Sterk dokumenter. Viktig å få med

viktig


Tirsdag 28 mars kl. 20.00
FILM FRA SØR, OSLO DOKUMENTARKINO og Frogner Kino
presenterer deNADIE

deNADIE
En sterk, engasjerende og nærgående dokumentar som forteller om tøffe vilkår for mellomamerikanske flyktninger som drømmer om et bedre liv i USA. Filmen er laget av meksikaneren Tin Dirnidamal som sluttet jobben som ingeniør da han hørte om de grusomme bandene som stjeler, voldtar og dreper ulovlige immigranter, fordi de er lett bytte som flyktninger uten rettigheter. USA og Mexico ser på bandene som preventive i forholdt til å minske antallet flyktninger og griper ikke inn. I både Mexico og USA er det svært lite informasjon om forholdene og Tin Dirnidamal er opptatt av disse landenes ansvar, men også av bakgrunnen for hvorfor immigrantene reiser. Han treffer blant annet en kvinne som har forlatt fire barn og en mann i håpe om å tjene mer penger utenfor landegrensene. DeNadie avslører hvor grusom og fatal fattigdommen kan være.

Debatt etter filmen
FNs tusenårsmål setter klare mål for fattigdomsbekjempelse, men betyr de noe? Er det faktisk mulig å bekjempe fattigdommen? Og har den politiske venstredreiningen på kontinentet  fått noen innvirkning på befolkningens levekår?
Panel:
LINE HEGNA: FNs Utviklingsprogram UNDP
HÅKON BØRDE: tidligere Latin-Amerikakorrespondent for NRK
EVA SAPIEZYNSKA: Latin-Amerikagruppene
IVAR IVERSEN (ordstyrer): Utenriksjournalist i Dagsavisen

3 kommentarer

Elisabeth

28.03.2006 kl.14:48

Det er en skam at USA og Mexico ikke griper inn mot disse bandene som du forteller om.- flott at du tar opp dette temaet.

28.03.2006 kl.14:56

Det er en skam at USA og Mexico ikke griper inn mot disse bandene som du forteller om.- flott at du tar opp dette temaet.

Trond

30.03.2006 kl.03:15

Takk.Noen må jo gjøre.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits