INVITASJON TIL Gjeldskonferansen 2006
 Aksjon Slett U-landsgjelda (SLUG) og Changemaker har den store gleden å invitere til Gjeldskonferanse i Bergen for 5. året på rad.
 
Sted: Det Samfunnsvitenskapelige Fakultet, Bergen. For veibeskrivelse, se her.
Tid: 19. - 21. oktober 2006
Pris: Gratis! Det vil være anledning til å søke om reisestøtte.
 
Tema: Illegitim gjeld
Med bakgrunn i gjeldsdebatten både nasjonalt og internasjonalt det siste året har vi valgt illegitim gjeld som tema for årets konferanse. De siste årene har begrepet fått et bredt fotfeste og er nå anerkjent også utover gjeldsslettebevegelsen. Blant annet har Verdensbanken etter initiativ fra norske myndigheter igangsatt en studie om illegitim gjeld for å komme nærmere en realpolitisk definisjon av begrepet.
 
Innledere
Gjeldskonferansen 2006 kan skilte med anerkjente innledere:  
- Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp
- Representant fra Utenriksdepartementet
- Gail Hurley, Eurodad (European Network on Debt and Development)
- Tirivangani Mutazu, Afrodad (African Forum & Network on Debt and Development)
- Jürgen Kaiser, Erlassjahr (Den tyske gjeldsslettebevegelsen)
- Njoki Njehu (Solidarity Africa Network)
- Gregory Chiwanka, Civil Society for Poverty Reduction, Zambia
 
Program
I tillegg til seminar om ulike problemstillinger knyttet til illegitim gjeld, kan vi friste med debatt om illegitim gjeld og Skipseksportkampanjen, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Atle Sommerfeldt, Eurodads gjeldsekspert Gail Hurley og en representat fra Utenriksdepartementet. Det vil også bli offisiell norgespremiere på Erling Borgens nyeste film The Debt of The Dictators, en dokumentar hvor også den norske Skipseksportkampanjen belyses.
 
Mer informasjon
Mer informasjon og fullstendig program finner du på konferansens hjemmeside  http://www.gjeldskonferansen.no/ . Programmet blir kontinuerlig oppdatert.
For spørsmål, kontakt Jon Marius Bremnes på 990 01 195.
 
Gjennom interessante seminar, film og debatt ønsker vi med konferansen å gi et innblikk i problemene knyttet til u-landsgjelden og belyse de nyeste bidragene i debatten. Vi håper å se deg der!
 
Mvh
SLUG og Changemaker Bergen

2 kommentarer

Pleym

28.09.2006 kl.10:27

La oss håpe at SLUG også finner tid til å diskutere hva som skjer når China går inn som kreditor, investor og "snill onkel" i land som har fått slettet gjelden sin.Og holder sin hånd over diktatorer (som i Sudan).Se denne artikkelen: http://www.liberaleren.no/arkiv/003084.php

Trond

28.09.2006 kl.11:14

Du skulle ha vært der Pleym og fortalt dem litt.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits