Siv Jensen forsvarer pengebruk

Så skjer det igjen. Frp vil ikke snakke om sannheten eller legge sitt pengeforbruk FREM FOR FOLK FLEST, men helelr snakke om alt annet. Nå har de arrangert pressekonferanse og vil heller snakke om den rød grønne regjeringen sin feilslåtte politikk.
Også for sine egne ser de ut til å slite da de nærmest ber alle å se bort i fra VG sine oppslag.

Med overskriffter som håløst vg oppslag om FRP  forsøker geir Mo å ro unna saken om helseforsikringer. Selvfølgelig dette er jo noe folk helst vil ha og  han referer til en mmi undersøkelse. Kan være at folk flest vil ha en slik forsikring. Men å betale for FRP stortingsgruppe 
sin som et ekstre pluss på lønn er heller tvilsomt at de vil ha.
Roing og løgn, når skal de lære. Dette burde burde lære FOLK FLEST hvordan dine penegr kommer til å bli styrt med en FRP regjering. So i gamle Sovijet blir det mer og bedre til de lojale.
Men det er jo fint at Siv syntes dette er greit da.

133 kommentarer

Hasse@tungskyts.no

27.06.2006 kl.14:11

I et desperat forsøk på å komme frem i medielyset har det lille venstrepartiet gått til angrep på FRPs interne og lovlige disposisjoner. Jeg har forståelse for at Lars Sponheim kjører rundt i sin importerte bil fra sverige og kikker på mobilen sin som ikke lenger mottar anrop fra journalister. Både Sponheim og venstre er helt innerst i skyggenes dal. Men Lars bør gå stille i dørene og det vet han forøvrig. Hva med Trines taxi og frisør regninger? Fondet som Carl I. disponerte er et fond av overskuddskapital fra perioden 91-96, der de sparte opp middler gjennom og suge på tommelen. Pengene ble vedtatt av stortingsgruppen med bl. a Øystein, Jan, Frittjold m. fl. at dette skulle brukes for fremtidige incidamenter, kurs, studieturer, pleie av sine ledsagere, etc. Bla. sende de en rep til Brussel i forb m møte esa ETC.FRP HAR IKKE GJORT NOE SOM HELST GALT I DENNE SITUASJONEN HELLER, ALT ER I HENHOLD TIL DET REGELVERK SOM EKSISTERTE PÅ DET TIDSPUNKTET FONDET BLE OPPRETTET. DETTE OGSÅ I HHT. LIGNINGSVESENETS ABC.SLUTT OG MAS OM DETTE GREIENE OG PRØV HELLER OG FOKUSER PÅ EGEN POLITIKK HVIS DERE HAR NOEN DA...

Trond

27.06.2006 kl.14:17

I enh desperat forsøk på å skjule sine regnsakepr for folk flest går FRP løs på gud og hver mann. rakker ned på andre og stiller opp i gråtende oppslag i se og hør.Etter å ha laget sitt parti på grunnlagga v kritikk mot offentlig sløsing har FRP gjort seg til den nye adeklen der de fritt kan gjøre akkurat som de vil. Blir de tatt angriper de alle andre.i stendenfor å legge kortene på bordet gjør de i god gammel Sovejet stil sitt ytterste for å skjiule alt FOT`R FOLK FLEST. Jeg tar opp sannehten Hasse. noen må jo gjøre det mens dere forsøker å lyve FOR FOLK FLEST

Hasse@tungskyts.no

27.06.2006 kl.14:25

det er en ting jeg lurer på Trond, også kommer vel denne Mattis Hetta på banen med billige poenger som vanlig, og det er følgende:HVA SIER DU, OG DENNE MATTIS HETTA, SAMT ANDRE SÅKALTE KRITIKKERE NÅR LIGNINGSETATEN PÅ EN PRESSEKONFERANSE VIL SI AT INTET NEGATIVT FUNNET OG/ELLER ER KRITIKKVERDIG AV FRP I DENNE SAKEN.1. TAR DU KONSEKVENSENE OG TREKKER DEG SOM STYREMEDLEM I BERGEN VENSTRE?2. DENNE MATTIS HETTA, TAR HAN KONSEKVENSENE OG LEGGER SEG FLAT OG GÅR UT PÅ SIN SVADALOGG.NO OG SIER SORRY ELI OG CARL, DET VAR DUMT AV MEG OG DØMME DERE PÅ VEGNE AV NORSK RETTSVESEN?eller, vil denne mattis hetta i kjent stil bare si, hahahah jeg bare kødda litt.....

Trond

27.06.2006 kl.14:36

Nå heter han Matihas Reiter og han får svare for sine egne meninger. Det jeg har spurt hele tiden er hvorfor legegr dere ikke tallene på bordet. Hvorfor stememr dere imot alle åpenhetsforslag på stortinget. Hvis du syntes det er ubehagelig begynner jeg mer og mer og forstå ditt parti sin måte å drive politikk på. Jeg komemr ikke til å trekke meg på noen som helst måte. Jeg skal være her å glede FOLK FLEST i åresvis fremover.

Mathias

27.06.2006 kl.15:01

Hovedpoenget er at Frp har hatt et hylekor i ALLE år om at AP og andre partier bruker "våre skattepenger" på frynsegoder og annet tull. Hagen kan sikkert ha rett i dette, men når han og partiet hans blir tatt med "buksene nede" på denne måten, er det ikke noe annet enn DOBBELMORAL, selv om man sikkert kan sette fingeren på andre partiers pengebruk, men de har ikke hatt dette HYLEKORET. Det er dette som er problem nummer en. Eventuell skatteunndragelse kommer faktisk i annen rekke, selv om dette kan være alvorlig dersom dette har skedd i stor skala. Skal et parti fronte "en mer besjeden bruk av skattepenger" må de "holde sin sti ren", og bli tatt for det man beskylder andre partier for å gjøre lover ikke bra og gir ikke tillitt. Om sognestrilen Mo (partisekretær) kan man jo bare konstatere at om 2 år er det OL i Bejing, og da bør han jo faktisk satse på å bli tatt ut til rolandslaget, for maken til roing har vi jo ikke sett siden Frank Hansen vant OL Gull i roning, har vi vel?

Mathias

27.06.2006 kl.15:02

Vet Hasse hvem Mattis Hetta er??Han er vel ikke gammel nok til å vite det!

Mathias

27.06.2006 kl.15:56

Å bli dømt for noe og ha gjort noe som allmennheten betrakter som kritikkverdig er to forskjellige ting. Fordi i førstnevnte tilfelle må man faktisk ha brutt en lov, men i det andre tilfelle er ikke dette nødvendig.

Hasse@tungskyts.no

27.06.2006 kl.15:57

Det som Iran vennen Mathias skriver er forsatt overfladisk og feil, men det er interessant at han på en fint innpakket måte beklager at han tidligere har gått ut og dømt Hagen for svindel og bedrageri og at han bør snus på hodet og ristes av Økokrim så man ser om det faller ut mynter fra lommene hans som er kriminelle.Jeg antar at denne fyren fra bergens verste vestkant nå ser at han ikke kan overprøve norsk rettspraksis.FRPs stortingsgruppe i perioden 93-97 hadde ført en meget forsiktig økonomi, bla. spart inn flere stillinger, representantene hadde jobbet ekstraordinært uten mer lønn. Det ble da vedtatt av Røsjorde, Hedstrøm, Gundersen, og Hagen at midlene som allerede var bevilget til stortingsrettet arbeid skulle settes av til et fond for fremtidig skolering, studieturer og litt "pleie" av hardt arbeidende politikere i FRPs stortingsgruppe/administrasjon. Altså pengen i fondet bestod av penger bevilget i likheten med de andre partiene. 1. ER DER DA RIKTIG Å SI AT DETTE ER SNYLTING AV SKATTEBETALERNES PENGER?(frp disponerte litt annerledes enn andre partier som heller valgte å ansette flere byråkrater + at de også har hatt incentiver overfor sine ansatte/folkevalgte)2. Fondet som nevnt over er gått innenfor skattelovens bestemmelser og fondets vedtatte formål. Alle berettigede myndigheter vil selvsagt få fullt innsyn i alle billag.Jeg er helt sikker på at juristene i ligningsvesenet ikke finner noe og sette fingeren på.HYLEKOR ER DERE SELV! - JEG LOVER RELATIVT MYE TRØBBEL NÅR HAGEN OG FRP ENDELIG BLIR FRITATT FRA INJURIERENDE PÅSTANDER OM AT HAGEN ER EN KRIMINELL BANDITT! - OG DE SOM HAR FREMMET DISSE PÅSTANDENE / SATT SEG OVER NORSK DOMSTOLSPRAKSIS.

Trond

27.06.2006 kl.16:02

Strotingsgruppen penger skal brukes til politisk realitert atrbeide. hvorfor kan du ikke svare på spørsmålet Hasse. Hvorfor stemmer frp imot å offentliggjøre disse regnskapene. Vet at det er vanskelig, emn forsøk elelr bare vær mann nok til å innrømme nederlag.

Hasse@tungskyts.no

27.06.2006 kl.16:05

haha...nå smalt du rett i rævesaksa....... du skriver at pengene skal brukes til politisk relatert arbeid, JA! - Men, er det poltiisk relatert arbeid og gå til frisøren som Trine Skei Grandiosa har gjort for flere titalls tusen kroner?

Hasse@tungskyts.no

27.06.2006 kl.16:07

Svar JA eller NEI?Er på vei til vestfold, FRP fylket over aller fylker, LOOK to Tjøme, der over halvparten av innbyggerne elsker FRP.

Hasse@tungskyts.no

27.06.2006 kl.16:10

Redaktøren i Tønsberg Blad, Dag N. Kristoffersen sier om FRP " Jeg er mektig imponert over den politiske styringen i Tjøme Kommune" :-)FRP har i dag 3 ordførere i vestfold, og flere vil det bli. Vestfold har veldig mange dyktige FRP ere sier redaktøren. :-)

Trond

27.06.2006 kl.16:43

Det er helt utrolig hvordan du unår å svare på alle på ubehagelige spørsmål. Venstre har allerede fått kritikk og tatt selvkritikk for de små sedlene de brukte .FRP nekter og ror seg unna i tillegg til at de beskylder alle andre for å drive heksekampanje mot,Er du feig Hasse?? Hvorfor tør dere ikek å legge frem sannehetn?? Hvorfor stemmer dere ikke får åpenhet??

Mathias

27.06.2006 kl.22:25

Hasse! Jeg tror du trenger et kurs i tekstanalyse. Jeg beklager ingenting jeg har skrevet om Frp, jeg har vært altfor snill, derimot prøver jeg å vinkle det litt humoritsisk også, men Frpere må le på kommando. Avslutningvis har jeg helt rett i at du ikke er særlig orientert om Loddefjord i dag. Loddefjord i dag er ikke det samme som Loddefjord for 15 år siden. Men hva har dette med saken å gøre om hvordan det er i Loddefjord, jeg ville ikke byttet Loddefjord for å bo i huset der jeg vokste opp i beste Høyreland på Starefossen. Bergens svar på Oslo Vest.

Mathias

27.06.2006 kl.22:26

Også må du gi deg med å skrive anonymt på "bloggen" til Loddefjord Arbeiderlag. Jeg vet det er deg allikevel.

Hasse@tungskyts.no

28.06.2006 kl.09:02

Jeg har svart på alle usakelige angrep på FRP, men har dessverre ikke en teskje i nærheten slik at til og med Loddefjords store sønn Mattis får dette inn uten å bli matet med teskje evt. tåteflaske.Se for deg følgende scenario, du skal sjekke opp en dame i Bergen, du står på et utested i byen, dama spør hvilke fritidsinteresser har du Mattis? - JEG ER AKTIV I LODDEFJORD AP. HA HA HA HA HA

Mathias

28.06.2006 kl.10:32

Hasse! Du må ganske dårlig selvbilde!

Trond

28.06.2006 kl.13:15

Du har ikke svart må noen ting Hasse, bare sleng med kjeften noe er typisk FRP når de ikke klarer å svare på noe som helst.Er det slik barnseligheter de lærer dere på frp sine politikkerkrus, hvis jeg får kalle dem det.

Mathias

29.06.2006 kl.02:15

Fremdeles lurer jeg på Hasse vet hvem Mattis Hætta er?? Han var vel ikke født når han var aktuell. Men jeg føler meg beæret av å bli sammenlignet med ham selv om han fikk null poeng i Eurvision en gang på slutten av 1970-tallet med Sami Edna. Sangen var god, men ikke alle i Europa var enige om det. Norske meritter i Eurovision er jo et kapittel for seg. Om ikke alle i Norge heller var enige om at sangen var god, så er det jo uansett en prestasjon å vinne den norske Grand Prix finalen.

Tone

29.06.2006 kl.02:16

Vil nå si at det å være medlem av FRP, er mer turn-off enn det å være aktiv i Loddefjord Ap...

Adolph

29.06.2006 kl.02:47

Uansett er det å diskutere med FrPere temmelig tungt. De kan ingenting, men tror mye. Og de tror at det de tror er ting de vet. Faen, snakker om å slåss med vindmøller.

Mathias

29.06.2006 kl.11:34

Når man disktuerer med Frpere blir man som Don Quijote de la Mancha. Hva menes med "turn-off"+Her brukes feilt ord i feil sammenheng.

Hasse@tungskyts.no

29.06.2006 kl.15:18

Det som er så artig med å diskutere med andre politiske aktører i den politiske faunaen er at de andre går rett i fella gang på gang på gang på gang.Ved å fremstå som litt sær/mindre begavet så kaster de andre bedreviterne seg over frp velgerne, og sier, DERE ER NOEN DUMMINGER, DERE SKJØNNER IKKE POLITIKK, DERE ER ANALFABETER, - VI, - VI ER SÅ MYE BEDRE FOLK ENN DERE FRPERE, VI KAN SÅ MYE MER, VI ER DEN INTELLEKTUELLE ELITE, VI SITTER PÅ VÅRE HØYE HESTER OG ER SÅ MYE BEDRE ENN DERE.Sorry, dere klarer ikke å kommunisere mot dette, FRP har da også en klar strategi for å få dere til å forsette med denne mot sin hensikt kommunikasjonen. Glem å knekke Frp KODEN, det enkleste våpenet er å diskutere politikk med FRPs velgere utifra det nivå motdebattanten er på politisk, ikke alle bruker masse tid på politikk og synsing. Folk flest har ikke tid til dette, de står opp kl. 06.00 om morningen og jobber knallhardt til barnehagen stenger kl. 17.00. Dette er folk flest. FRP har skjønt å kommunisere med denn målgruppen i likheten med Ordfører og Kaffe Friele i Bergen, har har skjønt det. Han sier " Folk flest har så dårlig tid i butikkene, at når de vet at de må ha kaffe så bare går de i retning av noe som lyse RØDT, Da vet vi at de får Friele Kaffe, det er den viktigste suksessfaktoren til kaffe huset Friele. Nå er da også Ordfører og kaffe Konge Friele en stor FRP samarbeids tilhenger.Han har skjønt det å være smart.

Trond

29.06.2006 kl.15:32

Det som er så morsomt med å diskutere emd frepe er at dere hele tiden frem,stiller dere soom en gjeng forfulgte ofre.Hver eneste gang dere blir tatt på sak, griner dere å slenger ut kraftsalver i øst of Vets. forrigge ukes e hør er et godt eksemple. på Det, der Carl I Hagen og Eli Hagen kommer fremstiller seg nærmest som martyrerMan må kunne være uenig med saker Hasse sel vom ditt part er stort kan dere ikke rkeve at folk flest skal underkaste seg ders politikk. Hva Friele er eller ikke driter jeg i. Jeg har obersvert en ting med deg og det er at i likhetr med anbdre frpere ikke klarer å svare på spørsmål og gjengjelder det med å lkommemed idiotiske kommentarer. når det gjjleder folk flest så stemmer ikke folk flest FRP. over 70 prsoent gjør det ikke. Tro meg de står også opp om morgenen å jobber.Det gjør stort sett alle oss andre også for det er iFor tro meg det er de færreste som driver politisk arbeid i mitt parti som får betalt overhodet. Dere har klart å leve lemnge på sutring og latterliggjøring nå, når skal det bli mann av deg å stå opp å svare spørsmål og faktisk klare å diskutere.

Hasse@tungskyts.no

29.06.2006 kl.15:37

Høyre har, sammen med Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, nektet nnsyn i stortingsgruppenes regnskaper. Per Kristian Foss hold på pressekonferansen i dag fast på den beslutningen. Foss sier:- Stortingsgruppen er ikke en del av den offentlige forvaltningen og må derfor heller ikke gi innsyn i alle regnskaper og bilag, sier Foss. Venstre bør gå stille i dørene.

Hasse@tungskyts.no

29.06.2006 kl.15:46

Trond, jeg stiller spørsmålet ditt over på hodet og sier:Når skal dere klare å motvirke til at FRP ikke kan fremstå som hetset med, forfølgt og latterliggjort - i media?Når skal dere klarer dette uten at opinionen blir forbannet om stemmer FRP i ren frustrasjon.1. Skal lille venstre også frem mot 2009 si, AT SELV OM FRP FÅR 40 % OPPSLUNTING SÅ VIL VENSTRE PÅ 3 % LEGGE HINDER I VEIEN FOR AT SIV OG CARL SKAL FÅ LOV Å KJØRE LIMOSINER.HVORDAN TROR DU VENSTRE OG ANDRE VELGERE VIL KVITTERE PÅ DETTE, HAR DERE LÆRT NOE FRA 2005?

Trond

29.06.2006 kl.16:37

Fint. det tok deg lang tid å svare. Hva Foss sier bryr meg ikke stort. men dette er en ny holdning til penger fra FRP hold. Det er skattebtalerenes penger dere bruker, men dette er ikke så farlig når det gjelder dre eller hva??FRp føler seg storst sett heteset uannsett hva media skriver nom dem. Alle siom er uenig emd frp hetser og forfølger dere i ifølge dere selv.,Venstre har ikke 3 prosent, selv om du gjentar dette til det kjedsomelige. Vi har sagt nå som vi alltid har sagt at vi ikke kommer til å stemme for en regjering vi ikke kan stå innenfor. Hvis dere ikke tåler så så dere om det. Du kan vel ikke forvente at vi skal lyve eller hva??

Mathias

29.06.2006 kl.16:42

Om Bondevik regjeringen fikk svi pga. å nekte regjeringssamaarbeid med Frp, vil det ikke si at disse partiene skal inngå slik samarbeid neste gang. Grunnen er jo enkel at man kan ikke "gå på akkord med sine prinsipper" og bl.a. Venstre har som prinsipp å aldri inngå regjeringssamarbeid med Frp. Gjør de det, vil de tape like mye om ikke mer enn om de lar være, fordi mange som ikke vil ha samarbeid, de stemmer heller Senterpartiet for eksempel. At man taper velgere med å la være å samarbeide må man leve med dersom dette går på tvers av partiets prinsipper. Lignende problemstillinger finnes i andre partier.

Hasse@tungskyts.no

29.06.2006 kl.17:08

Mattis, hvor har du hentet tall materiell som underbygger påstanden om at det lønner seg for Venstre å slå handen av FRP og Høyre før valget i 2009, før de i det hele tatt har satt seg sammen for å diskutere i hvilken grad det finnen en politsk plattform for samaribeid. 1. Vil det ikke være strategisk riktigere å si at vi i hvertfall skal lytte til FRP og Høyre om det finnes grunnlag til å gå videre i en samarbeidssamtale. - Vil ikke dette hindre at politiker forrakten vil øke, og være som under sist valg, da Bondevik uttalte at uansett FRPs størrelse så er det totalt uaktelt å samtale med FRP om en formalisert samarbeid, hva sa det om demoktariets elementere prinsipper?

Trond

29.06.2006 kl.17:49

Saken er jo Hsse at på de fleste kjerne punktene er jo partiene miesvis fra hverandre. Jeg har skrevet om dette tildligere så du kann se hva jeg mener om saken med å følge denne linken.http://trond.weblogg.no/260506213038_hva_vil_frp_sammerbeide_om.htmlVi har faktsik prøvd å samemrbide med dere også, men hver h\gang skøyt dere oss i ryggen. Her i Bergen har dere allereee brutt den avtalen vi skrev under emd dere på.To uker etter vi hadde inngått et budsjettforlik går dere sammen med opposisjonen på stortinget og ødelgger det. Dere kan rett og slett ikke stoles på derfor blir der ikke att seriøst av oss. Husk en ting Hasse. Vi har ingen forpliktesle overnfoir FRP så overhodet. Vi skylder dere ingenting, er ikke enige med dere om det meste. Det er ikke grunnlag for en regjering med dere.

bad mongo

29.06.2006 kl.18:06

hasse basse mongo i kasse.Hvorfor i alle dager skal Venstre gå stille i dørene når høyre, frp og arbeiderpartiet nekter innsyn`?? Det tyder jo på at disse partiene har noe å skjule,! siden det er skattebetalerenes sine penger vil jeg ikke tro at det er en dårlig tid for venstre og si at det er teit at carl og siv kjører rundt i limo. Venstre har prinsipper, det har åpenbart ikke frp...derfor blir det ikke samarbeid.

Mathias

29.06.2006 kl.21:07

Hasse! Når man leser programmet til Venstre er DET mange saker som er sammenfallende med Arbeiderpartiet, mens når man leser Frps program ligger det milevis ifra. Inngår Venstre regjeringssamarbeid med Frp er og blir det ren opportunisme fordi Sponheim vil ha makt. Jeg får håpe han ikke er så opportunistisk at han blir fristet til dette. Han må forstå at det blir ikke mye venstrepolitikk i regjering med Frp. Vi så jo hvor lite det ble med Høyre, da vil det ikke bli noe bedre med Frp. Det er bare et parti som kan inngå samarbeid med Frp og det er Høyre, og hold deg til det. Alt annet er blir utopi.

Mathias

29.06.2006 kl.21:09

Hadde det ikke vært for at Venstre var så lite, kunne det jo være at jeg hadde blitt Venstremann i stedet for AP-mann. Min far var Venstremann så jeg kjenner jo litt partiet. Men jeg kommer til å holde meg i lang tid fremover i AP, det er sikkert.

Trond

29.06.2006 kl.21:31

Liten rettelse. Det er ikke Spoenheim som kunne ha bestemt på vegne av partiet i en slik sak. dettte vært landsmøte og tro meg der er det liten stemmning for slikt. Ja faren din satt jo til og med i fylkestinget for venstre. Navnet hans er kjent blandt mange i partiet.Sier du at du ikke velger etter overbevisning, men etter størellse??

Hasse@tungskyts.no

29.06.2006 kl.21:57

Historien viser at Lars er glad i å reise rundt i landet som landbruksminister og næringsminister. Med det som en grunnleggende motivasjon så er jeg overbevist om at Volvo eieren fra Ulvik vil la seg sjarmere av Siv, og ikke være så bråkjekk i kjeften etter valget i 2009. Trond har selvsagt rett i at dette må forankres demokratisk i den lille organisasjonen. Men, med Terjen fra samme bygd så er jeg overbevist om at det kommer til å skje saker og ting fremover mot 2009.

Trond

29.06.2006 kl.22:31

Igejen la meg forklare en vessentlig forskjell mellom dittt og mitt parti. Lederen bestemmer ikke alt og ihvertfall ikke hvem partnerene i en annenr egjeringskoallisjon skal være.Kjenner Terje Breivik og han er ihvertfall ikke noe frp entusiast, så den komemr du ikke lan\gt. med. utrolig morsomt du syntes dete r å nevne at venstre er lite. trro du virelig at det har noen som helst effekt på debatten??Nå vet jeg ikke hvor mye du kjenner til regjeringsarbeid. men en del av jobben innebærer reising så hva du enn prøver å lage av morsomme poeng så hjelper det mget lite.

Mathias

29.06.2006 kl.22:33

Trond! Både og til siste spørsmål. Jeg hadde kanskje vurdert Vesntre dersom de hadde litt mer "trøkk". Jeg innrømmer jeg er litt oppourtinist selv i den forstand at det var enkelte saker som opptok meg sterkt deriblant bossproblemene i sentrale deler av Loddefjord pga. alle skoleelevene. I denne sammenheng anså jeg AP som mest naturlig for å få gjennomslag. Men hovedgrunnen til at jeg meldte meg inn var valgnederlaget i 2001. Trond, du har helt rett, klart Sponheim kan ikke avgjøre et evt. samarbeid eller ikke med Frp, men han vil nok ha stor innflytelse i dette spørsmålet. Dersom partiprogammet deres skal ha noe hold, ser jeg samarbeid med Frp som en utopi. Hasse! Jeg skal ikke snakke for Venstre, men jeg trodde Trond hadde forklart seg utvetydig at et regjeringssamarbeid med Frp ikke kommer på tale. Les partiprogrammet deres så skjønner du sikkert at det ikke er noe særlig grunnlag for samarbeid.

Trond

29.06.2006 kl.22:41

Jo påvirkning har han, men jeg har snakketmed Lars selv og tro meg det er ikke mye stemmning for frp der i gården.

Hasse@tungskyts.no

29.06.2006 kl.22:49

Det artige er jo at dere begge er opphengt i det formelle med at et evt. samarbeidssprøsmål skal behandles demokratisk i venstres partiorganisasjon.HVORDAN KAN DERE DA KALLE ET MULIG SAMARBEID MED DE ANDRE BORGELIGE PARTIENE SOM UTOPI I ÅR 2006, (DET ER ALTSÅ 3 ÅR TIL VALGET?)DET ER JO IKKE ENDELIG BEHANDLET FORMELT I VENSTRES PARTI ORGANISASJON MED TANKE PÅ VALGSTRATEGI 2009?SNAKK OM Å SNAKKE MED MINST 2 TUNGER.

Trond

29.06.2006 kl.23:10

Ja i enkelte partier er vi faktisk inntresert i hva partiorganisasjonen mener og tenker. Vi har sagt det samme hele tiden og ebdt FRP å komme emd noe konkret. Det har de på ingen måte gjort, men sutret og vært grinnete for de ide andre ikke vil underkaste seg dere.Hva vil dere sammerbeide om når dere på ingen måte liker politikken vår?? Kom emd noe konkret ellers ser jeg denne debatten som avsluttet.

Mathias

29.06.2006 kl.23:40

Jeg er ikke veldig opptatt av hvordan formelt sett skjer i Venstre, men dersom man sammenligner Frps og Venstres partiprogrammer, så er det jo ikke mye som forener dere. Det må jo selv Frp innse, selv om de er "smellkåt" etter makt. Kommer de i regjering søker jeg asyl i Iran. Det er bedre med en islamsk republikk enn et konstitusjonelt monarki styrt av Frp.

Trond

29.06.2006 kl.23:51

Eller ker jo alternativet Spania siden det kanskje blir en del hus ledige der.

Mathias

29.06.2006 kl.23:56

Akkurat Trond!

Hasse@tungskyts.no

30.06.2006 kl.11:36

Mattis, du gjør også narr av at FRP er smellkåt etter mer makt, og ved å komme i regjering.1. Syns du det er rart at et parti med så mange velgere i ryggen har ambisjoner om å innta regjeringskontorene? (du syns sikkert det er feil også..)2. I motsetning til Trond som har en parti bok å vise til så er du mest stor i kjeften sies det.

Mathias

30.06.2006 kl.12:48

For enkelte er sannheten ofte vanskelig å svelge, det er ikke noe nytt. Alt det spillet med Hagen og Bondevik før forrige valg var jo ikke noe annet enn Hagens maktkåthet, ellers hadde han jo ikke begynt med dette, da Frp og Krf/Venstre står ganske langt fra hverandre på en del viktige saker, noe annet er å bruke Frp som støtteparti. Flere partier deriblant SV har i alle år vært støtteparti for Arbeiderpartiet uten å bli "vonbroten" av den grunn. Faktisk tror jeg på et eller annet tidspunkt har alle partiene på Stortinget (untatt Frp) på et eller annet tidspunkt vært støtteparti for Arbeiderpartiet. Høyre var det senest i år 2000. Denne krangelen mellom Hagen og Bondevik var ihvrtfall til fordel for AP, SV og SP.Imidlertid har AP sluttet med partibøker, da vi har gått over til elektronisk betaling og autogiro. Det er ingen i AP som har noe partibok lengre, og jeg tviler på at Venstre har noe slikt de også. Det er jo mulig Frp har det? Dessuten skrives "partibok" ikke som "parti bok", men "partibok". Det er tydelig at du trenger å slå opp i Universitetsforlagets "Bokmålsordboka".

Trond

30.06.2006 kl.13:17

Kan aldri huske at jeg ahr haytt partibok de 14 årene jeg ahr vært medlem. men medlemskort har vi. Slik kort som vølger med bankgiroen som vi får i posten.Når det gjelder det med støttepartier har faktisk Mattihas helt rett. Nå har det seg slik at Hagen elsker å være i skyttsilden. Elsker å fremstille seg som en forfulgt og missforstått mann som blir holdt nede av den såkalte eliten i samfunnet. Utrolig nok slipper han unna med det.

Hasse@tungskyts.no

30.06.2006 kl.14:36

Mitt absolutt siste spørsmål er da:1. Har venstre og evt. AP et strategisk virkemiddel og plan med å motvirke at Hagen, Jensen, og FRP driver stor butikk med stemmesanking pga. det velgerne oppfatter som hetsing, latterliggjøring og nazi stempel på FRP og dets velgere FRA NETTOPP AP OG VENSTRE.2. Vi vet hvordan Jens ble kjørt av Karita Bekkemellem da det smalt i mediet at han hadde en kommunikasjonsstrategi overfor Siv Jensen, - å få hun til å fremstå som en sur og gretten kjerring/kone i fjernsynsruta, som selvsagt er viktigste "SHOPPE" plass når det gjelder velgermarkedet.

Trond

30.06.2006 kl.14:53

1: Vi har en startegi å bygge opp partiet til å bli en sterkere organisastorisk enghet. >Dte er vi godt i gang emd å gjøre siden både gammel gjeld er borte, nye inntekter og medlemer har kommet til. At FRP fortsatt ønsker å drive stemmesanking på å gjøre seg stakkarslige og forfulgte tar vi til etterettning . 2. Fint å registerere at frp ikke har noen kommuniksasjonsstrategi. Opps jo det glemte jeg, frp sin staregi er ¨å svare på alt annen enn sprøsmålne, fremstille se seg som ofre for de andre partiene, mobbe venstre for det de er småp. osv osv osv. Men politikken der i mot??

Mathias

30.06.2006 kl.16:51

Hasse! Kan du definere det som står i deres progam om at Frp vil "redusere overføringer til private"? Er det snakk om "dagpenger", "uføretrygd", "barnetrygd", "pensjoner" eller hvilke ordninger er det Frp vil fjerne og hvilke ordninger er det Frp vil redusere satsene radikalt? Hva slags støtteordninger er det dere vil fjerne, det er noe velgerne må få klarhet i før valget i 2009. Og under alle omstendigheter vil dette spørsmålet garantert interessere "FOLK FLEST"?Jeg kan godt utforme flere retoriske spørsmål.Hva menes med "folk flest"?Hvilken av følgende kommer inn under begrepet "folk flest": Kaksen i Holmenkollåsen, industriarbeideren på Laksevåg verft, pakistaneren på Grønland i Oslo, samen i Karasjok og iraneren i Bergen???? Svar nå. Både om "overføringer til private" og "folk flest"??? Hvis begrepet "folk flest" skal ha noe verdi må jo faktisk dette begrepet omfavne alle disse gruppene. Men jeg er redd for at det er ikke dette Frp legger i begrepet. Hva ligger i begrepet? Definér!

Hasse@tungskyts.no

30.06.2006 kl.17:34

Hvis AP og Venstre får ture frem forsatt så blir snart "folk flest" Pakistaneren på Grønland. Tror du jeg gidder og svare deg Matias på kommando? høhø....jeg har tatt ferie jeg, som folk flest.

Trond

30.06.2006 kl.18:01

Folk flesthar ferie.?? Trodde de jobbet jeg, men ok. Hyggelig å se at også denne debatten mot frp ble vunnet med klar margin

Hasse@tungskyts.no

30.06.2006 kl.18:16

55 % av sosialhjelp i Oslo går til ikke vestlige innvandrerer, også de som kom til Norge på 80 tallet er med i statistikken.Kanskje det er dette som er folk flest?

Hasse@tungskyts.no

30.06.2006 kl.18:52

Hvis det betyr noe for Trond og Mathias, så kan vi hjerne si at dere har vunnet debatten, for i FRP så er det velgerne vi vil vinner, - og det er det som betyr noe for oss, og som vil bety et gedigent FRP etter de kommende valgene.FRP skal like etter ferien ha en stor konferanse, et av hovedtemaene blir å øke fokuset på den snillistiske og feilslåtte innvandringspolitkken som venstre og AP har og fører.

Mathias

30.06.2006 kl.19:00

Du svarer ikke på hva som menes med "å kutte i overføringene til private" som det står i Frps partiprogram. Dette er en mye mer vesentlig side ved Frp enn om det kommer 30 000 innvandrere til Norge hvert år eller om det kommer 1000 innvandrere hvert år. Deres skriver at dere vil "kutte i overføringene til private". Så kan du være så snill å svare på dette uten å blande inn innvandrere, samer eller nordlendinger, men svare konkret på hvilke støtteordninger som tenkes å kuttes eller fjernes? At du ikke vil svare tyder bare på at jeg har rett i mine antagelser om at "kutt i overføringer til private" menes at f.eks. nedkomststønad skal fjernes, antall uker du kan få dagpenger skal reduseres, pensjonene skal reduseres, uføretrygden skal fjernes osv. Dersom jeg tar feil bør du motsi meg, dersom du ikke svarer tar jeg det for gitt at regelen "DEN SOM TIER, DEN SAMTYKKER!". Så forklar deg!Du svarer heller ikke hva som menes med "folk flest". Og ikke minst, hvem er "ikke folk flest"? Avslutningsvis, på "Grønland er folk flest pakistaneren" da de fleste som bor der er av ikke-vestlig opphav. Ingenting gale i det, men det bor noen av vestlig opphav også, som f.eks. min kusine. Dersom jeg skulle bo i Oslo, ville jeg ha foretrukket Grønland fremfor andre områder i Oslo. I de fleste områder i Norge, er ikke innvandring noe problem. Jeg tror ikke innvandring er noe problem i Lærdal f.eks. Så jeg fatter ikke helt hva Frp er så bekymtret for. Norge har veldig lite innvandring i forhold til en del andre land i Europa. Frankrike har ca. 6 millioner arabere, og flere millioner fra andre land. Annenhver franskmann har en eller annen slektning fra et annet land. Det har blitt en del av landets kultur. Det samme er nok tilfelle i Storbritannia, særlig i syd. Ønske Hasse at vi skal tilbake til den tiden vi spiste fiskepudding og fiskekaker til middag 2 ganger i uken. Uten innvandrerne i Norge hadde landet vært veldig kjedelig. Vi hadde ikke hatt Pizza, ikke Kebab, ikke rulle-Kebab, ikke kinsesisk mat, ikke Mosaka osv. Så hva er problemet Hasse. Har du noen dårlige erfaringer med innvandrere som du kan meddele oss på denne bloggen?

Trond

30.06.2006 kl.19:03

Ser du tar seieren på forskudd, men nå er jeg vant med at frpere er store i kjeften. Håper dere i den koneferansen faktisk legegr frem noe av det dere har bidratt til. nemlig med å økte kløften enda mer i tillegg til å kutte ned på intergreringstiltak på deres alternative statsbudsjett..Men dete r selvfølgelig ikke så viktig elelr hva??Inntresant å taktikken din. Stopper argumentene opp er det bare å trekke frem de gode gamloe asyl kortet. Nå skal du ta frem alle de stattars eldre kortet ditt ogspå?? Har ikke hatt en debatt med frp uten at de har dradd frem det??En annen ting jeg sporrer som er meget inntresant er at du er utrolig på hogget me då påpekke hvor galt andre gjør det, men får du den samme kritikken tilbake da er det forfølgelse og mangel på respekt for dere velgere. Foresten fikk du e d deg Carl i hagen her på Univeritetet i bergen i mai?? Han viste ikke engang om reglene for arbeidsinnvandring i eøs området. Sier mye eller hva??

Hasse@tungskyts.no

30.06.2006 kl.20:22

Hva har de siste innleggene fra Knull og tott, -altså Trond og Mattis med Siv Jensens påståtte pengebruk å gjøre jamfør overskrift og diskusjonstema ?Jeg har ikke giddet å lese det makkverket som Mathias har skrevet, over er for opptatt med fotbll VM på tven, pizza i ovnen og kalde pils på kjøleren.Akkurat nå tar jeg pekefingen bort på tasten DELETE, og sletter bokmerket inn til webbloggen til Trond.Jeg foretrekker heller en annen Wathne som jobber for TV2.Dermed så kommer jeg heretter ikke til å kommentere noe som helst mer. Fingen går bort til tasten Delete NÅ!

Trond

30.06.2006 kl.20:48

Du påstår at du har gått politikkerkurs i FRPAt du har vært på Havard. Så snakker du og argumenterer du som en femåring. Ja for et tap at du forsvinner. er det slik du debatterer?? får du det ikke som du vil så stikker du?? jaja gleder meg til valgkampen hvis folk i partiet ditt har den samme holdningen.

Mathias

30.06.2006 kl.22:14

Jeg har ingen tro på at den storkjeften Hasse ikke kommer tilbake. Dersom du leser dette, så skal jeg si deg en ting; det var du som begynte å avspore debatten fullstendig. Det virker som om når det passer deg Hasse, så skal man holde seg til tema. Det virker som de er nå det passer, så nå kan du jo svare på alle spørsmål som er kommet over dette innlegget. Men det passer vel heller ikke en Frper. Frpere er og blir notorisk upålitielige og ubrukelige i alle sammenhenger bortsett fra å være stor i kjeften. Hadde folk lest programmet deres ville det vært svært få som hadde stemt på dere. Jeg får håpe at til neste valg så tar folk bryet verdt å lese programmet til Frp, og da vil folk forstå at Frps løsninger er ikke løsningene på problemene. Programmet er langt så folk kan jo godt begynne å lese progammet nå, slik at de i det minste lar være å stemme Frp i 2009.

Mathias

30.06.2006 kl.22:15

aa

Mathias

30.06.2006 kl.22:15

http://www.frp.no/Innhold/FrP/Dokumenter/Program_og_vedtekter/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=8402Linken kommer visst ikke. Så programmet til Frp kan leses her.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.13:02

Til denne personen som kaller seg seg Mathias. Jeg tror ikke at FOLK FLEST leser noens partiprogrammer jeg, men stemmer på de politikerene som de liker best, og har enkle og treffende politiske budskaper som treffer velgermassen målrettet.Men, for min del kan dere som driver med politikk gjerne si at velgerne er dumme og dermed stemmer på FRP. Siden jeg er pedagog av utdannelse og kommunikasjonsekspert så kan jeg illustrere dette med et scenario:Se for deg to dataforhandlere som ligger ved siden av hverandre i en gate. Butikk A driver med stort overskudd, og har mange lojale kunder, Butikk B, har mange som er innom butikken, men som ikke handler eller kommer igjen, butikken er på konkursens rand.Mathias og Trond, la oss se nærmere på hvorfor butikk A lykkes VS B.Butikk B gjør følgende: Kunden som er som folk flest kommer inn i butikken, han sier, jeg skal ha sånn data greier, butikkselgeren som er dataingeniør går i gang med Megabyte, Gigabyte, ramm, hardisk komponertering, VGA skjerm opptisk metodisk styrke som kan styres via en liten mikrobrikke analogt og via ekstern byte brikker. Kunden som er folk flest, har hørt om Office pakken og internett, han skjønner ikke hva dataingeniøren sier, men for høflighetsskyld så tar han med seg en bunke med brosjyrer (som koster mye for selgeren...) og går ut av døren.... DET BLE INGEN HANDEL.Samme person oppdager så butikk B, han russler inn døren og sier, "JEG SKAL HA SÅNN DATAGREIER", Det ordner vi sier selgeren, en person for folk flest. Hva skal du bruke den til sier selgeren? "nei, jeg skal surfe på internett, og skrive litt brev på dataen innimellom sier personen, altså FOLK FLEST.Fint, sier selgeren i butikk A, da skal du ha denne maskinen, office pakke og en printer, det koster kr. 10.000,-Åja, svarer kunden, altså folk flest, da tar jeg den løsningen, Pliiing i kassen, kunden betaler og går ut av butikken. Han stopper opp på gaten og ser mot butikk B, så sier han, For en ape, jeg skulle ha sånn datagreier, og han ville selger meg noe som het megabyte med ramm..

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.13:04

Sorry, det skal være butikk A, kunden så går til, men dette skjønner jo dere som er åndseliten i nORGE.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.13:14

Spørsmålet er sikkert veldig dumt siden jeg er FRP sympatisør, men jeg drister meg likevel til å spørre de intelektuelle herremennene Mathias og Trond, følgende:- Hvem er det av dataselger i butikk A og butikk B som har den beste kommunikasjonen?En viktig forutsetning dere må ha for å kunne svare er at butikkene lå i en travel handlegate og kundegrunnlaget var folk flest.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.13:29

Jeg ser at denne Mathias etterlyser svar fra Hasse B. hva som legges i begreper FOLK FLEST, jeg kan godt svare, selv om jeg ikke kan utrede dette vitenskapelig som sikkert dere ville gjort.Folk flest kan både bo i Holmenkollen (eks. lottomillionærer), i Trøkkstad, på Frogner, i Loddefjord, i Fjellveien i Bergen og i Åsgardstrand.Det som er felles er at folk flest er opptatt av:1. Hvordan man tar seg av eldre i dette landet.2. At politiet har nok ressurser til å ta seg av kriminnelle3. At helsevesenet har nok ressurser til å ta seg av syke, evt. supplert med import av CT scannere, medisiner, annet sykehusutstyr og helsearbeidere.4. At man bruker av petroliumsfondet til dette for pkt. 3 vil ikke være inflasjonsdrivende.5. Folk flest lurer også på hvorfor familien Muhammed Akram skal kunne gå gatelangs i flotte dresser kl. 11.00 på en mandags formiddag når folk flest er på jobb. Far Muhammed er oppegående, sterk og sprek, hvorfor skal ikke han være i arbeid? - han er kanskje handverker?, vaktmann?, har jobbet på et sykehjem i Iran?6. Folk flest er opptatt av hvorfor 55% av Oslos ikke vestlige innvandrere går på sosialtrygd?7. Folk flest blir provosert over de andre politiske partiene og medienes hetsting med Carl. I. Hagen og hans velgere? Hvorfor skal ikke FRP kunne styre når AP kan? Jeg sier som Stanghelle i Aftenposten, FRP har MINST like flinke folk på stortinget og blant tillitsvalgte som AP og de andre partiene.8. Folk flest er opptatt av at kriminelle innvandrere/asylsøkere skal straffes hardt, og sendes ut av landet når de gjør en straffbar handling.9. Folk flest er opptatt av å utvikle NOrge til en økonomisk stormakt også etter at oljeutvinningen ikke gir så mange dollar i kassen, gjennom forsking og stimuli til bedriftsetableringer osv.10. Folk flest er opptatt av å gi frp en mulighet til å regjere.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.13:35

Til Trond, Mathias og sikkert andre, jeg gir dere selvsagt lov å mene at det jeg skrev over om folk flest var idiotisk skrevet, og på nivå med en 2 åring, det er helt greit, jeg er hverken politiker, eller har lang akademisk bakgrunn. Men, jeg er norsk, oppvokst i en familie med lange tradisjoner og generasjoner som har vært med og bygget NORGE med hakke og spade, jeg har lov og ha sterke meninger om hvordan landet skal utvikles videre, utifra egen preferanse og bakgrunn.

Hasse@tungskyts.no

01.07.2006 kl.13:36

Den politikkeren som klarer å fenge meg med buskap som anngår meg/opptar meg, og hvordan jeg vil samfunnet skal bli i fremtiden og for mine eventuelle barn, - det partiet vil få min stemme.

Trond

01.07.2006 kl.14:11

Og ingen av de punktene ser hjga t >FRP komemr til å klare seg btra.Ingen dirvver hetsing av Hagen.. dere er bare dere frpere som ikke er menn tokk til å ta ansvar for noe som helst. Menge partier har flinke mennesker,. AP SP til og Sv kan jeg si har flere dyktige politiukkere og folkevalgte. Men forskjellen på dem og FRP er at de faktisk ønsker p diskutere politikk. De sliter ikke med et forfølgelsekompleks og skriver og hytler \hver eneste gang de blir møtt med kritikk eller tatt med buksa nede. Starff og jus: Vi har faktisk noe som heter rettsvern her i landet, Det betyr at dvi driver rettsvesenet ikke etter vg modlllelk slik frp gjør der dere ønsker ås traffe menensker hardt så fort dere ser en overskrift i avisene. Det er inntrasant når detre i det ene skundet vil at alle skjal behandles likt og ingen ha noen fordler, men at alle emd utenlansk opprinnelse skal starffes hardere en folk flest. Drebatten her ha rikke dreid seg om FRP skal sitte i regjering, men hvorvidt noen har plikt til å støtte for å kpomme ditt. der kan jeg garantere at mitt parti kommer ikke til åbidra. AT frpere er sure for det driter jeg i.

Trond

01.07.2006 kl.14:20

Max og Hasse bor dere sammen?? Dette er hasse sin ip-adresse: 83.108.214.8Mens dette er Max sin: 83.108.214.8Har dere et FRP forhold eller trtor dere jeg er dum. Hvis jeg sjekker opop finner jeg Birger Selås bak i dette og??

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.14:28

Jada, vi bor i et kollektiv, men ikke tror at vi har noe på gang. - Du svarer ikke et pip på det jeg skriver om over, og de spørsmålene jeg reiser.- Jeg er enig med deg i at vi har et rettsvesen som er bygget på at man er uskyldig til det motsatte er bevist. Der er vi enige Trond. Men, hvordan kan du da forsvare at du mener Carl I. Hagen har gjort en straffbarhandling og bør straffes i en mørk celle bak lås og slå, jf. dine tidliger hentydninger i forb. med bruk av frpS BEVILGEDE penger.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.14:29

Hverken Økokrim, eller skatteetaten har iverksatt politi etterforskning av Hagen, så vidt jeg vet, hvordan kan du da dømme han når du er mot forhandsdømming av grupper og personer?

Trond

01.07.2006 kl.14:43

1; Sjelk venstre alternative statsbudsjett2: Ja mer penger til politiet. Det har venstre selv stemt for i sine budsjetter.3: Ijgjen sjekm partiets statsbudsjett4: det har jeg kun FRP sine ord på. Men å åpne5. det hadde gjort seg med \gode inntgreringsttiltak. Desvarre stememr frpp diie vekk og kutter i de under sine alterbnative stastbudsjetter. Å fremstille alla med pakistanskere som trygde missbrukere er idiotisk. . Hva me då gjøre oe emd sosialsystemet?? Venstre vil men de abndre er uenigte. 6: Venstre er opptatt hvorfor de samme menneskene blir diskriminert i arbeidslivet. 7: Ingen hetser med Hagen. Det er han som sutrer. Jeg har ingen dårlig samvittighet for noe av det jeg har skrevet om mann. Det er det ikek mange andre som trenger heller. Vet at sannheten er hard, men ta den som menn. 8: Så likhet for loven skal ikke eksistere??9: Det er vi å derfor trenger man en plan fort. Mer penger på forskning og utvikling må til. Forslag som FRP stort sett stemmer ned. Nei dere kommer ikke til å redde orges fremtid emd ¨å bygge mange 15 filers motorveier. 10: Nei det setmmer ikke 30 prosent er opptatt av det. de 70 andre prosentene av folk flest er det ikke.

Trond

01.07.2006 kl.14:44

Jeg har bare bedt FRP å legge kortene poå bordet, noe de ikke tør eller virker som de er villig til.

Mathias

01.07.2006 kl.14:48

Hasse! Helt riktig, men ikke alle ser baksiden av medaljen. Frp har større bakside enn andre partier. Men mange som stemmer Frp har ikke lest programmet, ikke en gang de vesentligste punktene, bare slagordene. Hva menes med "å kutte i overføringer til private"? og hvem er "folk flest"? Men Frp nekter å svare på disse og en del andre vesentlige spørsmål, noe dere vil være nødt til å svare på innen valget i 2009. Til den tid, får dere enten forandre programmet deres eller finne ut hva dere skal svare "folk flest" på dette meget vesentlige spørsmål. Mad Max! Når det gjelder innvandreren skal jeg fortelle deg en vesentlig forskjell fra vanlige nordmenn. Som du sier er han iraner, og iranere drikker svært lite eller ingenting alkoholo og de fleste iranere røyker ikke, de kjøper ikke så mye ferdigmat som "folk flest" i Norge. Derfor har de et mye bedre utgangspunkt enn nordmenn til å spare. Dette i motsetning til den typiske Frper som drikker ganske mye, røyker tett, spiser mye ferdigmat og gatekjøkkemat. Da går pengene fort. Videre når det gjelder denne Iraneren som neppe er iraner med det navnet, men la gå. Han er har kanskje vært politisk aktiv mot regimet i Iran, kansje tidliger kommunist eller geriljakriger i Kurdistand, han har blitt toturert av det hemmelige politi osv. Men bilde du tegner av denne iraneren stemmer ikke med virkeligheten i det hele tatt. Jeg kjenner en 10-15 iranere som bor i Norge, og av de er det bare en som er uføretrygdet, resten er i arbeid i høye stillinger, to av de jobber i forsvaret. Den som er uføretrygdet er blind og har følgelig vanskeligheter med å få arbeid, selv om han har utdannelse som sosionom. Dette bilde dere tegner av den typiske innvandreren stemmer ikke med virkeligheten. Men om dette skulle stemme, så ville det vært bedre å bidra til at innvandrere fikk jobb, at man godkjente utenlandske utdannelser i større grad enn det man gjør i dag. Greit nok at det er bedre nå enn for ti år siden, men langt i fra bra nok. Dette problemet førte til en hovedfagsoppgave i psykologi ved Unviersitetet i Bergen. Du skriver at denne iraneren kanskje har vært vaktmester, men det kan jo tenkes at han var lege, og at utdannelsen ikke ble godkjent, selv om Iran har en av verdens beste leger. Da får man jo lett en psykisk knekk. Hadde man heller godjent utdannelsen hans, så kunne jo han avhjulpet litt legemangelen i Norge. Grunnen til at 55 % av ikke - vestlige innvandrere går på sosialtrygd er at de IKKE FÅR JOBB, enklere er det ikke. Tror du virkelig noen fra Iran, fra Irak, fra et eller annet afrikansk land ønsker å komme til Norge for å gå på sosialtrygd frivillig? Grunnen for at de kommer er av politiske og sikkerhetsmessige årsaker. Hadde de kunnet velge ville de ha vært værende i sitt hjemland. Denne paronoide innstillingen har ikke så mye med virkeligheten å gjøre. Grunnen for at folk er opptatt av dette er at Hagen har messet om dette i 30 år. Før var jo ikke dette noe problem. Til slutt, du mener at folk flest er opptatt av at Norge skal kunne være en økonomisk stormakt etter at oljen tar slutt. Ja helt riktig, men Frp er ikke opptatt av det. De opptatt av å svi av mest mulig av oljepengene NÅ, slik at om 50 år så er Norg degradert til et U-land. Ja som Jens sa under valgkampen; Kristin Halvorsen er billig i drift i forhold til hva Carl I. Hagen er. Frp vil bruke alle oljeinntektene fortløpene, ikke ha noe skatt. Altså føre en økonomisk politikk som i gulfstatene som Kuwait, Arabiske Emirater, Saudiarabia osv. Helt til slutt, hva menes i Frps partiprogram at Frp ønsker å "kutte i overføringene til private"? Hva slags støtteordninger er det her snakk om????????????????????????

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.14:53

Vedr.: punkt 5, ja, jeg er helt enig med deg i at å fremstille alle ikke vestlige innvandrere som at de går på trygd er idiotisk, like idiotisk som å fremstille alle som stemmer på FRP som idioter som enkelte gjør.Det jeg skrev er at 55% av de som mottar sosialtrygd i OSLO, er ikke vestlige innvandrere.Selv har jeg flere venner som er ikke vestlige innvandrerer, de står opp om kvelden og jobber hele natten, sånn som det skal være.Hvis jeg da tolker deg rett Trond, så vil du arbeide for at venstre skal endre sosialstøtten til ikke vestlige innvandrere, atlså stramme de sterkt inn.Også her er vi eninge:-)

Mathias

01.07.2006 kl.14:56

Jeg er usikker på 30 % vil gi Frp sin stemme når valgdagen kommer. Som jeg skrev før; den 15. september 2000 hadde Frp rundt 35 % som det høyeste på en meningsmåling. Temmelig nøyaktig et år senere ved valget den 10. september 2001 fikk Frp 14,6 %. Historien vil mest sannsynlig gjenta seg, når folk får øynene opp for hva Frp egentlig står for. De står ikke bare for lavere bensinpriser, laveree alkoholavgifter, lavere skatter, men også for dårligere trygdeordninger, dårligere kommunale tjenester pga. mindre overføringer til kommunene osv.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.15:07

Mathias, jeg er ingen politker og kan ikke svare på en del av spørsmålene, jeg yttrer meg som mening mann og som FRP sympatisør/velger. Se over under punkt 1-10 som er hovedpunkter i hvorfor jeg stemmer Frp.1. Hvordan støtter du deg empirisk på at FRPere drilkker mer, røker mer, og spiser mer ferdigmat? vennligst legg ut en link på det?2. Min fastlege er fra Iran, som Iran venn, så vil det være interessant å se hvordan du responderer på det?3. Jeg kjenner flere Iranere i et boretslag som ligger tett opp mot huset mitt, som lever livets glade dager og som er fornøyd med det. Han er forøvrig en grei kar som jeg har snakket litt med. Han ser sterk ut, og har bakgrunn som maler/snekker i Iran. Når boretslaget nylig malte, så sendte de ut en mann fra kommunen til å male leilighete hans, mens han sat og smattet på en vannpipe og så på. De har bil, når han kommer fra butikken med mat, så hører man larmen fra bilen langt oppi veien pga. to ting. 1. Eksosannlegget er røket, og viftereima er slakk. 2. Ved innkjørselen til borettslaget fløyter han med bilen, så kona kan komme og hente handleposene, mens han går ved siden av i sin dress.Hvorfor er det ikke slik at det norske samfunnet tvinger mannen ut i arbeid, når byggeplassene skriker etter hans kompetanse?

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.15:11

Du skriver noe interessant Mathias. Iranere har et lavt forbruk, siden de sikkert er vane til å leve sparsommelig også i Norge.1. ER DET DA SLIK AT DE NORSKE SOSIALE STØTTEORDNINGENE ER SÅ GODE AT DE IKKE BLIR MOTIVERT/HAR BEHOV/MÅ UT OG SØKE JOBB, ARBEIDE HARDT FOR Å FÅ JOBB ?Hva tror du Mathias?

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.15:14

FRP vil ha øremerkede bevilkninger til kommunene så de ikke går til flotte og dyre kommunehus, eller dyre kulturprosjekter.FRP vil at pengene skal gå direkte og uavkorter til bedre eldreomsorg, helse, og ikke til ytterligere byråkratisering av kommunale saksprosesser.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.15:19

Også her er jeg enig med deg Mathias, jeg også er usikker på om hele 30% vil stemme på FRP i 2009.Fordi, jeg regner med at valgkampmaskeneriet til AP og den sosialistiske pressen vil angripe FRP med usakeligheter og spre løgner om FRP som vanlig, og om Siv like mesterlig som Car klarer å snu dette på hodet og få deler av velgerne til å stemme FRP pga. dette. Jeg er også spent på hvilken strategi AP vil legge opp til i forbindelse med akkurat det jeg har skrevet om.

Trond

01.07.2006 kl.15:23

Max: Jeg vil jobeb for at felere innvanderre med ikke vestelig-bakgrunn ikke blir sirkin\minert i arbeidslivet. Det er der mye av psoblemet ligger. Kjenenr til felere med topputdannelse som ikke får jobb som seriøst vurderer å søke green card. Dette er e kanskej noe dere burde tenke på. Dyre kultur pårosjeketer?? Var det ikke FRp som i Tønsberg klarte å gui Buchard den mest lønnsomme næringslivstomten under det løftet at han skulle alge et kulturhus.Kjenner kulturløivet i Tønsberg og de ler av det hele. FRP ble lurt.Mne slutt å sette kulturlivet opp mot eldre, det blir bare useriøst. Det er pusigg dere vil jo ha innavdere ut for å bevare den norske kulturen, men samtidig er kulturlivet den store fiende?? Bare jeg som finner det rart.

Trond

01.07.2006 kl.15:28

Max: Nå må du slutte å gi skylden på pressen heel tiden. Atd ere klarer å slippe dere unna sannheten skuille dere fått en ocar for, mendm media har sin rett til å finne frem sannheten og ubehageligheter. Der gjelder alle partier.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.15:35

Også her er jeg enig med deg Trond. Media har en viktig jobb i samfunnet med å gravd frem rottenskap og rettskaffenhet. Det er eksempelvis en god mediasak å presse helse Bergen til å kjøpe dyr og livsforlengende kreftmedisin til pasienter, i verdens rikeste land, selv om AP ikke har villet bevilge penger til dette. Men, dette med FRPs bruk av egne bemiddlede pengere er tatt ut av sammenhengen, og er rett og slett urimelig.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.15:38

Det er mulig FRP ble lurt i TØNSBERG, jeg kjenner ikke til saken, annet enn at Buchart er FRPer, og at ordføreren er fra FRP og er norges mest populære ordfører ved siden av FRPs Søviknes i Os, og skap FRPer, Hermod Friele i bERGEN.

Trond

01.07.2006 kl.15:50

Dere stilte dere selv for hogg. dere nektet å gi innsyn ikke abre en gang men felre gamnger. Når kritikken kommer la dere skylden på alle andre. dette er deres egen skyld og ingen andre.Du burde sjekke ut Tønsberg saken. den har vært lite i media, men tro meg dere vil bli møtt emd den under neste valg.Så Buchard er FRPere også?? Hmm det viste jeg ikke, men det gir ssaken et enda mer inntresant lys eller hva??

Klaus Max Von Hausen

01.07.2006 kl.16:03

Jeg skal sjekke dette nærmere, og etter det jeg kjenner til så er Arthur Buchart FRP velger/sympatisør, ja. Rart ikke media smører det utover forsiden til VG.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.16:06

Du skriver noe interessant Mathias. Iranere har et lavt forbruk, siden de sikkert er vane til å leve sparsommelig også i Norge.1. ER DET DA SLIK AT DE NORSKE SOSIALE STØTTEORDNINGENE ER SÅ GODE AT DE IKKE BLIR MOTIVERT/HAR BEHOV/MÅ UT OG SØKE JOBB, ARBEIDE HARDT FOR Å FÅ JOBB ?Hva tror du Trond, siden Mathias ikke vil svarer på dette?

Mathias

01.07.2006 kl.18:40

Alle iranere jeg kjenner, untatt en, er i arbeid. Den som ikke er i arbeid er BLIND.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.20:22

Mathias, jeg kjenner en norsk som er blind, han er oppvokst i et arbeiderhjem med lange tradisjoner på å stå opp kl. 06.00 om morgenen for å arbeide hardt frem til mørket om kvelden. Han ble blind under en ulykke på gården, der faren omkom. Han måtte tidlig ta ansvar på gården selv om han var blind. Når han var 20 år, hadde han spart nok penger og dro til USA og studerte informasjonsteknologi i 6 år, sammen med sin førerhund.Etter noen år i næringsdepartementer startet han opp egen grunderbedrift innenfor språkteknologi.HAN ER VOKST OPP UNDER TRANGE KÅR, DER HAN ER OPPFLASKET MED AT DET SKAL ARBEIDES HARDT OG BETALES SKATT TIL DET SAMFUNNET MAN FÅR MANGE GODER TILBAKE FRA.-IGJEN, HVORFOR SKAL FRISKE OG STERKE IRANERE OG ANDRE IKKE VESTLIGE INNVANDRERE DRIVE GATELANGS MIDT PÅ DAGEN?

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.20:32

Jeg vet det har kostet den blinde mannen jeg kjenner både svette og tårer, Lars Sponheim kjenner han veldig godt og har uttalt i media at sånne mennesker har Norge bruk for, men han er også aktiv FRPer i den kommunen han er bosatt.Ifølge blant annet Mathias er denne mannen lite verd, han er en dumming, og en lite intelligent slask siden han stemmer FRP.For, du dømmer gruppen av velgere som FRPerne...Du bør gå litt i deg selv Mathias.

Mathias

01.07.2006 kl.21:13

Slike historier finnes alltid. Men den blinde iraneren er ikke en person som gir opp, men han har et dobbelt problem som selv Frp må innse; både blind og invandrer. I Iran drev han alene egen rørleggerbutikk, altså butikk som selger vasker, toaleter osv.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.21:31

Joda, det er vel ikke en enkel kombinasjon det, og i tillegg er han vel forfulgt i hjemlandet siden han er i Norge. Ellers, hva er det som gjør at du er så stor tilhenger av Iran? utover at musikken der er et fargerikt innslag.

Trond

01.07.2006 kl.21:51

La oss ta saken fra en annen vinkel. under valget i 1999 var jeg på et mte i oslo med flere iranere og andre entinske nordmenn. alle disse hadde i påresviu jobebt knallhardt og hadde strålende utdannesler. Mange av dem også beste ut fra BI. Ingfen av disse fikk jobb på grunn av sitt navn. Enkelte av dem hadde sjekket ut med Usa der de kunne få joibb med en gang. Syntes du dette er rart?? Har frp gjort noe her når de snakker så pent om integrering. Greit nok at menensker hardt det vondt å vanskelig. Ikke kom her å gjør deg tul ekspert på mennesker som mhar blitt behndlet urettefrdig her i samfunnet fordi du tilfeldigvis har en av dem som medlem i FRP.

MAX@NUS.NO

01.07.2006 kl.23:47

Både jeg og Frp syns det er leit at folk som vil gjøre et ærlig arbeid i det norske samfunnet og/eller bidra til kompetansetilførsel ikke får gjøre det pga. at de heter Abdulla, Muhammed, Akram Anus, Sjallabaia Mossaka osv. Det er venstre og de andre partiene sin feil at det er sånn fordi:1. Mange innvandrere utfører kriminelle handlinger av alvorligere art enn man er vant til i Norge, "GJERNINGSMANNEN ER AV UTENLANDSK OPPRINNELSE" ER BLITTT VANLIG Å SE SOM HEADLINES I MEDIENE.2. Voldshandlingene er blitt svært brutale, det er som Politiet sier, før sloss mann med hendene og stoppet når politiket kom til åstaden. De siste årene har dette blitt tøffere, det brukes kniver, dolker, jernstenger og når politiet kommer sloss de mot de også3. En pakistaner blir krenker hvis man sier, kan du flytte bilen din, den står i veien, da blir man slått helseløs.4. Friske sterke menn og kvinner som vandrer gatelangs midt på dagen uten og jobbe, bare mottar trygd er det mange av. I Oslo betales 55% av all sosial stønad til ikke vestlige innvandrere.5. Innvandrer restaurantene i Oslo driver med snusk og fanteri, det kryper rotter på kjøkkenet, de har ulovlig arbeidskraft som jobber selv uten oppholdstillatelse.6. Politiet er svært bekymret for utviklingen i Oslo7. Muhammed tegningene.ALT DETTE OG MYE MER GJØR AT DEN VANLIGE NORDMANN OG ARBEIDGIVER BLIR SKEPTISK, DETTE KAN OPPSUMERES SLIK.- Partiene utenom FRP gir grobunn for rasisme og skepsis.- Innvandrerene må også selv føre en streng justis internt, og tilpasse seg det norske samfunnets spilleregler.

Trond

02.07.2006 kl.00:02

Hyggelig det, men hvoirfor idrar dere da med ingenting. Allerede i deres alternative stastbudsjett ville dere kutte på intergring og nrosk opplæring. 1: Ja kan stemme det, men sier kke det litt om mediene. Alrui sett det står skrevet overskifter hvis det hadde vært en svært anntall trøndere som drev med krinminalitet2: Stemmer det. det blir det også blandt etniske normenn som du så populært kaller det. 3: Tull, tøys og latterlig. 4: Si tdiligere svar. 5: resturantbransjen drives generelt useriøst. det gjorde den lenge før innvandrene kom hit. Bare snakk med hottell og rsturangforbundet de har nok av saker ligende. 6: Ja hvem er ikke det7: Muhammed tegningende ja. Hmm syntes det var gøy når Sellebekk i samme nr forsvarte blasfemiparagrafen, noe frp også har gjort. i8 tillegg til han nektet samme bilder av jesus å komme på trykkk på gfrunn av de kunne støtte kristnePartiet FRP gir grobunn forrasisme. I åresvis har de gjort det ytterste for å sette folkegrupper opp mot hverandre og ebskylde folk for all slag styggdom.FRp har ikke bdiratt en dritt til noe som ehlst for for tiltak for integrering dom finnes. Frp er en skam for norge, jeg syntes det er ppinelig å forklare mine internasjonale venner at et slikt parti får så stor oppsluttning i landet.Men enkelte er dyktigere til å lyve enn andre.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.00:23

Kjære Trond, jeg kan trøste deg med at det fra høsten blir full fokus på feilslått innvandrer/asyl og integreringspolitikken som har vært ført her i Norge. Strategi konferansen i september vil peke ut en klar strategi på dette, så får vi se hvordan folk flest responderer på dette.Jeg var nylig til USA, hadde en dags stopp i Reykjarvik på Island, en ting slo meg når jeg russlet down town, ikke en eneste innvandrer, så kom jeg i prat med en elegang høy, og flott islandsk kvinne, hun kunne fortelle litt av hvert om hvorfor det var sånn, og hvorfor Islandshestene var renrasede... m.m.Du kan gjerne mene at FRP er en skal for Norge, og at 30-40 % av befolkningen er det samme, vi skal stå imot presset fra dere andre og holde på det opprinnelige Norge, med litt fargerikt felleskap er jeg for...Til slutt: Når muslimske immigranter flykter inn i norske statskirker, blir det ikke litt rart ang. at de er så stolte av troen sin og så bor i en protestantisk kirke?Dette har forundret meg mye.

Trond

02.07.2006 kl.00:30

Jeg er spent på hva dere kommer med. Nye teror lover, integreringsleire osv osv. Det må ha vært drømmen :Et land med bare hvite mennesker. Det fint å se hvordan du proklamerer FRP sitt drømme Norge. Ja jeg mener faktisk frp er en skam for Norge. Nå har jo ikke frp vært oppe i 40 posent, men jeg skal ikke ta livsløgnen fra deg. Du vet lite om islam ser jeg. jaja hva annet kunne jeg ventet meg egentlig.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.00:39

Jeg er veldig stolt over å kunne fortelle mine internasjonale venner om Venstre, et parti som har 3-3,5% oppslutning og som har hatt 3-4 stasråder, og hvordan et slikt lite parti har satt kiler mellom fløyene i norsk politikk, og hvordan det setter det demokratiske Norge i et forlegent lys rundt om i verden.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.00:49

Det er et faktum at mesteparten av de som søker asyl, har økonomiske motiver. Ikke at det nødvendigvis er galt - du ville antagelig hatt det selv, og heller løyet på deg litt forfølgesler i hjemlandet hvis du hadde utsikter til å kunne flytte til vesten og tjene gode penger, eller hva Trond? - Nei, nå tar jeg meg en banan.

Trond

02.07.2006 kl.01:08

Inetrnasjonale venner?? FRP?? Så vidt jeg husker har frp blitt nektet medlemskap i den liberale internasjonalen over 7 ganger. Det er ikke forbudt å være en sentrumsparti, kanskje i deres verden. Ja ta deg en banan du. Ta deg kanskje enda flere.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.09:53

Jeg bare føler at du Trond er på gyngende grunn når jeg trekker frem hvor feilslått den norske innvandringspolitikken viser seg og være. Venstre er det partiet som fører mest snillistisk innvandringspolitikk sammen med SV og RV da.Dette klarer ikke selv Trond å vri seg unna.jeg nevner:1. 55% av sosialstøtten i Oslo går til IKKE VESTLIGE INNVANDRERE, syns du detter er bekymringsfylt? JA, eller NEI.2.Muslimene ønsker å erstatte grunnloven med en islamsk grunnlov. Norske politikere, bortsett fra FRP, syns dette er sterkt bekymrende, hva syns du Trond?2.1 Islamister i Europa forbereder en særlig lovgivning for muslimer, der skal stå over nationalstaternes love. Initiativet kommer fra det muslimske Fatwa-råd for Europa, der i marts bebudede, at en forfatning eller "konstitution for Europas muslimer" er på vej. Fatwa-rådet har nær forbindelse til den islamistiske bevægelse Det Muslimske Broderskab. Dets talerør er Tarik Ramadan, der ellers i mange vestlige kredse har ry for at repræsentere en mere liberal europæisk islam. (Sitat slutt) Er dette bekymringsfult Trond?3. Kriminell innvandrer-ungdom er i ferd med å ødelegge oppvekstmiljøet i Oslo, fastslår Oslo tingrett. Småjenter blir voldtatt og ranet. Skoleelever blir truet på livet, ranet og banket opp. 4. HVORFOR SKAL EN FRISK OG STERK IRANER I 30 ÅRENE SOM I FØLGE HAN SELV HAR BAKGRUNN SOM HANDVERKER I SITT HJEMLAND IKKE KUNNE FÅ KRAV OM Å STÅ OPP OM MORGENEN OG JOBBE PÅ EN BYGGEPLASS SOM SÅ SÅRT TRENGER HANS ARBEIDSKRAFT. HVORFOR SKAL HAN SITTE OPPE OM NATTEN OG SPILLE KORT SAMMEN MED SINE VENNER FRA SAMME LAND? HVORFOR TROND? DET ER DU SOM ER POLITKKER JEG ER BARE EN VANLIG MANN I GATEN?Ja, det finnes hundrevis av eksempler til for ikke si tusen.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.09:56

Jeg skal innrømme at under punkt 2 så burde jeg ordlagt meg litt annerledes, regner med du satte fast kaffen eller konjakken i halsen.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.10:01

81 prosent av muslimene i den amerikanske byen med flest muslimer, nemlig Detroit, svarer at de ønsker at det skal innføres Sharia, altså begå henging, amputasjon og piskes & steines til døde, hvis du eks. har vært utro. Tror du at dette også er en holdning "norske" muslimer har? i så fall er du bekymret.Nei, nå tar jeg meg enda en banan.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.12:10

Helt til slutt tar jeg et generaloppgjør med deg og dine holdninger.1. Du stiller ikke krav til innvandrerene, men forsvarer de og den byrden mange av de er for det norske samfunnet.2. Du er en miljømann, som er mot oljeutvinning og forurensing, selve muskelen i norsk økonomi som finansierer alle kostnadene du vil at den norske stat skal bære. 3. Du vil at Norge ukritisk skal dele ut penger til korrupte regimer rundt om i verden, du stiller ikker krav om at nødhjelpen skal gå uavkortet rett til de som trenger det sånn som frp vil.4. Du, mener den norske stat skal stille opp for innvandrer familier og betale for gjenforeninger og for at de skal få et godt og rikt liv i norge uten at de skal tilpasse seg det norske samfunnet.5. Du er selv arbeidsledig, (noe jeg finner rart med ditt engasjement for svake i samfunnet og ellers..) altå du er per i dag en kostnad for samfunnet, samtidig som du kritiserer frpere som kjører taxi og buss for at de er en skam for samfunnet og at du skjemmes over de, som står opp om morgene og gjør et ærlig arbeid.6. Du prøver og sette deg over folk flest i samfunnnet og kaller de for noen dumminger, selv om det er de som er selve muskelen i at A/S Norge går rundt og tener penger til alle de godene som du selv og dine venner benytter seg av.Dette var et generaloppgjør med deg og dine holdninger, nå tar jeg men ytterligere en banan før jeg slår av datamaskinen for sommeren.

Mathias

02.07.2006 kl.12:53

La oss si at det ble full innvandringsstopp fra i morgen, hva med alle de andre sakene Frp brenner for som "kutt i overføringer til private", hvike overføringer er det her snakk om? Jeg spør igjen, men dere nekter å svare. Frp har ikke bare en dårlig innvandringspolitikk, men også en dårlig politkk på de fleste områder, selv om Hagen fra tid til annen har noen gode poenger. Som oftest har han ikke det.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.13:19

Mathias, du skriver at FRP har dårlig innvandringspolitikk, begrunn, ellers blir påstanden hengende i lufta.1. FRP er partiet for de legale innvandrerne som kommer hit med ærlige hensikter og som forsørger seg selv. Men, dessverre disse blir uglesett fordi AP fører en snillistisk innvandrinringspolitkk der det syes puter under armene på innvandrere og ikke stilles krav til dem. Dette går så utover de legale og hardarbeidende innvandrerne som vi i frp støtter og som er våre venner. Mange innvandrere støtter i dag FRP pga- dette.2. Du skriver at FRP har dårlig politikk, ok, så du er uenig med AP Jagland som i regi som president gikk hardt ut og berømmet FRP for å være partiet for de svake i samfunnet, han roste frp, og sparket jens på leggen med dette. På FRPs landsmøte i år kåret Hagen og co. formannen i taperforeningen i Norge til årets medborger/samfunnsborger, han ble tildælt en hederspris.3. Mathias er da mot FRPs kamp mot at eldre i Norge skal få en verdig og god alderdom.4. Mathias er mot at norske sykehus skal få utstyr, og nok penger til livsviktig medisiner til alvorlig syke pasienter.5. Mathias er mot at det skal stilles bevilges penger til forskning og stimulering til bedriftsetableringer for å bidra til økonomisk vekst etter at oljeressursene er oppbrukt eller foreldet.

Trond

02.07.2006 kl.14:11

Nå der det ikke jeg som har prøvd å ri meg unna, men i din b\virkelighet er vel som alltid en annen1 Viser til tidligere innlegg om integreringstiltak og frp sin mangelnde støtte. Pluss regn med FRP hetse politikk så finner du mye av svaret. 2: Ingen parrtier vil ha Islams grunnlov. Du er langt ut på jordet3: Jeg har faktisk jobbet som sosialoarbeider i oslo. For det første foregår det voldtekter og oivergrep fra nordmenn hele tiden som ikke blir registert eller anmeldt. I Tillegg bryr ikke politiet seg nevneverdig opm slike skaer. T54ror du meg ikke spør Dørum.4. Hvorfor får ikke en person emd navn Muhammed, eller et eller annet annet navn jobb fordi navnet hans er rart. Eller fordi den gode utdannelsen han har ikke kan brukes i Norge fordi papairene ahns er poå et annet språk. Siden du skrev mengder av meldinger i et tar jeg alle for meg her. Max meldning 2Jeg liker ikke konjak og i tillegg har jeg sluttet å bli sjokkert av frpere etter 14 år i gametMax melding 3 Det har vært en lignende undersøkelse i Norge og den b\viste helt andre resultater. Det var det nærmere 90 prosent som ikke ville ha slike lover så opverhodet.Jeg skulle gjerne ha likt å sett den såkalte undersøkelsen fra Detroit siden FRP har et viss lett form for tolkning av tall. Meldning 4. Jeg stiller like krav til alle. I mottsettning til deg vil jeg at folk skal straffes på individnivå og ikke gruppenivå. Pussig retorikk fra FRP dette som prøver å leke libralistiske. 2: Jeg er en miljømann som ser at utslippene i >Norge er enorme. At alle andre partier innkludert FRP har gjort norge ene og alene avhengig av olje. Med Venstres politikk hadde det kommet næring på en rekke andre felt og blitt innvestert mengder i forskningf.Bklandt annet renseteknologui som frp er fullstendig uinntresert i. 5. Jeg er arbeiudsledeg, men motatr ikke en krone i stønad fra staten Nåp er det ikke slik at alle som kjører taxi og buss stemmer frp. Vi har også venstremedlemmer fra den gruppen. Jeg angriper ikke en yrkesgruppe, men et parti., At du forsøker å omgjøre dette til at det skal lyde anderledes ut forstår jeg, for det er jo og har allktid vært taktikken til frp. 6: Jeg mener bare noe anderledes enn det andre mennesker i samfunnet gjør. jeg står for disse menningene og prøver å overnbevise flere om at de skal ha dem. Sette seg over mennesker er noe du gjør med å latterliggjøre andre og rakke ned på dem fordi de ikke gjør som deg og andre frp. Dette var da ikke et generaloppgjør med mine holdninger, men det hyggelig at det kanskje hjalp slevtilliten din litt. Jeg er fortsatt en like stolt liberal venstremann og hvis man fortsetter å lese denne bloggen og andre liberale blogger i tillegg til å føge med poå venstre vil man lære hva venstres politikk og holdninger egentlig dreier seg om. Ikke dine dårlige tolkninger.

Mathias

02.07.2006 kl.14:47

Angående det med utenlandsk navn, så er det ikke alltid nok å hete Muahmmed Amahdi eller Abdullah Esfahani eller Felipe Gonzalez. Det kan være nok å hete Mathias Reither. Jeg føler meg diskriminert på arbeidsmarked. Flere ganger blir jeg spurt om jeg er av tysk familie, noe jeg ikke er de siste par hundre årene, navnet er et fortysket norsk navn fra Sunnmøre fra slutten av 1800-tallet. Det blir enda værre når jeg bruker kombinasjnen Mathias (typisk tysk) og Reither. Min bror som heter Nils til fornavn har det lettere. Derfor lurer jeg på om jeg skal skifte navnt til Ole eller noe slikt, for å signalisere at jeg er norsk, også ta min oldefars andre etternavn Andersen. Hva du heter, sier mye om hvem du er. Det virker som mange arbeidsgivere mener det, derfor har man ofte i visse stillinger visse typer navn. Vel dette er synsing, men bygger på mine egene erfaringer som individ i Norge. Et annet problem er jo at de finnes bare 10-15 i Norge som heter dette.

Mathias

02.07.2006 kl.14:59

Max: Sp. 3-5: nei, nei, nei. Sp. 1: Om det føres en snilliistisk innvandringspolitikk kan sikkert i noen tilfeller stemme, men langt i fra i alle. Problem nummer en for de aller fleste innvandrere, så sant de ikke er torturofre eller har traumatiske opplevelser fra en eller annen borgerkrig, er å få arbeid. Aps slagord: Arbeid til alle gjelder også innvandrere. Men desverre er det vanskelig å oppfylle ønsket om samme sysselsetningsgrad bland innvandrere som blant nordmenn. Grunn: Arbeidsgivere er skeptiske til å ta inn innvandrere i jobb, bortsett fra kanskje pizzakjører, vaskejobber og jobber innen restaurantbransjen. I jobber som krever utdannelse ansettes i liten grad utlendinger. Hverken den nåværend regjering eller andre regjeringer har egentlig mulighet til å tvinge arbeidsgivere til å ansette innvandrere fra tredje verden, og dette går jeg utfra ikke Frp heller ønsker. Dette er grunnen til at mange innvandrere starter egne bedrifter. 2. Hva Jagland uttaler har jeg ikke tenkt å ta stilling til. Men kan du vise meg hvor jeg har skrevet at Frp har en dårlig politikk, jeg har vel heller skrevet at Frp har en dårlig innvandringspolitikk.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.15:31

Sitat "Frp har ikke bare en dårlig innvandringspolitikk, men også en dårlig politkk på de fleste områder" uttalt av Mathias ReitherApropos ditt navn som gir tyske assosiasjoner. Jeg har selv studert i Munich, er det noe som tyskerne kjennetegnes som så er det:1. Dyktighet og punktlighet2. Nøyaktighet hva anngår tidspunkter og bekledning3. Høy arbeidsmoral og strukturert legning4. Styrke og god etisk grunnsynJeg vil heller snu det på hodet og si at det må være en styrke og ha det navnet når man søker på en stilling i det norske arbeidslivet.

Trond

02.07.2006 kl.15:47

Men hard et seg slik at noen tar alle over en kam. En trase har kun felles egenskaper, meninger, oppførsel og føløeser. Ihvertfall er jo det synet til FRP.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.16:25

Både Trond og Mathias representerer to partier som driver med snillistisk innvandringspolitikk som gir grobunn for rasisme i Norge og stor oppslutning om FRP.Jeg kan i dag avsløre noe, og det er at FRP skal kjøre frem eksempelet ROSENGÅRD, jeg drar selv dit i sommer hvis jeg tørr da, men det finnes vel både skudd og knivsikre vester som jeg kan ta på meg.I bydelen Rosengård i Malmø bor det 94% innvandrere. Forholdene er så ille at ambulansepersonell krever politibeskyttelse når de skal redde liv. Privatpersoner eiendom blir ramponert, offentlige bygninger blir utsatt for omfattende hærverk og ungdomsgjenger gjør gatene farligere enn i en svart bydel i New York. Risokoen for å bli ranet, voldtatt eller utsatt for annen grov vold og drap er stor. Politiet har mistet kontrollen og skjelver i buksene når de patruljerer der. DETTE ER VIRKELIGHETEN I BYDELEN ROSENGÅRD I SVERIGES TREDJE STØRSTE BY MALMØ.Når Rosengård omtales i svenske medier males et bilde av en bydel hvor vold, vandalissme og ungdomsgjenger råder. BYDELEN ER ET SKREKKENS EKSEMPEL PÅ KONSEKVENSENE AV EN FEILSLÅTT SVENSK INNVANDRINGSPOLITIKK, NOE SET SVENSKE SOSIALDEMOKRATENE ER ANSVARLIG FOR ALTSÅ TILSVARENDE AP I NORGE.ROSENGÅRD LIGGER PÅ TOPPEN AV KRIMINALITETSSTATISTIKKEN OG PÅ BUNN NÅR DET GJELDER SYSSELSETNING OG UTDANNELSE NIVÅ. Av bydelens 22 000 innbyggere er 94 % ikke vestlige innvandrere. Arbeidsløsheten er på over 40%.Trond og Mathias det er ser er at de unge i Rosengård har elendige karakterer, intet håp om en bra jobb, og ingen fremtidsutikter enn å sitte bak lås og slå for mange av dem.Svensk innvandringspolitikk og integreringspolitikk er en skandale og funker ikke sier Mauricio Rojas talsmann for det svenske folkepartiet som ligger mellom høyre og venstre i Norge.JA, det er så ille der at jeg ikke vil skrive mer om det jeg vet, jeg holder på å spy.JEG ER OVERBEVIST OM AT DETTE OGSÅ VIL HENDE I NORGE HVIS VENSTRES TROND TVEITEN OG DENNE MATHIAS REITHER FÅR HOLDE PÅ Å TURE FREM.FRP VIL NÅ BEGYNNE OG KJØRE DERER KNALLHARDT PÅ INNVANDRINGSPOLITIKKEN SOM OGSÅ I NORGE ER EN SKANDALE.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.16:33

Etter å ha vært på dass og spydd så kan jeg skrive avslutning på temaet Rojas har også uttalt at en talsmann for Sveriges muslimske Forbund foreslår å innføre spesielle lover for muslimer i sverige, som gjør det mulig å la imaner få juridisk rett til å ta avgjørelser i saker som anngår muslimene i sverige, det vil si Sharia lover. Riktignok har dette blitt stemt ned i det svenske riksdagen, men Trond og Mathias det viser tegn på at radikal islamissme har fått rotfeste i sverige, og etterhvert også sikkert norge.Nei, dette er så ille at det er til å grine av.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.16:36

Jeg er relativt lovendes politiker talent, selv om jeg ikke er politiker, så har jeg holdt en rekke innlegg på lokallaget til FRP i en liten kommune. Jeg kommer til å spesialisere meg og bli en ressursperson innenfor innvandringsspørsmålet, det er sikkert.Jeg vil arbeide for at vi får en innvandrer stopp nå, og heller arbeide for å intergrere de som allerede tussler rundt på Grønland kl. 11.oo om dagen i steden for å svette på en arbeidsplass. og for å hindre Rosengård tendenser også i norge, for det er det allerede.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.16:52

Jeg holder på å forberede min reise til Rosengård, da kommer jeg over følgende info på nette,, fy faen.Tall fra SCB, viser at antallet ghettoer områder har økt fra 3 til 157 på bare 15 år, takket være massiv innvandring og at denne konsentrerer seg om visse området som er gode nok for disse menneskene. Jeg er enig i min venn Rojas som mener at innvandrere som mottat sosialstøtte skal gjøre det under forutsetning av å gi gjenytelser- DE MÅ TVINGES TIL Å Å JOBBE OG VI MÅ KREVE AT DE SKAL DELTA PÅ LIK LIINJE MED ANDRE. KRAV MÅ STILLES!!!!!Nei, fyttikatten, jeg tror jeg skal drikke meg dritings.

Trond

02.07.2006 kl.18:50

Sdien max er så flink på å konstruere eksempler på hv som vil skje hvis venstre overatr naketken kan jeg anbeaffle folk flest å se på usa og de som har skjedd der etter Bush har overatt makten-Presse som kritiserrer presidenten slått ned på- konsentrasjonsleire på Cuba- gå til krig på løgn- ravkjørt økonomiosv osvProblemey med FRp er enda verre. FRP syter men kommer med ingen løsninger på noe som helst. Det er tut og kjør politikk som styres etter impulskontrollen der og da. Er du et lovende talent i FRP?? javel da har jeg lite å frykte under neste valg. Dere har ingen inntregreringspolitikk og dere har gjort det ytterste for å ødelegge den som aldri eksisterer.Hver eneste gang man spør hva dere er villige til å gjøre for å hindre at i\nnvandrere blir diskriminert i arbeidslivet så syter dere om stakkars eldre som ikke får maten sin fordi svarte går på trygd.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.19:14

Men å kommentere Rosengård det gjør du ikke, det tyder på at jeg traff hodet på spikeren - som vanlig.Apropos neste valgkamp, jeg utfordrer deg herved til duell foran kommune valget for eksempel, studenten.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.19:18

Vi har integreringspolitikk, du må følge med i timene Trond, og er som følger:Alle innvandrere skal komme hit på ærlig grunnlag, skaffe seg en jobb og betale sin rettsmesside skat. Videre skal de lære seg norsk og tilpasse seg det norske samfunnet og være ydmyke for oss som tar imot de. Jeg oppfordrer også alle til å skaffe seg norsk bunad, og lære seg å like brunost og vaffler.Bryter dem loven, ja, så er det one way ticket ut av landet.VERRE ER DET IKKE!

Trond

02.07.2006 kl.19:47

Traff ikke noen spiker. men jeg vil gjerne sjekke det ut før jeg kommenterer det. I mottsettning til dere frpere som endrer polittikken deres etter tabloidoppslag på tv 2. Jehg har fulgt med i timene. I over 14 år har jeg fulgt med. Fulgt emd på dere bevilgninger og hv dere stememr for og imot. Men hadde det ikke vært en fordel å lære forlk norsk først dermed er inntegreringsprossenen myen neklere?? Slik tenker ikke frp på.Men jeg registerer hver neste gang slike sprøsmål komemr opp har ikke frp penger å bevilge å for å dejkke over sin sin mangelnde kompetanse på området tar dere et slik levende ord strundt.En ting m>x. Gjerne kommenter her. Men når du kommenterer under en kategori. ikke fordel spørsmålene på fefire til fem poster. saml dem helelr opp. lettere for meg å svare på den måten OK??

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.19:49

Attention Trond og Mathias, achtung, achtung, sjekk dette:http://www.dagbladet.no/dinside/2006/06/09/468464.htmlHva er der FRP har sagt, for et gullkort fra SSB, for å si det sånn Trond, du slipper å dra til Tusenfryd, Legoland, eller Liseberg, fordi jeg kjører jo karusell med deg her på din webblogg.Føler jeg har presset både deg og Mathias inn i et hjørne, der dere ikke har noe å svare tilbake med/argumentere mot, føler det litt som å stjele godterier fra en 2 åring.Snakk om overkjøring, har ikke sett maken siden Kong Carl kjørte karusell med Jagland og Sponheimen.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.19:51

Ok, Trond, men vennligst sjekk opp dette med Rosengård, kommer til å smelle i media etter ferien.

Trond

02.07.2006 kl.19:55

Du har ikke presset verken meg eller mattihas opp i et hjørne emd Erasmus Montaus sofisytiske argumentasjontekknikken din. Jeg har vært med i venstre i 14 år jeg ahr opplevd tøffere moistatnd enn deg.Skal sjekke ut eksemplet har jeg sagt. etter jeg har lest igjennom rusplanen her i Bergen og kommet med mine kommentarer på den. Det smeller alltid i media når frop setter igang sikruset sitt. Det er vi vant til. Håper jeg kan se en debatt mellom Dørum og hagen igjen. Det er så gøy å se kunnskapskongen Dørunm vinne mot narren carl.

MAX@NUS.NO

02.07.2006 kl.20:57

Kjære Mathias, jeg er redd for at du er veldig naiv for dine Iranske venner. Du skriver at alle Iranere du kjenner i Norger har en jobb, bortsett fra en som er blind. Du forsvarer Iranere som dine beste venner, men, hva mener du om dette?VG avslørte tidligere denne måneden at iranske asylsøkere fikk opphold i landet ved å oppgi at de var homofile, idet viste seg at det var gift og hetrofile som noen annen, t de fikk også familiegjenforening med kone og barn. Altså iranske homser får oppholdstillatelse i Norge selv om de er hetrofile. Pølse Hansen nekter å svare på dette.>Jeg er redd for at sånne som Mathias Reither er for naive, at iranerne utnytter han.

Trond

02.07.2006 kl.21:30

Nå skal jeg la Mattihas få svare for seg selv angående denne saken allikevel må jeg le litt..Her har frp den senere ti d fremstil VG som en avis som driver hetsekampanje mot FRP og det som verre er. men dere er jammen ikke sen om å bruke den som kilde helelr når det kommer til stykke. bare jeg som ser humoren her.

MAX@NUS.NO

03.07.2006 kl.09:51

Mathias, skjønner godt at du ikke vil svare, sånn som jeg kjører karusell med deg både her og på webbloggen til Loddefjord AP.Husker du for noen år siden da det var to Iranere som kapret et fly på Torp? - det var en skandale, bor disse Iranerne i Norge forsatt, ja, det gjør de vel siden snillistiske partier som AP og Venstre har vært med å styre det departementer som avgjør dette.I tillfelle de bor i Norge, har de jobb?

MAX@NUS.NO

03.07.2006 kl.11:43

Finansavisens og Kapitals ansvarlige redaktør, Trygve Hegnar, tok for seg den omstridte Mullahen på lederplass tidligere i finansavisen.- At store grupper av innvandrere lurer oss så godt de kan, bør ikke overraske noen. Norge er drømmelandet for innvandrere, og selvfølgelig blir vi lurt hver eneste dag, skriver Hegnar.Redaktøren argumenterer for hvorfor Krekar like godt kan bli i landet, og hvordan han blir et symbol på maktesløshet og en feilslått snillismepolitikk.Trond, det er nesten så jeg har sympati med deg, du og dere andre er så ute å kjøre i innvandringspolitikken, vent til høsten du, da braker det løs. :-)

Trond

03.07.2006 kl.12:24

Vel kan ikke si jeg er stort redd. Jeg har hørt det meste fra dere tidligere. Jeg gleder meg heller til det braker løs mellom levde ord klanen deres og de liksom liberale. Vi e rikke ute kjære Max, du må huske for de man er stor i kjefetbnn er man ikke nødvendigvis innhaver av stor politikk.

MAX@NUS.NO

03.07.2006 kl.13:56

Hvis det hjelper deg i forbindelse med å diskutere saker som er sårbare og vanskelige for Venstre, så kan du gjerne kalle meg dum, ja til og med stokk dum, hvis det er bedre. Men, da må du svare på:1. Krisen i den svenske bydelen2. Om du tror ikke vestlige innvandrere motiveres av å søke/skaffe seg jobb når de får så mye penger i sosialstønad, at det er mer enn de klarer å forbruke. SSB underbygger min påstand3. Er det riktig at man skal ha arbeidsinnvandring av eks. kosoalbanere som er snekkere, når det allerede finnes tusenvis av friske snekkere i Norge fra ikke vestlige land som russler gatelangs på trygd.4. Hvordan kan du kritisere FRP for å bruke oljepenger som en full sjømann, når FRP kun vil bruke noen ekstra milliardær på folk flest, og at det ikke fører til press i norsk økonomi.

MAX@NUS.NO

03.07.2006 kl.13:58

Trøst deg med at jeg snart ikke skal filleriste deg mer, reiser til sverige i ettermiddag, skal også besøke Birgeren i Lysekil.

Trond

03.07.2006 kl.16:03

Beklager jeg ikke svarer når du vil, men som u vet er jeg arbeidsledig ogf har derfor en jobb med å skrive søknader, arbeidsintervju, atetat og vikarbyråer. men kanskje frp kan bidra llit med stortingspengende sine så jeg kan sitte her å svare deg på komando. Ta det med ro ingen vil få greie på hvor pengende går hen. Det passer Geir Mo på. Jeg har lest artikkelen og syntes den er skremmende. Det har blitt gjort alt for lite på intergrerinsgsiden. her viser det at partier som venstre må til for å få den rette satsningen. . Å innehrere krever at man har en politikk på området, er villig til å spandere penegr i tillegg til at man hettser fremstiller de nye landsmennene som kriminelle og terrorister. Her har frp noe 2 : Les forigge svar. Tiltak som hindrer diskriminering i arbeidslivet ( som frp Er i mot ) Norskopplæring og undervuining ( noe frp kutter i ) Å ta fra folk sosialhjelpen hjelper ingen. 3 Se forrigge svar ohg prøv å forstå. Foresnetn som en litens saksopplysning ahr vi ikke arbeidsinnavndring fra Kosovo, Men i et parti der lederen ikke kjenner essensen i eøs avtalen så vetnter jeg meg ikke noe annet. 4: Fodi dere kutter så hardt i skattegrunnlaget at de ekstrea bevilgningende dere kommer med dekker det dere allerede har kuttet. dermed ikke noe forandring for folk flest. Jeg har ingen problemer med å svare på dine spørsmåål. Du er liten utfrodring. Får hilse Birger å si at han må beklage seg på pensjonisttilværeslen i Sverige for her kommer aldri frp til makten. Hvis det gjør han trist kan diu jo si at han kan reise til Norge 2 i Spania der ingen nordmenn vil inntehgrere seg og krever at alle som steller med dem snakker norsk.

MAX@NUS.NO

03.07.2006 kl.16:20

:-)...takk for svaret i hvertfall, hvis man lar politisk uenighet ligge så tror jeg en kar med ditt samfunnsengasjement får seg en jobb til høsten, for det er relativt bra aktivitet i markedet nå, hva med undervisningssvikariat?, vikarbyråene er også en mulighet, lykke til, nå er det ferie borte fra data i minst en måned.

Trond

03.07.2006 kl.16:23

Jepp jeg håper da det. Har vært på vikarbyråer i dag og sendt søknader så jeg be til høuyere makter at det skjer noe. uannsett politisk uenighet, ha en riktig så god ferie.

Mathias

07.07.2006 kl.01:09

Jeg har aldri sagt at iranerne er mine beste venner, aldri nevnt at de er mine venner heller. Dette er bare noe du antar. Avslutningsvis, iranere er ikke det helt store problmet i Norge. De færreste er fundementalister, de færreste er troende muslimer, de færreste er sosialklienter, men de fleste har en eller annen jobb. Men det finnes sikkert noen andre folkegrupper som har en stor andel sosialklienter.

Mathias

07.07.2006 kl.01:10

Ikke dermed sagt at iranerne er mine uvenner heller. Men hvis du vil vite det, så har jeg noen venner fra Iran.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits