økende, men det speiler overhodet ikke befolkningen forøvrig enda. Men selvfølgelig, journalister oppdager rare ting ved samfunnet de også ettersom tiden går og impulsene fra blogger og forum muligens har en effekt! ;-)

Trond

09.02.2009 kl.12:29

Nå skal man strengt tatt ikke bruke jourmalist rollen til å flagge politiske parti standpunketr. At det er flere journalister som har venstre standpunkt er en ting, men det har ingenting med saken å gjøre. de bruker ikke rollen sin som mikrofon stativ for venstre slik aviser saomn nore i dag gledelig gjør for Israel lobbyen i FRP: En journalist med frp standpunkt vil få oppdrag etter hvor dyktig han er. Opter han som et mikrofonstativ som Norge i Dag eller Fox news vil han naturligvis falle igjennom.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits