Ikke alle gode ting bør settes ut i livet

Jeg har lenge vært kritisk til levende ord og andre menigheter i samme sjanger, men dette r ikke derfor jeg skriver dette innlegget. Jeg syntes det er prisverdig at Levende ord og andre menigheter i Norge samler inn penger til hjelpearbeid, men de bør tenke seg om før de setter i gang med egne tiltak.
Konkurranse i samfunnet skader ingen, men når det blir enda mer konkurranse mellom folk som ønsker på hjelpe kan det fort bli alt for mange kokker og alt for mye søl.
Livets ord og andre burde helle gi disse pengene til organisasjoner som allerede har lang erfaring og har et godt apparat i ryggen. På den måten vil pengene kunne bli brukt mest mulig effektiv og hjelpe langt flere.
Jeg tviler ikke på livets ord gode intensjoner, men det viser seg stadig vekk at gode intensjoner nødvendigvis ikke alltid er like bra for folk flest.

2 kommentarer

Mathias Reither

29.01.2006 kl.21:28

Man burde lage en lov som forbyr nordmenn å drive såkalt "ytremisjon", dvs. misjon andre land. Da hadde man løst problemet over natten. Straffen bør være klekkelig bot, fordi de setter seg selv i fare ved denne kombinasjonen nødhjelp og misjon, for det er ikke alle land som liker denne misjoneringen, som faktisk setter folk i fengsel pga. dette. Dette setter jo klart UD i arbeid, og derfor bør man innføre en bot.

Trond

29.01.2006 kl.21:39

Ikke enigf med deg Mattihas, jeg er ikke av den tro at det går an å redde verden med forbud og regler. Man kan ikke nekte mennesker å drive med misjonering. Å det er ikke UD sin jobb å fortelle hjelpeorganisesjoner hva de skal gjøre. Jeg tror heller ikke du kunne ha forhindret det fordi menighetene da hadde gitt pengende til lignende menigheter i andre land som drev med slikt arbeid.Jeg tro på det å kunne appelere til folks fornuft med den tro at det går igjennom. Så vidt jeg vet var ikke Livets ord sin hjelpeasjon her ment som misjonering, men det kan hende jeg tar feil.

Skriv en ny kommentar

Trond Wathne Tveiten

Trond Wathne Tveiten

37, Skien

Opprinnlig fra Skien, men er nå bosatt i Bergen. Har vært aktiv i venstre og unge venstre i mange år. Har hatt flere verv både på lokal og nasjonalt nivå. Er ute etter å forandre verden til det bedre hvis det lar seg gjøre.

Trond Wathne Tveiten

Promoter siden din også

Kategorier

Arkiv

hits